Úterý 17. září 2024, svátek má Naděžda
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.

Využijte nejrychlejší přístup do diskuse pomocí přihlášení přes Bankovní identitu.

Přihlásit / Registrovat

Foto

Potvruji, že Nelininy papriky jsou výborné. Už po prvním vydaní jsem dělala několikrát (a Nelině poslala fotku). Dělala jsem jich vždy 6 najednou do velkého pekáče. Tolik i proto, že jsem zjistila, že se daly krásně zamrazit (a na chuti jim to neubralo). Plnila jsem velké zelené bachraté papriky, naplněné vždy zaklopila odříznutou "čepičkou". Omáčka byla též velice dobrá. Už před pár dny jsem psala, že bohužel s paprikami to byla letos bída. Kvůli vedrům se děsně rychle vyčerpaly, některé keříky nerodily vůbec. Dříve jsem je trhala až skoro do prvních mrazíků. Sice nějaké narostly, ale na naplnění byly příliš malé a tak jsem je používala hlavně do leča (dělám s polskou klobásou), protože naopak rajčat jsem měla spoustu (ale i ty už skončily). Mrzí mě to, protože z nich byla i skvělá omáčka do Liččina "guláše starého Sedláka", který jsem také dělala.

Na druhou stranu si alespoň záhon trochu déle odpočine, možná i proto letoš méně rodil. Asi je za ty roky půda už hodně vyčerpaná, asi bych záhon měla rok, dva nechat ležet ladem, jenže to prostě nedokážu se celé léto dívat na prázdný. Navíc sázím stále stejnou zeleninu, na prohození sadby moc možností nemám a jiný záhen také ne. Tak teď po prázdném záhoně rozhazuji manželem posekanou trávu.

Foto

Hmm, mám ještě dvě porce v mrazáku, budou se hodit .

Foto

Plněné papriky v rajčatové omáčce, ty dělávala mamka, jedlé to bylo, ale žádný zázrak a pro mne moc pracné. Já dělám pečené, naplním směsí masa (mletého), které smíchám s povařenou rýží a osolím, opepřím a jako hlavní koření dávám gyros. Naskládám do pekáčku, na každou papriku dám plátek másla, podliju troškou vody, a dám péct. Když maso zbude, udělám kuličky a dám mezi papriky, ty jsou nej Šťávička je mňam a k tomu symbolicky pár brambor. A obvykle i rajčatový salát. Začínám mít hlad !

Papriky nepěstuju, na to tady není ani počasí, ani místo, ale rajčat mám zase dost. Včera byl k večeři rajčatový salát s vařenými vajíčky, cibulkou a majolkou napůl s řeckým jogurtem, zítra plánuju plněná rajčata, pečená. Zelenině všeho druhu zdar a dobrou chuť

ZJ

Z neznámých důvodů nejím nic plněného. Takže masové rolády, španělské ptáčky, plněné papriky apod. mají u mně červenou. Vysvětlení pro to nemám, ale abych to napravila, tak plněné dorty, to ano, to jóó! Ale i tak přeji dobrou chuť!

ŠM

a dneska, je Den prádla - tudíž je třeba poděkovat automatické pračce. za dobrou týmovou práci

ZM

Z87. 82M33a40t76y57l11d13a

9. 8. 2024 9:27

My děláme plněné papriky zvlášť a omáčku zvlášť. Dohromady to jde až na talíři. Rýži dávám dovnitř podle toho, kolik mám paprik a kolik masa. Když náplň zbyde, upeču ji jako kuličky vedle paprik a sní se to i tak, natáhne chuť z těch paprik okolo.

VV

Patrím k tým,čo plnené papriky milujú.Tieto od Nelinky nepoznám,zdajú sa byť prudko jedlé.Paprík a rajčín je teraz mnoho,tak si ich urobím.Doma robíme na maďarský spôsob.T,j, mäso udusím na cibulke,cesnaku,korení,pomeliem,pridám uvarenú ryžu,vajcia.sparené papriky naplním,zo zvyšku urobím guľky/"gomboce"/ a vložím do rajčinovej omáčky,ktorá je sladkokorenistá štipľavá.Ach,až sa mi slinky zbiehajú

JB

J40a31n33a 93B35u

9. 8. 2024 8:10

My teď byli v Řecku a tam jsme si dali v restauraci plněné papriky a rajčata. Byly plněné směsí rýže s bylinkami a tím vydlabaným vnitřkem u rajčete, žádné maso, a bylo to hrozně dobré!

Foto

L80i73k49a 60L94i94k75a

9. 8. 2024 7:52

Zdá se, že plněné papriky patří k jídlům, které rozdělují lidstvo Já totiž hledala recept právě na ně, pořídila jsem hromadu paprik, a u nás jdou dobře na odbyt. A jelikož Nelina dobře vaří, u mě se tento recept vždy chytí. Takže přeji dobrou chuť k čemukoli, co si doma připravíte

ŠM

mám ráda ty pečené na ohni,šoupnuté do pytliku,zapařené, pak sloupané, vychlazené, zakápnuté oliváčem, s troškou soli a česneku,bylinkami...a k nim brusceta..grilovaný a chlazený lilek,taky bašta..plněné - nilkdy..to by byla moje smrt..mi už vadí ta kombinace vůní..syndrom školní jídelny nemám, nám je nedělali..

Ege o tom ví, často jsme na toto téma již diskutovaly..

vypadá to Nelinko moc hezky, ale fotky nevoní, tak nehrozí,že nastane šavlový tanec...

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz