24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Jáhlová kaše

Aneb modernizace neexistujícího receptu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Jenny 22.3.2019 22:40

Jáhly

jsou jistě zdravé ale neodhadnu nikdy porci jen pro sebe a MLP má

raději něco od masa, takže asi tu šunku by dal. :-) Díky za recept,stejně ho vyzkouším.

Š. Matyášová 25.3.2019 7:59

Re: Jáhly

půl hrnku čajového , cca 1,7 deci.....

M. Crossette 22.3.2019 16:56

L.A. děkuji za inspiraci

Na jáhly jsem rozhodně nezanevřela, ale už je nedělám tak pravidelně jako když jsem jimi byla téměř posedlá (objevily se jiné racepty, že!). Ale tenhle recept vypadá zajímavě, líbí se mi variant věřit je rovnou s kořením kari(tohle koření my moc rádi). Určitě vyzkouším.

Ale jáhlový nákyp podle Zany, který mám popsaný v odkaze jsem dělala zrovna někdy minulý měsíc. Vyndavala jsem ze zásob nové balení mouky a ejhle, byl tam sášek jáhel! A protože ještě zbyly určitě tohle vyzkouším. I ta variant od Šarky je zajímavá, díky oběma za nápady.

Z. Lika 22.3.2019 11:46

Dobrý nápad

A alternativa k pšeničným těstovinám. Udělat si z jáhel vlastně salát, to mě kupodivu ještě nenapadlo. Takže díky, La, za inspiraci.

Š. Matyášová 22.3.2019 12:33

Re: Dobrý nápad

v tom případě je nesmíš rozvařit, prootže by ani po propláchnutí nebyly sypké.... jinak to pak už provař na kaši,dej tam vejce, upeč na plechu a nakrájej na kostičky.....pak to bude vypadat v salátu dobře....

Z. Lika 22.3.2019 13:10

Re: Dobrý nápad

To bude bezva svítek, díky. A krutonky :-)

T. Zana 22.3.2019 9:23

O.T.

Aktuálně z botanické: https://1234zana.rajce.idnes.cz/Botanicka_20.3.2019

T. Zana 22.3.2019 9:20

Já rád játra... teda jáhly :-)

A mám nějaké v ledničce, takže by na ně dojít mohlo. To kari v receptu může být docela fajn, jen teda podotýkám, že asi v těch dobách k dispozici nebylo. Ale koneckonců recept je to tvůj, že :-)

Díky :-)

L. A 22.3.2019 12:43

Re: Já rád játra... teda jáhly :-)

Nebylo, zrovna tak jako papriky a pravděpodobně by tenkrát nepoužili šunku. Mohli by tam dát třeba nějaké tučnější maso, řepu, z kořeního např. kmín (který nesnáším) a omastit lojem.

Š. Matyášová 22.3.2019 8:15

pšeno,pšeno.....

tedy jáhle (jáhly), já moc ráda...na sladko,jako jahelník s višněma..na slano se škvarkama a česnekem nebo osmaženou cibulkou...jahelná kaše je dobrá i s houbama- kdo nerad kroupy....zkusím i tu tvoji verzi Lucko,ale sýpnu trochu parmazánu nebo gran moravii, na povrch....

L. A 22.3.2019 8:33

Re: pšeno,pšeno.....

Ano, kuba jde z jáhel také dělat. Já do něj přidávám houbové koření od Stupky.

Z. Xerxová 22.3.2019 6:31

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ...

tak jáhly taky nemusím... tu šunčičku od kosti, tu bych si dala....

Jen doplním jednu dětskou vychytávku - v neděli (4 Trpajzlíci u stolu) všichni ocenili veselou sekanou - to se do sekané položí půlky vajíček a pak ještě dva párky... a když se to dobře rozmístí, tak se skoro každý plátek krásně směje. Jen tedy párkožravci rychle vidličkou oči sekačce vydloubli... a pak kňučeli, že je slepááááá