Diskuse
MLSOTNÍK: Narozeniny
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Lída Š.
Lucko - k těm jelenům
nahrávku jsem samozřejmě viděla a muselo jít o OCHOČENÉHO jelence Normální lesní zvíře raději uteče.
Lucka
Lído, díky!
Taky jsem si říkala, že ten "lovec" byl už od začátku nějak podezřele blízko... Ale můj otec prostě nedokázal pochopit, že by to vůbec to zvíře mohlo udělat. Prostě si myslel, že je to nějaký podvod...
possum
Lucko,
cetla jsem tvuj recept pro tojefuka parkrat, nez mi doslo co je mi divne. Muzu-li se zeptat, proc tedy pouzivas pudink a ne hned maizenu? (Tedy nespletla-li jsem si nazev Cornflour
)
Jinak ja, pokud delam treba ryzovy pudink s kompotovym ovocem, pouziju taky stavu, ktera pak doda chuti. Rozhodne stava (i kdyz z kompotoveho ovoce) je urcite lepsi nez chemikalie a barviva.
Lucka
Possum,
přiznávám se bez mučení - netuším, co je to miazena Tohle mě naučila mamka už co jsem se učila péct (8 - 10 let zpátky) a tou dobou tu uvedený výrobek asi ani nebyl. Ale když dostanem náhodou ovocný dort od sousedky, tak tiše trpím.. sice to krásně vypadá, protože ta želatina z pytlíku je úplně čirá, ale jinak kupovanej piškotovej korpus + plastickou hmotou zalité ovoce ..fuj blee
A vůbec to nechápu - ona je jinak zdatná kuchařka i náramná pekařka, tak nevím, proč používá ty hrozný náhražky (myslím i ten korpus). Takže jediný poživatelný je to ovoce a to je ještě oblemcaný máslovým krémem, kterej nemusím (já korpus zásadně mažu marmeládou - nejlépe rybízovou)
possum
RenataE,
dortik vypada dobre. Kdyby byl mene upraveny a misto jogurtu mel puding, tak je to to, cemu se tu rika trifle.
possum
JoVo,
omlouvam se, ze jsem bez optani dala recept do Labu. Samozrejme jsem udala, ze je od JoVo. Dodala jsem tam, ze jde pect v pekarne, jelikoz jsem ozkousela (a napsala vam 1*, cehoz jste si mozna nevsimli).
Preji pekny weekend.
Vakandi
Milí zvířetníci
pro dnešek se loučím, přeji krásný víkend a v po.. né (kurnik) až ve středu nashledanou
Lucka
LídoŠ, tojefuku!
Včera mi od táty přišel mail s nahrávkou útoku jelena na člověka - komentováno anglicky, takže odhaduju původ na USA, příp. Kanadu. A tatík se mne večer ptal, jestli je to nějaká montáž, že to přece není možný a proč by to to zvíře dělalo. Tak jsem si vás dva dovolila citovat (přeražení ruky jedním kopnutím atp.) a on se stráášně divil
Tojefuku, u nás se klasické želé vůbec nevede. Já ty umělotiny nesnáším, takže když už dort z cukrárny, jedině s pařížskou nebo bílou šlehačkou, nejlepší ovocný dort dělám doma.. Vynechám základ a napíšu sem jen ten vršek - je to v podstatě ovocný pudink a důležitý je poměr, aby to správně ztuhlo. Vezmu šťávy z kompotů (kterými jsem předtím zdobila korpus) a doplním džusem (nejlépe pomerančovým) na objem cca 0,75 l. Ten pomerančový džus tomu dá šmrnc, protože ty šťávy (z ananasu, broskví...) jsou dost sladké. Osladím krystalovým cukrem, aby to za studena chutnalo trochu přeslazeně (ohříváním to trochu zkysne a pak je to na dortu akorát). Přidám 2 sáčky vanilkového (příp. banánového) pudinkového prášku a za studena rozmíchám.. Pak už je to klasika - na plotýnce v tlustostěnném hrnci za stálého míchání přivedu k varu a chvilku vařím (max. 2 minuty). Pak to nechám vychladnout a pořád míchám. Můžu si pomoct ponořením hrnce do studené vody, aby to chladlo rychleji. Když je to vlažné tak, že tam udržím prstík (čistý!), tak tím můžu dort zalít a rozetřít stěrkou nebo špachtličkou. A nechám v chladu dotuhnout. Není to průhledné jako želatina, ale rozhodně to mnohem lépe chutná. A kdokoliv v rodině slaví narozeniny, chce po mě právě tenhle dort
Fallowa
Re: LídoŠ, tojefuku!
Lído,ačkoliv je to psáno pro Tojefuka,s dovolením Váš nápad s ovocnými pudinky rovněž použiju!
JoVo
AIDA, MIRKA-HOUSTON,POSSUM a OSTATNÍ MLSOTNÍCI.
Jsme rádi, že vám všem chutnalo.
Díky za zveřejnění na :
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=22863
Všem Mlsotníkům, i ostatním ,hodně dobrého papáníčka pro mlsné jazýčky!
aida
Re: AIDA, MIRKA-HOUSTON,POSSUM a OSTATNÍ MLSOTNÍCI.
Ještě tam přidejte i jiné Vaše lahůdky, dobrých receptů není nikdy dost.
Beňa
To je náhodička
tak dneska mi Mlsotník kápnul do noty!! Hlavně ty recepty na krémy (dík Alčo - vyzkouším). O víkendu totiž budeme slavit narozeniny mého syna - bude dort dvoupatrák, úplně klasický - piškotové těsto, čokoládová poleva a hlavně musí být růžičky z mandlového těsta - to moji kluci odmalička strašně milujou...A narozeninové jídlo? No jedině palačinky plněné směsí sýrů a zapečené v rajské omáčce... a šampáňo už se chladí...
zana
ta sýrová omáčka vypadá moc dobře
vždycky jsem si říkala, že jí musím zkusit.
Co se dortu týče, dovolila bych si poplakat, že nám zrušili Kilimandžáro od doktora Krtka, to jsme všichni strašně milovali a mně se takový stejný nedaří trefit.
Fallowa
Tedy -
Vlhká Anna vypadá velmi zajímavě;určitě to vyzkouším (budu doufat,že zvládnu práci s želatinou)!Jinak moje maminka dělávala něco podobného,jen místo želé byl vanilkový pudink a piškoty pokapala vaječným koňakem
-taky to byla skvělá mňamka
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz