20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Mikrovlnka není žádnej trouba!

Mikrovlnná trouba není žádnej trouba a zvláště trouba níže popsaná...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vojáčková 20.5.2006 12:03

Re: Vojáčkovic trouba

Milý tojefuku! S počítačem neumím tak dobře jako můj muž, ale musím reagovat na tu bramborou kotletu. Teď jsem jí  upekla v naší chytré mikrovlnce. Je to dobré. Dík y  za recept. Vojáčková.

WWW 9.5.2006 21:04

Pekne zdravim Vojackovi ! Prosim, at si kazdy velebi tu mikrovlnou potvoru jak chce. Jen o jedno prosim. Pokud v textu urcenem me osobe je vedle ni smajlik, necht je to ten prdelac. Ten k ni patri !!!

JoVo 9.5.2006 19:10

Re: Re: Re: zdivocelej Mlsotnik

:-DPřeji pěkný návrat do Mlsotníku. Chyběl jste tady! Jinak, mikrovlnek a cuket není nikdy dost.8-o

possum 9.5.2006 17:35

Re: Re: Re: zdivocelej Mlsotnik

;-D;-D;-D;-D

possum 9.5.2006 17:34

Re: Rýže

Tak nevim, mama ji tak vari v CR, a ja tak varim tady ryzi short grain, long grain, basmati, jasminovou. Samozrejme, hneda chce vic a delsi dobu. A mam ryzi hezkou neblemtavou.

RenataE 9.5.2006 17:18

Rýže

Poměr vody a rýže nezáleží na rodinném receptu, ale na druhu rýže :-). Třeba jedna moje oblíbená jasmínová vietnamského původu potřebuje trochu víc než dvojnásobek a jiná čínského původu spolyká jen 1,5.

WWW 9.5.2006 16:39

Re: Re: zdivocelej Mlsotnik

Dekuji, dovolena byla pekna ! Pokazena jen malounko v Tescu, kde hlasili, ze maji v akci zlevnene mikrovlnky. Vybehl jsem jen ven a sparvila to jedna cigareta !!

possum 9.5.2006 16:19

Re: zdivocelej Mlsotnik

;-D;-D WWW, vitam te tady. Jaka byla dovolena? 

 A na pupinky si vem antihistemine. ;-P  Hlavne, ze te hned netrefil slak. ;-D;-D;-D

possum 9.5.2006 16:16

Re: ?

Vosatko, ten papinak, co tu o nem mluvily (jestli se nemylim) je mikropapinak.

Proc ryzi v mikrovlnce? Proc ne? V mikrovlnce varim HLAVNE proto, ze nedela horko. Coz je ve 40+ stupnich strasna vyhoda. Za druhe ji vubec nemusis hlidat. Za treti neni moznost pripaleni pokrmu (ackoliv, kdyz se moc snazis, se da spalit).  A za treti (ackoliv ja osobne postizena nejsem, zatim ;-) ) delam s lidma postizenyma. Mikrovlnka je ta nejbezpecnejsi forma vareni. Taktez pro stare lidi.

A kdyz bych varila ryzi na plotne, tak na 1 hrnek ryze davam 1 a 1/2 hrnku vody. Nejprve rychle osmazim na oleji, pak zaleju tou vodou, dam cibuli se zapichnutym hrebickem, zakryju a dodelam. To je podle me mamy. :-)) 

MirkaP 9.5.2006 13:13

rýže

moje řeč,

do papiňáku patří hovězí, aby bylo měkké za hodinu a ne za 3, do mikrovlnky mlíko, aby bylo teplé za 1 min bez připálení čehokoliv, ale rýže??? Půlhodinová příprava????? a k tomu v mikrovlnce?????

Já dělám rýži jako můj předřečník, jen jí ještě lehounce osmahnu na másle (ona je pak výborná i samotná) a neexistuje, aby byla hotová za víc jak 15 min. Poměr jeden hrnek rýže a dva hrnky vody považuju za "zlatý řez" kuchaření.

tojefuk 9.5.2006 12:39

Re: zdivocelej Mlsotnik

WWW, vem si prášek! Všici se na  tebe těšili, za á až se vrátíš, za bé jestli to s tebou práskne hned nebo stihneš odpovědět! Já taky!

Nedává YGA do rejže taky plněnou cuketu?

zana 9.5.2006 11:57

Re: zdivocelej Mlsotnik

;-D;-D;-D

vosatko 9.5.2006 11:42

?

Possume, ja se neptam jenom proc v papinaku, ale taky proc v mikrovlnce, kdyz staci obycejny stary varic? Nasypu do hrnce ryzi, necely kavovy hrnicek pro osobu a 2x tolik vody. Osolim, kdyz mam cas napicham do cibule hrebicek, dam poklicku  a zapnu varic.Kdyz se ryze zacne varit, vypnu plotynku a uz se o nic  nestaram. Za 15 minut je ryze perfektne uvarena.

WWW 9.5.2006 10:48

zdivocelej Mlsotnik

Deji se na Msotniku strasne veci !!

Jen jsem nakouknul a uz jsem zase samej pupinek. Jako by nestacilo vychvalovani Mikrovlnky, tak jeste Yga sype rejzi do varici vody a pak ji cedi !!

No, ja se na to v noci poradne podivam, to preci nejni mozny, aby se svoboda slova takhle zneuzivala !!!

Lenka S. 9.5.2006 10:13

Ženy nešťastné. nikdo vám zatím neporadil jednu VELEDŮLEŽITOU FINTU.

Ta zní:před  nasypáním n mouky je třeba udělat do brambor něklik( asi 5-6 ) děr obrácenou vařečkou, aby se mouka dostala  až  skoro  na  dno nádoby. Pak teprve zakrýt a nechat stát!!!!!

Lenka S. 9.5.2006 9:59

tak to tedy bude nářez. Už se na to celá nedočkavostí doslova třesu.

RenataE 8.5.2006 23:58

Zaručený recept

Milá Madlo, zaručený recept  jsou škubánky od babičky. Prostě se na ně člověk nechá pozvat, případně si je při návštěvě objedná. Taky jsem dodnes tu alchymii s propařením nezvládla, ale moje matka (tedy babička mých dětí) škubánky s radostí na objednávku vyrábí. Svých výrobků se nevzdávejte, přečtěte si na Psu o bakelitu - třeba byste to ještě dokázala zpeněžit.

madla 8.5.2006 23:06

Re: Bramborová Lou

Díky za recept, pro mne je nepřekonatelné to zasypání moukou a její propaření nebo provaření, to nezvládám. Z mých asi tří pokusů, než jsem pochopila, že vlastnoručně zhotovených škubánků se nedožiju, vždycky vzešlo něco, čím by šly spíš sádrovat díry ve zdi nebo lepit prasklé květináče, ale jídlu to podobné nebylo. Už jsem se smířila s tím, že nemůžu mít všechno a u toho asi zůstane. Ale ještě jednou děkuji.

JoVo 8.5.2006 22:59

Re: ale to jsou mi věci

;-PPovidla ředíme jen rumem. Tuto polevu používáme také na zbylé bramborové knedlíky. Kdybychom použili to mléko, nebude ten rum moc řídký?;-P

JoVo 8.5.2006 20:15

Re: Re: Re: Milý pane Vojáčku nenováčku.,

:-D Paní Lenko S. Přístup k PC mám v podstatě kdy chci. Celkem se dá říci, že se pídím rád. Ale horší je to s časem. Jsem již několik let v důchodu a jak známo důchodci nemají čas. Zní to legračně, ale je to smutná pravda. Běžné práce trvají 2x déle, hůř se člověk pohybuje a pomalu to tak říkajíc zapaluje. K tomu trochu nemocí a je vymalováno. Práce na zahradě, práce na PC (úpravy fotografií, skenování a úprava podvinků na paličkování pro manželku). Navíc se pletu do vaření a pečení. Takže s tím časem jsem dost na štíru. Ale tím vším chci říci, že si nestěžuji a ani se nenudím. Možná, že to pídění mně nejde proto, že si přitom někdy zpívám: „já se v tom neorijentuji, já se v tom nevyznám“. Budu asi muset vypracovat nějaký integrovaný záchranný systém pro mojí šedou kůru mozkovou.

Ještě jednou Vám děkuji za rady, zdravím Vás a přeji hlavně zdraví.

possum 8.5.2006 17:13

Re: Tak, tohle je fakt téma!!!

;-D;-D Pokud ho okamzite netrefi slak. ;-D;-D

Kardiak 8.5.2006 14:24

Re: Tak, tohle je fakt téma!!!

Já bych řekl,že budou.WWW a tjf. jsou kluci,kteří se za názory nestydí a umí je povědět.Ještě,že tady jsou;-P;-D

Lenka S. 8.5.2006 10:27

Re: Re: Milý pane Vojáčku nenováčku.,

ono je tam podobných a ještě podrobnějších nápadů a výmyslů daleko víc a  není možné proto  vypsat všechny. To, že  je člověk nenajde na povel, je věc  spíše trpělivého pídění se. Je zkrátka vidět, že Vy nemáte k pc tak častý přístup jako já, což je  pro mne velkou výhodou oproti  Vám..

JoVo 7.5.2006 23:08

Re: Milý pane Vojáčku nenováčku. Vrať te se na mlsotník z jablek,

:-DNo, jó.  Já, to hledal na straně 6, ale pod heslem lenka S. Ále, vono je to v Rumfordské polévce pod tojefukem.  Nevím co má tojefuk proti cuketám. Myslím si, že kdyby četl můj recept na cuketové zelí, ze dne 20.4.2006 ,(v Rumfordské polévce) tak by se asi rozplakal.

Ještě k tomu mému hledání. Jasně z toho vyplývá, že třetí šedá mozková buňka špatně spolupracuje s buňkou č. 1 a 2.  Budu asi muset s hlavou do nějakého servisu, a častěji se podívat do občanského průkazu na datum narození.

Na závěr Vám děkuji za radu a přeji Vám hlavně hodně zdraví. Děkuji.;-D;-P;-):-P:-D

zana 7.5.2006 21:45

ale to jsou mi věci

taková šiška přelitá švestkovými povidly vypadá velmi dobře(ráda jíšku, teda rum). A to je ředíte jen rumem, nebo taky mlékem?

U nás se totiž takhle někdy zužitkují zbylé houskové knedlíky - přelít omáčkou z povidel, mléka a kapky rumu.

zana 7.5.2006 21:39

Re: Vyzkoušejte, pokud něco zbyde po obědě,

máte pravdu, Lenko, vlastně jsem jako dítě mívala placičky dvě a mezi nimi šunkový salám ;-)

zana 7.5.2006 21:27

Re: Proč pracně vybírat hřebíček z rýže, když mkůže zůstat zapíchnutý v cibuli a vyjme se i s ní?

A to my jsme dělávali ještě jinou variantu, už si nejsem jistá časem, ale milou rýži (hřebíček zapíchnutý v cibuli;-)) jsme dali do zapékací misky, nalili na prst vody nad rýži a dali do obyčejné  trouby na 20 minut. Rýže byla moc dobrá, sypavá.

Chybička se vloudila, když můj otec byl sám na chalupě po nemoci. On je nesmírně šikovný na všechno na světě, kromě vaření. Takže dostal podrobné pokyny, kolik, co, na jak dlouho. Akorát maminka udělala osudovou chybu a neřekla mu o té vodě;-D. Rýže prý byla velmi tvrdá.;-D

Lenka S. 7.5.2006 21:25

Milý pane Vojáčku nenováčku. Vrať te se na mlsotník z jablek,

 Nalistujte si stranu 6 v diskusi. Tam je to zcela jasně popisováno. Na předchozích stranách najdete vysvětlení i další reakce k té metné fošně. Speciálně pro Vás jsem to vyhledala. Bude Vám už vše jasné.  A pochybuji, že byste se přitom nezasmál. Zdravím a přeju úspěch v hledání.

JoVo 7.5.2006 21:18

Re: Re: ..rýže..

:-DA proč ne v plastovém papiňáku „plampiňáku“ a v mikrovlnce? Hřebíčky jasně do cibule. Nemáme lovítko na hřebíčky v rýži.;-(

Lenka S. 7.5.2006 20:58

Proč pracně vybírat hřebíček z rýže, když mkůže zůstat zapíchnutý v cibuli a vyjme se i s ní?