Diskuse
MLSOTNÍK: Je libo topinky?
Tak jsem uvažovala, jak zahájit náš nový seriál o mlsotách, který by měl čtenáře inspirovat k víkendovým kulinářským pokusům. A zjistila jsem, že se mi nějak všechno vytratilo z hlavy. V kuchyni na mě ale koukal zbytek tvrdnoucího chleba a téma bylo tady. Zkusíme topinky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
possum
16. 3. 2006 13:16
WWW
kdybys nebyl precitlively, tak by jsi to, co jsem napsala, vzal tak jak to bylo napsane.
Tudiz, ze se mi libilo, co jsi napsal, a proto jsem se vratila. Zapomen na to, ze me znas. Znas jen moje prispevky, ktere byly ve stylu tohoktereho chatu.
Ale budiz, evidentne nemuzeme byt oba na jednom chatu. Byl jsi tu prvni, budiz tedy tvuj.
0
0
možnosti
WWW
16. 3. 2006 13:21
Re: WWW
Ale no tak possum!
Evidentne muzeme byt na stejnem chatu, protoze chat patri vsem !
Tak se nezlob, zase jsem nic tak spatneho nenapsal !
0
0
možnosti
possum
15. 3. 2006 15:47
Pro tojefuk,
vino tu mame dobre (je k dostani i v CR), sklepy tu nemame, a tvargle taky ne.
0
0
možnosti
tojefuk
16. 3. 2006 7:31
Re: Pro tojefuk,
Dobré odpoledne! Tady je po ránu, tak si holt užívám zdravení ve stylu svého vnoučete.
O Vašem víně vím, bylo dobré, ale vavřineček zvlášť k tvarůžkům nenahradilo. To, které jsem potkal, bylo spíš k lehké rybě nebo kuřeti bez výrazného koření. Značku si nepamatuju, moje vina, ale tenkrát jsem o Vás neměl ani tušení! O internetu jen mlhavé. Ale polepším se. předpokládám, že máte i výraznější vína, musím se poptat.
Bez sklepa se dá vydržet, ale bez tvarůžků? Tvaroh zklihovatí i sám, ale s tvar. je to rychlejší. Mám dojem, že se k Vám nesmí ani dovážet. Asi to nemáte ani u Vás jednoduchý.
0
0
možnosti
Franta
14. 3. 2006 18:24
Zločinné spolčení.
Zločinné spolčení.
Česká televize zneužívá svého postavení. Jako plátce daní a koncesionářského poplatku protestuji proti tomu, že za moje peníze pořádá předvolební politické vystoupení úzké skupině lidí spolčených v několika politických stranách. Stejně jako za bolševika je znovu vytvářen prostor pro ty ”rovnější nadlidi”. Diskriminace menších politických stran pokračuje.
0
0
možnosti
WWW
13. 3. 2006 18:56
Tak co ?
Mlsotnik, mlsotnik, skandovali jste hromadne a najednou ticho po pesine ! Tak ja pokracuju s tim porkem. Nez vam napisi jeden bajecnej recept, tak nejakou rychlovku. I possum z Australie si muze pripravit tuzku a podivat se jestli ji funguje mikrovlnka. Tak: cekame navstevu. Maji prijet vecer, budou mit za sebou dost dlouhou cestu, nevime kdy prijedou. Studeny jidlo dat nechceme, susit neco do zblbnuti na kamnech taky ne. Litat a delat minutku mezi objimanim a poslouchanim "holka u Bernu to bylo hrozny a jeste jeden blbec s kamionem jel porad vlevo, pak jsem musela na zachod, Venca samosebou ne, ale po peti kilometrech i Venca, pak jsme ztratili tady Fandu s Miluskou, co jeli za nami, a cekali jsme na ne, oni mysleli, ze jsme se zpozdili my a cekali nan nas. No proste blbinec. Na stul vam jeste nastavi Znojemske okurky co privezli. No a varte do toho.
