Úterý 8. července 2025, svátek má Nora
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

MLSOTNÍK: Narozeniny

Také máte své oblíbené jídlo, které jste si vždycky přáli k narozeninám? Co moje chatrná paměť sahá, vždycky jsem k narozeninám chtěla uzený hovězí jazyk s bramborovou kaší. A protože moje paměť dosahuje hlubin předsametových, vrtá mi hlavou, jak to ta moje maminka dělala, že ten jazyk vždycky sehnala.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lída Š.

12. 6. 2006 8:21
Lucko - k těm jelenům

nahrávku jsem samozřejmě viděla a muselo jít o OCHOČENÉHO  jelence;-) Normální lesní zvíře raději uteče.

0 0
možnosti

Lucka

12. 6. 2006 10:10
Lído, díky!

Taky jsem si říkala, že ten "lovec" byl už od začátku nějak podezřele blízko... Ale můj otec prostě nedokázal pochopit, že by to vůbec to zvíře mohlo udělat. Prostě si myslel, že je to nějaký podvod...

0 0
možnosti

possum

9. 6. 2006 16:40
Lucko,

cetla jsem tvuj recept pro tojefuka parkrat, nez mi doslo co je mi divne. Muzu-li se zeptat, proc tedy pouzivas pudink a ne hned maizenu? (Tedy nespletla-li jsem si nazev :-/ Cornflour ;-))

Jinak ja, pokud delam treba ryzovy pudink s kompotovym ovocem, pouziju taky stavu, ktera pak doda chuti. Rozhodne stava (i kdyz z kompotoveho ovoce) je urcite lepsi nez chemikalie a barviva.

0 0
možnosti

Lucka

9. 6. 2006 17:21
Possum,

přiznávám se bez mučení - netuším, co je to miazena:-/ Tohle mě naučila mamka už co jsem se učila péct (8 - 10 let zpátky) a tou dobou tu uvedený výrobek asi ani nebyl. Ale když dostanem náhodou ovocný dort od sousedky, tak tiše trpím.. sice to krásně vypadá, protože ta želatina z pytlíku je úplně čirá, ale jinak kupovanej piškotovej korpus + plastickou hmotou zalité ovoce ..fuj bleeRv A vůbec to nechápu - ona je jinak zdatná kuchařka i náramná pekařka, tak nevím, proč používá ty hrozný náhražky (myslím i ten korpus). Takže jediný poživatelný je to ovoce a to je ještě oblemcaný máslovým krémem, kterej nemusím (já korpus zásadně mažu marmeládou - nejlépe rybízovou):-P

0 0
možnosti

possum

9. 6. 2006 16:30
RenataE,

dortik vypada dobre. Kdyby byl mene upraveny a misto jogurtu mel puding, tak je to to, cemu se tu rika trifle. ;-P

0 0
možnosti

possum

9. 6. 2006 16:09
JoVo,

omlouvam se, ze jsem bez optani dala recept do Labu. Samozrejme jsem udala, ze je od JoVo. Dodala jsem tam, ze jde pect v pekarne, jelikoz jsem ozkousela (a napsala vam 1*, cehoz jste si mozna nevsimli). 

Preji pekny weekend. :-)

0 0
možnosti

Vakandi

9. 6. 2006 15:13
Milí zvířetníci

pro dnešek se loučím, přeji krásný víkend a v po.. (kurnik) až ve středu nashledanou :-D

0 0
možnosti

Lucka

9. 6. 2006 14:42
LídoŠ, tojefuku!

