Neviditelný pes

MLSOTNÍK: Hovězí koleno na víně

Sharka
diskuse (19)

Výhled na Liberec s hovězím foto: XerxoviNeviditelný pes

Oslava Světového dne jídla: to koupíš přední hovězí koleno (dvě uříznutá kola), je jedno jestli z pravý nebo levý nohy. Ale musí v něm být ta kost a potom už si jen hraješ... Někde tomu říkají osso buco a hodí k tomu podle toho cenu. U nás se to koupí jako kližka a kilčo vyjde na 169,- korun.

Obalíš je obě v hladké mouce a zarestuješ na sádle, dodáš mrkev, celer, petržel, cibuli a červené suché víno, vavřín, nové koření a pepř, tymián a kousek šalvěje... Všechno zarestuješ, trošku posolíš, vrátíš maso, podleješ vínem (postupně padla celá sedmička červeného ) a dusíš-pečeš pod pokličkou v troubě skoro dvě hodiny na 160 °C, ale stojí to za to.

Upečeno

Naloženo

Na závěr jsem to ručně propasírovala a udělala brkaši s kouskem česneku (vařila jsem ho s bramborama) a bílého pepře.

Dobrou chuť, ať budete připravovato cokoli.

Foto: Sharka

zpět na článek