Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Halva nebo chalva?
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
possum 6.3.2008 10:07tak ted uz asi opravdu nikdo neprijde, ale kdyby nahodou.... WWW, po takove dobe se tu potkame, a ty tak jedovaty???? Jaky >no konecne< ???? Zana, ten tvuj >silny vul< se mi libi!! Taky neco co bych potrebovala. Ale po velikonocich fakt......dietka.....asi...... |
Jakub S. 6.3.2008 10:52Re: tak ted uz asi opravdu nikdo neprijde, ale kdyby nahodou.... - co by nepřišel. Sawwwoyan je čím dál stejný. A já doufám taky a ostatní vesměs většinou. Jakej pán, takovej krám. Tady vládne zvířecí chování. Naštěstí!! Zdravím! |
Vave 5.3.2008 21:56OT DOTAZ Když mi tedy odešla ta pekárna a už jsem měla připravené suroviny, umíchala jsem těsto na mazance v ruce (ach jo), teď to jakž-takž vykynulo a tak to dám to péct - ale maže se to něčím navrchu? Prosím! Já to v životě nepekla, vážně! |
MaRi 5.3.2008 22:09Re: OT DOTAZ kynuté těsto je nejlepší pomazat rozšlehaným žloutkem nebo i trochu oslazeným mlékem. A doporučuji udělat ten mazanec spíš vyšší, při pečení se trochu "rozleze" - proto taky nedávat moc blízko sebe, pokud pečeš víc na jednom plechu |
aida 5.3.2008 22:14Re: Re: OT DOTAZ Přesně tak, jak píše MaRi. Já to teda mažu celým rozšlehaným vajíčkem a sypu posekanýma mandlema. A nezapomeň ten mazanec seshora do kříže naříznout - ono jak je toho těsta moc a je tak sladké a tučné, rádo praská. Nelekni se, trochu se to při pečení rozleze. |
Vave 5.3.2008 22:32Re: Re: Re: OT DOTAZ Joo, milá Aido,křížek jsem udělala!, ale ty mandle neee, |
aida 5.3.2008 22:47Re: Re: Re: Re: OT DOTAZ Ony tam být nemusí a asi ani v originálním receptu nejsou, já je dávám hlavně protože nám chutnají. |
RenataE 5.3.2008 23:07Re: Re: Re: Re: Re: OT DOTAZ Já dávám mandle dovnitř i navrch, navrchu z nich sestavuju křížky |
Vave 5.3.2008 23:11Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT DOTAZ Dala jsem trochu hrubě strouhaných mandlí dovnitř, heč, a už je upečeno a mazanečky vypadají tuze pěkně! Děkuju všem za rady a přeju dobrou noc! |
aida 5.3.2008 23:27Re: Re: Re: Re: Re: Re: OT DOTAZ Renato |
Jakub S. 5.3.2008 23:05No třeba sis udělala ten křížek jenom na čele, no... |
Vave 5.3.2008 22:31Re: Re: OT DOTAZ Děkuju, milá MaRi, namazala žloutkem, rozesadila oba bochánky od sebe a už peču. |
zana 5.3.2008 21:49... když tu není Rozverníček Přijde chlapeček do hospody, sedne si ke stolu a říká servírce: “Jednu desítku!” Servírka: “A kolik je ti, chlepčku?” “Osum.” “A to by ti nestačil džus?” “No, stačil, ale chybí mi dvě koruny…” |
Jakub S. 5.3.2008 22:07No zane! To sou dneska šikovní a upřímní kloučci teda. A eslipak znáte tu jak přijde chlapeček do obchodu a: (fistulkou) Prosím - já bych chtěl -ty bombóny - co -foukaj do nosu - ! Prodavač řekne No prosíím!, přinese žebřík, opře žebřík, vyleze až nahoru, vytáhne šuplík, sáhne do šuplíku.... no? |
zana 5.3.2008 22:12Re: No zane! To sou dneska šikovní a upřímní kloučci teda. ééé ... neznám |
Jakub S. 5.3.2008 22:41Jan Werich - Supraphon 1952/3. Ale já už zjišťuju, že si nevybavuju, jak tahle tehdy legendární a ve škole klukama napodobovaná historka skončila... on pořád lozil tam a zpátky, pokaždé uklidil žebřík a všecko, vzápětí všecko znovu... |
aida 5.3.2008 20:30Jen prolétám - pro Hanu W Dík za vysvětlení s tím máslem. Jak jsem slibovala v noci, chalvu co nejdřív zkusím, aspoň tu krupicovou. Pěkný večer všem. |
zana 5.3.2008 19:20aspoň něco Sladký miluju,. ale mám obrovský štěstí - orientální cukrovinky mně nechávají v klidu. Ovšem čokoládičky, dortíčky, buchtičky, sladký pečivíčko .. to je něco jinýho. |