Včera mi od táty přišel mail s nahrávkou útoku jelena na člověka - komentováno anglicky, takže odhaduju původ na USA, příp. Kanadu. A tatík se mne večer ptal, jestli je to nějaká montáž, že to přece není možný a proč by to to zvíře dělalo. Tak jsem si vás dva dovolila citovat (přeražení ruky jedním kopnutím atp.) a on se stráášně divil;-)

Tojefuku, u nás se klasické želé vůbec nevede. Já ty umělotiny nesnáším, takže když už dort z cukrárny, jedině s pařížskou nebo bílou šlehačkou, nejlepší ovocný dort dělám doma..  Vynechám základ a napíšu sem jen ten vršek - je to v podstatě ovocný pudink a důležitý je poměr, aby to správně ztuhlo. Vezmu šťávy z kompotů (kterými jsem předtím zdobila korpus) a doplním džusem (nejlépe pomerančovým) na objem cca 0,75 l. Ten pomerančový džus tomu dá šmrnc, protože ty šťávy (z ananasu, broskví...) jsou dost sladké. Osladím krystalovým cukrem, aby to za studena chutnalo trochu přeslazeně (ohříváním to trochu zkysne a pak je to na dortu akorát). Přidám 2 sáčky vanilkového (příp. banánového) pudinkového prášku a za studena rozmíchám.. Pak už je to klasika - na plotýnce v tlustostěnném hrnci za stálého míchání přivedu k varu a chvilku vařím (max. 2 minuty). Pak to nechám vychladnout a pořád míchám. Můžu si pomoct ponořením hrnce do studené vody, aby to chladlo rychleji. Když je to vlažné tak, že tam udržím prstík (čistý!);-D, tak tím můžu dort zalít a rozetřít stěrkou nebo špachtličkou. A nechám v chladu dotuhnout. Není to průhledné jako želatina, ale rozhodně to mnohem lépe chutná. A kdokoliv v rodině slaví narozeniny, chce po mě právě tenhle dort;-P

0 0
možnosti

Fallowa

9. 6. 2006 14:48
Re: LídoŠ, tojefuku!

Lído,ačkoliv je to psáno pro Tojefuka,s dovolením Váš nápad s ovocnými pudinky rovněž použijuR^:-P!

0 0
možnosti

JoVo

9. 6. 2006 13:18
AIDA, MIRKA-HOUSTON,POSSUM a OSTATNÍ MLSOTNÍCI.

:-DJsme rádi, že vám všem chutnalo.;-D Díky za zveřejnění na :

http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=22863 

:-PVšem Mlsotníkům, i ostatním ,hodně dobrého papáníčka pro mlsné jazýčky!;-P

0 0
možnosti

aida

9. 6. 2006 14:20
Re: AIDA, MIRKA-HOUSTON,POSSUM a OSTATNÍ MLSOTNÍCI.

Ještě tam přidejte i jiné Vaše lahůdky, dobrých receptů není nikdy dost.:-)

0 0
možnosti

Beňa

9. 6. 2006 9:52
To je náhodička

tak dneska mi Mlsotník kápnul do noty!! Hlavně ty recepty na krémy (dík Alčo - vyzkouším). O víkendu totiž budeme slavit narozeniny mého syna - bude dort dvoupatrák,  úplně klasický - piškotové těsto, čokoládová poleva a hlavně musí být  růžičky z mandlového těsta - to moji kluci odmalička strašně milujou...A narozeninové jídlo? No jedině palačinky plněné směsí sýrů a zapečené v rajské omáčce... a šampáňo už se chladí...

0 0
možnosti

zana

9. 6. 2006 9:35
ta sýrová omáčka vypadá moc dobře

vždycky jsem si říkala, že jí musím zkusit. 

Co se dortu týče, dovolila bych si poplakat, že nám zrušili Kilimandžáro od doktora Krtka, to jsme všichni strašně milovali a mně se  takový stejný nedaří trefit.

0 0
možnosti

Fallowa

9. 6. 2006 9:04
Tedy -

Vlhká Anna vypadá velmi zajímavě;určitě to vyzkouším R^(budu doufat,že zvládnu práci s želatinou)!Jinak moje maminka dělávala něco podobného,jen místo želé byl vanilkový pudink a piškoty pokapala vaječným koňakem:-P-taky to byla skvělá mňamka:-)!

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz