Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996MLSOTNÍK: Králík s česnekovou omáčkou
Historie: původně to měl být králík na špenátu, ale trochu se to zvrhlo.
Kdo doma chová králíky, vybere si nějakého dostatečně velkého na přestěhování do teplého pelíšku (značku nechám na každém z vás), ostatní si ho "uštvou" v obchodě. U nás většinou pečeme packy a hřbety, ale je možné použít cokoliv.
Postup: Do pekáče dáme cibuli, kousky králíka, osolíme, posypeme majoránkou, přikápneme trochu oleje a potom to nejdůležitější (hned po králíkovi) - česnek. Na 4 packy nebo hřbety prolisujeme asi tak 1 - 1,5 paličky česneku (žádný strach, není nutné s ním šetřit). Ve většině domácností se najde dvoudílný samočinný lis - lis na česnek + muž, takže jde v podstatě jen o oloupání.
Pekáč zakryjeme horní půlkou a šoupneme do vyhřáté trouby a za občasné kontroly s podlitím pečeme do měkka. Pozor!!! Asi za půl hodiny po uložení do trouby se můžou objevit zvědavci, kteří přišli za "vánoční" vůní = pečící se česnek s asociací na kubu. Ty s vysvětlením, že to ještě není hotové, mírně vystrčíme ven. Během pečení si připravíme jíšku ze šlehačky a krupičky (já jí používám radši než mouku, ale může i mouka).
Když je maso měkké, vypneme troubu, sundáme dekl a přesuneme pekáč na střední hořák. Pokud je pekáč příliš plný, přendáme maso jinam. Do pekáče vlijeme šlehačku, přidáme jíšku a chvíli povaříme.
Příloha: v podstatě cokoliv - knedlíky, těstoviny, brambory, rýže
Chrupavky patří psům a kočkám, jenom kosti pro loudící pejsky se musí důkladně přebrat.
Špinavé nádobí je možné dát "předumýt" domácím mazlíčkům...
Vše potřebné zjistíte zde...