Tak Ja si hezky odpoledne udusim zase ten porek, skoro stejne jako na tu polivku, jenze v sirokem kastrolu. prihodim spetku vegety a hlidam, hlidam, nejdu vod toho az to je pekne mekounky. Pak to necham vystydnout a pripravim si sunku. Vyhoda, nemuste kupovat buhvijakou, naopak vyborny jsou ty platky z raminka uz nakrajeny zabaleny hermeticky. No ty, co jak je rozbalite, tak z toho kape ! A hezky na kazdy nasypu ten nadrobno nakrajenej porek ( pred tim ovsem dochutim, nesolit moc, ochutnat, jak je slana ta sunka ) posypu trochu ostrejsim syrem zabalim a propichnu dvama paratkama ! Naskladam do sklenenho pekacku kapnu trochu oleje a zbytkem nastrouhanyho syra zasypu.
Udelam bramborovou kasi, mrsknu k bramboram par ruzicek brokolice, aby vypadala zajimave.
V lete , kdyz jime na terase tak je vhodny salat z brambor a frisse salatu? To ten kudrnaty a horky (pozor jsou dva ), jemne nasekam jak pro kuratka . Olej, ocet sul pepr, zadna majoneza.Nechame to vse zatim oddelene, zamichame az pred podavanim (to je jedna dve )pac on po hodine ten salat zamichanej trohu jako povadne !
0
0
možnosti
WWW
13. 3. 2006 19:03
Re: POKRACOVANI - Tak co ?
A pak to jde docela dobre i v te mikrovlnce possum !!!!
Jen na mirnejsi teplotu to deset minut prohrivame, to si pamatuj, at nemas kraje spalene a vevnitr ten porek studenej. Pak dve minuty naplno. Podivame se jeste pridame a kdyz vidime, ze by ta potvora sunka mela tendenci se na kraji pripalovat, tak je hotovo. Ta mokra sunka pusti stavu, ta se spoji pomoci toho nastrouhaneho syra s olejem a muzeme podavat. S dobrym cervenym vinem, v lete s chlazenym ruzovym je to docela slusne jidlo. Pravda, nic zvlastniho, ale co by taky chteli, kdyz se tak courali. !!
0
0
možnosti
WWW
13. 3. 2006 8:01
Teticka mi vzdy rikala - varit se ma s laskou
Jo, to mi rikala ta moje stara teta ze severni Francie.
Jinak by mohl WWW rikala, varit kazdej trouba. A ja jeste dodavam ze k tomu je potreba fantazie!
Bez ni ,by mozna fakt mohl podle receptu varit kde kdo, ale ono to nefunguje. A to je dobre, alespon my, co si myslime, ze umime varit, se mame s cim vytahovat !!
Ono se da totiz zkazit vsechno. Treba u te jednoduche polevky staci pripalit trochu to maslo,nedej boze porek, nedovarit mrkev, az po obycejne presoleni!
A tak se nezlobim ani na pani Hanu, ani na Renatu,ze ten recept si upravily podle sveho.
Kdyz jsem varil poprve tu polevku, tak jsem pak volal vydsledek tete. A varil jsi to s laskou?!Ptala se.¨
No samosebou: brambory jsem opusinkoval, pred porkem jsem si rovnouk ( nez jsem ho rozkrajel ) kleknul a vyznal jsem se , ze bez nej ja, ani ta polevka nemuze byt a s mrkvi jsem posedel kratce vecer na terase.
Ona byla rada, ze uz je tma, pac ve dne se dost cervena !!
0
0
možnosti
possum
13. 3. 2006 15:22
Re: Teticka mi vzdy rikala - varit se ma s laskou
WWW, ty tu tedy jedes!