WWW 5.3.2008 20:30Re: aspoň něco mila zano, orientalni, arabske a turecke cukrovinky, zakusky, jsou priserne preslazene. Kazdy rok jsem se desil, kdyz nastal Arabum Ramadan a ja byl kazdy vecer v praci zvan na hostinu. Odmitnout neslo. Cim sladsi, tim lepsi rikaji. |
zana 5.3.2008 21:36Re: Re: aspoň něco No právě! Cukru má být přiměřeně - přiměřeně (že jo, pane Werichu?). |
Zdena b.p. 5.3.2008 21:04Re: aspoň něco Zano, něco z citovaného ano, něco zase néé. 4okoládíčku, hlavně hořkou a višně v čokoládíčce no, dORTÍČKY - JAK KTERÉ, ALE OVOCNÉ vždy, MÁSLOVÉ - NEBRAT BLÉ. koláčky - ovocné, tvarohové a ŠTRŮDLÍČKY ano, koblihy ano, ale krutý trest slibuju pekaři, když tam zapomněli dát džemík, Mně by vlastně mohli péct |
Zdena b.p. 5.3.2008 21:07Re: Re: aspoň něco Koukám, že už nekoukám. Mně by vlastně mohli upéct jen tu marmeládu a byla bych nejspokojenějši. |
Velká kočka 6.3.2008 15:54Re: Re: Re: aspoň něco Dobře, pečená marmeláda, tak alespoň jeden ví, čím tě lze pohostit. Jen si to musím někam poznamenat, ta hlava už není co bývala a pamatovák sem tam hapruje. |
zana 5.3.2008 21:39Re: Re: aspoň něco Zdeno, já taky nevyluxuju ÚPLNĚ všecko - čokoládový bonbony jakýkoliv, čokoládu hořkou, v nejhorším mléčnou v VELKEJMA ořechama. Dorty čokoládové, šlehačkové, ovocné. Máslové s úctou přenechám Li. Koláče apod. nejlépe povidlové, i když sním všecky, ALE koblihy ti brát nebudu |
Zdena b.p. 6.3.2008 6:23Re: Re: aspoň něco Tak si projíždím včerejší povídání a s hrůzou zjišťuji, že tady jsem už bylla silně mimózní a vlastně jsem už spala |
WWW 5.3.2008 18:26Po tom sladkem jsem najednou dostal chut na domaci prejt. Mam vyborny recept, tak si ho dnes udelam. |
Fallowa 5.3.2008 18:37Re: Po tom sladkem Mňam,recept na prejt?Sem s ním,prosím!Prejt bych si dala hned se zelím a bramborama,no docela tu slintám... |
WWW 5.3.2008 19:06domaci prejt v mikrovlnce Ale milerad mila Fallowa. Priprava je rychla a tak si nejdrive uvarime brambory a zeli, odstavime a prihrivame v pohotovosti na kamnech. Co tedy budeme dale potrebocvat: - Mikrovlnou troubu, - sirokou spachtli z umele hmoty ( pozor, nikdy nepouzijeme byt i novou a cistou spachtli kovovou na sadrovani, musi se pracovat rychle a mohli bychom poskodit mikrovlnku) - detske potapecske bryle, ty se v kazde domacnosti vetsinou najdou na chodbe ve skrini, az nahore. Pro ctyri osoby zakoupime v Kauflandu 8 jitrnic ( mozno i v Tescu, ci ve Sparu, ale v Kauflandu jsou nejlepsi ) Jitrnice volne naskladame do mikrovlnky , zapneme na pet minut na zhruba polovicni vykon. Behem tech peti minut uz muzeme na talire nandat brambory a zeli. Pak zapneme mikrovlnku naplno, nasadime si bryle a pripravime spachtli. Ted ale pozor !! Pocitame peclive jednotlive vybuchy,malokdy exploduji dve jitrnice naraz a i kdyby, vybuch je silnejsi. Chce to jen trochu praxe, pak uz ty bryle nebudete mila Fallowa potrebovat. Je to jen prevence, kdyby jste otevrela mikrovlnku a zrovna jeste jedna jitrrnice praskla. No a je to hotove. Nemusim snad zkusene kucharce jako vy pripominat, ze prejt stirame nejdrive z otevrenych dvirek. Pri spravnem postupu a rozlozeni jitrnic vytvori prejt rovnomernou vrstvu vsude v mikrovlnce. Krasne to pri otevreni voni. Dobrou chut !! |
Fallowa 5.3.2008 19:17Re: domaci prejt v mikrovlnce Díky,WWW!Rozmyslela jsem si to,nemám totiž potápěčské brýle :o)))))))! |
zana 5.3.2008 19:17Re: domaci prejt v mikrovlnce WWW, ty zvíře!!!!!!!!!! Teda bylo mi to jasný hned, jak jsem viděla nadpis |