26.9.2020 | Svátek má Andrea


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Pajdiny košíčky

Vánoce už jsou daleko, takže trocha sladkého může přijít vhod.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna. Zobrazit celou diskusi podle vláken, času
počet příspěvků: 2, poslední: 13.1. 2020 7:54, přehled diskusí

M. Crossette 10.1.2020 16:19

Šarko, tohle vypadá moc chutné. Manžel si občas tyhle lupínky koupí ( jsou v nich nevíc lupínky mandlí) , tak z nich tuhle sladkost určitě udělám. Příprava je to velmi rychlá. Ale mám k tomu pár dotazů. Musí se to dávat do košíčků, nestačilo by jen udělat kuličky? (jasně, košíčky se dají koupit, ale jsou fakt nutné?). Ohledně karamelu. Zrovna nedávno jsem dělala nový (jako polevu na zmrzlinu), ale dělám ho jen z cukru a vody (tedy cukr nechám přepálit na sucho, pak naředím vodou). Tady je máslo? To se máslo nepřepálí dřív, než cukr zkaramelizuje? A kdy tam přileji šlehačku? Do chladnoucího to asi moc nepůjde vmíchat a do vařícího se šlehačka nesrazí? A lupínky - ty se mícháním nerozlámou (na obrázku to tedy vypadá, že ne)? A myslíš, že by to šlo i s opraženými vločkami? Každopádně to vyzkouším, určitě to bude mít úspěch, oba máme karamelovou chuť rádi. Jen místo lískových oříšků použiji zdejší pecanové, dokonce jsem od vánoc v lednici ještě zbytek čerstvě umletých.

Š. Matyášová 13.1.2020 7:50

Maričko, ve lžicce tvarovaná hrudka v košíčku uschne a nepřilepí se..k jiné hrudce..karamel - v rozehřátém másle míchám cukr,dokud není karamel - nepřepálí se to,pokud to fakt pořád mícháš.... a pak stáhnu na kraj plotny a vmíchávám šlehačku o pokojové teplotě..ono to ztuhne,ale zase se to po chvilce míchání rozpustí a v tu chvíli sypu skořici a mleté ořechy a pak lupínky...lupínky do toho zapracováváme, jako když prohazujeme dvěma širokými vařečkami nebo lžícemi- natrhaný salát.... s opraženými vločkami by to asi šlo, nevím, to vyzkoušené nemáme..jen to asi bude víc hutné....