Moji poznamku, ze v mikrovlnce, samozrejme varene s laskou, by to bylo o moc rychlejsi, jsi prehledl nebo ignoroval????
Jak vidis, snazim se nepouzivat smajliky. 

0
0
možnosti
WWW
12. 3. 2006 22:09
jenom cekam
A verim, ze se dockam.
Napsal jsem recept na porkovou polevku.
Pani Renata napsala, ze vyborny, pouze pridala trochu vina.
Pani Hana W. uz byla odvaznejsi.
Dodala nejaky druh delikatni cibulky a polevka taky vytecna.
Jen ted cekam, az nekdo napise:
hele WWW, vyborny recept. Misto porku jsem vzala brokolici, misto mrkve dva cervene papriky a misto brambor zbytek bramborovych knedliku.
Diky WWW, fakt dobrej recept, ta pôrkova polevka vsem chutnala !!!
Tak uz se tesim co udelate s dalsim mym receptem !
0
0
možnosti
RenataE
13. 3. 2006 0:33
Re: jenom cekam
Určitě se dočkáte, vždyť přece i na takovou klasiku, jako je linecký koláč (tedy původně dort) jsou různé názory! Do těsta přece patří: vlašské ořechy, pražené vlašské ořechy, mandle loupané, mandle neloupané, lískové oříšky - a to všechno sekané, mleté nahrubo, mleté najemno... 8))) Už se těším na Váš další recept, obzvlášť ráda mám slané koláče!
Moje nejoblíbenější varianta je kompilát z několika klasických. Na základ z křehkého těsta přijde předvařená mrkev (na kolečka), zalije se směsí kyselé smetany, vajec a většího množství prolisovaného česneku (aspoň 5 velkých stroužků), případně strouhaného sýra. Okořenit muškátovým oříškem,solí a pepřem. Kouzlo je v tom, že sladkost mrkve přelomí ostrý česnek do nenapodobitelné chuti a vůně.
0
0
možnosti
Lucka
12. 3. 2006 12:11
Malé topinky
My odpradávna kuchtíme Malé topinky :) Starší krajíce chleba zbavíme kůrky a nakrájíme na kostičky.Na pánvi NASUCHO opékáme, dokud nemají opečené kraje a teprve potom přidáme máslo, rostlinný tuk(ne light!!!!) nebo olej tak, aby se tuk nasákl do všech topinek a ještě osmažíme.Posloíme a posypeme nejlépe sypaným parmezánem, nebo nějakým strouhaným sýrem.Nasypat kostičky do mísy a mnam mnam.K tomu zelenina, nej je rajče a ředkvičky 

0
0
možnosti
Lucka
12. 3. 2006 14:15
Re: Malé topinky
Prosím Vás, Lucko, dejte si nějaký jiný nick (třeba Lucka+první písmenko z příjmení nebo přezdívku), ať se tady nepleteme...

Díky Lucka (od kavalírka Murphyho)
0
0
možnosti
eda
12. 3. 2006 10:44
přidejte sýr
Vaječná topinka -zkuste do do rozmíchaného vejce vsypat strouhaný sýr, jakýkoliv - od Nivy přes uzený. Pak teprve namočit chléb. Taky lahoda!!!
Eda
0
0
možnosti
Lucka
11. 3. 2006 15:02
A do třetice masové topinky
Na oleji osmahneme cibulku a přidáme mleté maso (nejlépe drůbeží nebo krůtí - rychleji se dělá a je lehčí) a necháme chvíli dusit. Můžeme přidat směs na lečo, nakládanou nebo čerstvou zeleninu (pro vylehčení) a prolisovaný česnek (ale NEMUSÍ tam být, Medvídku
) a dusíme do měkka. Osolíme a kořeníme podle chuti pepřem, paprikou a můžeme přiostřit přidáním tabasca, chilli nebo cajenského pepře. Kdo má rád uzeniny, může přistrouhat špekáček nebo nějaký měkký salám. Směs dáváme na plátky toastového chleba, klademe na plech a zapečeme v předehřáté troubě (180 - 200°C). Když je tousťák zespodu nazlátlý, nasypeme na směs nahrubo nastrouhaný eidam a necháme roztéct. A pak honem jíme, dokud je co... Dobrou chuť!

PS. Ač to vypadá složitě a dlouze, není to tak hrozné.. Navíc se masová směs dá připravit dopředu a pak se to jen zapeče v troubě a máte vhodné občerstvení třeba na párty. (osobně vyzkoušeno
)

0
0
možnosti
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz