Čtvrtek 23. ledna 2025, svátek má Zdeněk
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.

Využijte nejrychlejší přístup do diskuse pomocí přihlášení přes Bankovní identitu.

Přihlásit / Registrovat

AR

A17d18a83n 98R62g41o56v78a

10. 1. 2025 13:45

Hodně podobně dělám bůček, jen ho nedusím na plotně, ale pod poklicí přímo v troubě a na posledních 10min odklopím a nechám jen horní ohřev. Bůček taky můžu na všechny způsoby. Studený na chlebu s hořčicí a okurkou je Kimi opravdu labůžo. A teď mě tedy přepadla chuť na v troubě pod poklicí ve vodě s bobkovým listem dělané vepřové koleno.

Naši semtam nakoupí sádlo a vypečou si ho do keramického sádelňáku. Škvarky můžu na slano studené i horké. Dobře vypečené maličké jsou i dobrá pomůcka na přemlouvání pejsanů.

Foto

L28i75k57a 15L47i79k67a

10. 1. 2025 22:50

škvarky jsou mezinárodní i mezidruhová měna, říkám já. Tak ať chutná

Foto

Vzpomínám, maminka škvařívala sádlo, ještě horké škvarky jsem si naložila na krajíc chleba - mňam. Bůček pekla pro použití výhradně za studena, dávala jsem si ho též na chleba podmáznutý hořčicí nebo s okurčičkou doma nakládanou. 😜 Teď už můžu jen vzpomínat díky stařeckým neduhům mi to dieta nedovolí. Těm, co se do toho pustí, přeju dobrou chuť. 🥩☺

Foto

Hmmm, tohle vypadá dobře. Myslím, že budu časem pochválená .

U nás frčí studený, teplý je na mě moc mastný. Ale na studeném se ta mastnota nějak ztratí nebo co .

ZM

Z11. 54M68a70t15y73l31d34a

10. 1. 2025 11:02

Onehdy jsme měli kachnu a bůček taky, máme rádi výpečky. Přece jen je zima a to je doba vydatnějších jídel (no ale špagety můžu vždycky). A taky je to doba vydatnějších polívek. Zelňačka byla onehdy, gulášovka taky, tak asi udělám hladkou ančku s brambory, vajíčky a houbami. Tu fakt můžeme

ŠM

jsem ho pekla 4.1.2025, aby Drahému na jeho nařízenou dovolenou přišel k chuti..za tepla i za studena..dnes tam jedu,je sněděno a prej,že bych ho mohla péct častěji... děláme ho skoro stejně....

Foto

L82i42k76a 43L64i57k36a

10. 1. 2025 10:32

To jsem ráda, bůček vůbec není marný

Foto

tvuj bucek mi pripomel buckovo sadlovou "pastiku", co vyrabel manzel kamaradky na silvestra. Rilettes se to jmenovalo a prestoze nejsu ani milovnik bucku, ani sadla, ochutnala jsem. Tvuj bucek bych taky ochutnala, jak je stavnaty a krasny na fotkach

Foto

L70i65k48a 91L61i25k32a

10. 1. 2025 10:33

On i dobře chutná a jen se rozplývá

AZ

Nějak mě to sem nechtělo pustit a přišla jsem o Vave.

Mňam, bůček bych si dala! Jenže musím nějakou dobu počkat, protože předevčírem jsem upekla mladou kachnu, původně určenou na Martina. Pak jsme ale dostali pozvání k mladým na husičku, tak na ni došlo až teď. Původně jsem chtěla dvě porce zmrazit na indy, ale Vašek si přál jíst tři dny za sebou kachnu. Nakonec, proč ne.

Ovšem kachnička je kachnička a bůček je bůček, že? Teplý s knedlíkem a se zelím i studený na chlebu s okůrčičkou, mňam.

Ještě na jedno zimní jídlo se těším, na šumajstr od YGY. To udělám příští týden.

Děkuju za inspiraci a přeju všem dobrý den.

Foto

L25i94k31a 43L48i57k95a

10. 1. 2025 10:34

Šumajstr jsem taky chtěla připomenout, takže ho sem posadím asi příští pátek. Pokud někdo nedodá recept třeba na kachničku

Foto

L92i88k62a 10L93i73k63a

10. 1. 2025 8:35

Ano, budeme :-) Je skutečně zima, takže se i dobře peče. Přeji krásný den!

Foto

hezký bůčkový pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům

tak to jo. Tohle je mnohem lepší recept, než ty cukety Máme v mrazáku libovou bůčkovou špičku... a je v plánu na víkend. A studené vepřové na chleba (pečeme si kváskový doma - už dlouho jsme nekoupili ani krajíček)... je báječná večeře

Foto

L55i78k57a 45L81i48k31a

10. 1. 2025 8:35

Na cukety je zima, to chce něco vydatnějšího.

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz