20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Netradiční úprava tradičních zvířátek

Když přijde na řešení otázky -co budeme zase vařit, tak se občas hodí najít netradiční způsob, jak zpracovat tradiční suroviny. Podívejme se, co se dá také udělat s kaprem a kachničkou...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Olčava 10.3.2008 21:12

Mňňáááááámmm

Kapříčka, to já můžu a kosti mi vůbec, ale vůbec nevaděj. Tak jsem takovou oklikou přes různý ryby zjistila, že kapřík je můj nejmilejší ryba.

zana 10.3.2008 20:09

Kapra

z důvodů, které už se to říkaly, nemusím a kachna je na mne nějak moc mastná ... kvůli mamince a jejímu žlučníku jsem vlastně od dětství jedla docela dietně, takže prostě na mastnější jídla nejsem zvyklá... i když malý kousek;-P:-)

possum 10.3.2008 14:53

Hmmm,

tak kapr by se urcite dal nahradit  jinou rybou (ja delam vetsinu rybich receptu s hoki nebo lososem) a URCITE by sel i v mikrovlnce. ;-P 

RenataE 10.3.2008 23:28

Milá possum,

ty si s tou mikrovlnkou nedáš a nedáš pokoj;-D Ale já tě chápu:-)

vampir 10.3.2008 12:48

preji hezke poledne

Tak jsem tady nemohla byt skoro  tyden   a na mlsotniku se basti moje oblibena jidla: chalva a niva. Kdyz se doma zeptali, co nam  dobryho vezes - komisarek;-(. Vazne, v jednom pekarstvi meli reklamu, ze ho pecou dle starodavneho receptu. Chalvu, zdravim possum, je mozne taky delat z hroznoveho cukru(kdyby nekdo mel obavy, ze bude tlustej a taky pry pro diabetiky).

Jinak preji dobrou chut vsem zravcum kachen a kapru.Nedavno  jsem cetla, ze vsechno, co cloveku chutna, je pro neho taky zdrave. Kapr  vyvolava ve mne jen  nostalgicke vzpominky na babicku, ktera nam umrela prilis brzo.

abyt 10.3.2008 11:42

Ňák

mám hlad.:-)

EvaŽ 10.3.2008 13:05

Re: Ňák

Já čtu mlsotník zásadně najedená. Kapra moc nemusím (souhlasím se štětinkou- moc kostí), ale ta kachna nezní špatně:-P

PetraK 10.3.2008 9:14

Kapří recept schovám až

David dotáhne nějaký ten úloveček;-)

štětinka 10.3.2008 9:03

Teda, po přečtení nadpisu jsem se znova musela kouknout, zda je to Mlsotník

já už totiž čekala, že sebudeme věnovat střihovým úpravám psů ;-D

Ale je fakt, že kapr se u nás moc neujal, dělám ho v podstatě už jen ze zvyku na Vánoce, ale i tak ho moc nesníme. Příliš kostí. Musím obírat svou porci a ještě dvě dětské...Kachnu nekupuji a domácí nemám. Ale říkám si, že by to možná šlo i kuřetem?

štětinka 10.3.2008 9:03

Re: Teda, po přečtení nadpisu jsem se znova musela kouknout, zda je to Mlsotník

jdu dělat škubánky a hrachovku...;-)

L 10.3.2008 9:07

Re: Teda, po přečtení nadpisu jsem se znova musela kouknout, zda je to Mlsotník

Stříhání u nás nevedeme, stříhat by se dal jen Hugo a ještě by potřeboval narkózu. ;-)

Nevím, jestli by to šlo s kuřetem, to je takové dost suché. I když... kdyby se přidal kousek sádla...

Vave 10.3.2008 8:12

Tak zrovna

kapra ani kachnu skoro vůbec nedělám, ale tohle vypadá zajímavě! R^ Tisknu a ukládám k ostatním receptům, do Mlsotníkového šanonu. :-)

Fallowa 10.3.2008 7:17

Takhle

při pondělku útočit na útroby?Připadám si jak Pavlovův pes:-) a myslím,že tyto recepty budu muset vyzkoušetR^!