Neviditelný pes

MLSOTNÍK: Frankfurtská polévka

Nelina
diskuse (11)

Frankfurtská polévka foto: NelinaNeviditelný pes

Ono se určitě ochladí a přijde čas na hutnější polévky i jídla. Narazila jsem na doma uzené párky, s úžasnou vůní, hned mě napadla frankfurtská polévka, ta a dršťková, s pečivem, byly u nás doma oblíbené. Když se tzv. uleží do druhého dne, je aromatičtější, stejně jako je to třeba s chutí guláše.

Suroviny

(množství je tak na 4 talíře nebo 2 větší misky, pokud by to mělo být s přílohou hlavní jídlo)

  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 4 – 6 nožiček párku (podle velikosti)
  • 4 brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hl. mouky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 l hovězího vývaru
  • 1 dcl smetany přes 30%
  • 1 lžička majoránky
  • sůl a pepř

Příprava

  • 1 velkou nebo 2 střední najemno nakrájené cibule nechte pomalu změknout na sádle, přidejte kolečka kvalitních párků a ještě chvíli opékejte,
  • zasypte moukou a chvíli restujte, pak přidejte nasekaný (nebo sušený) česnek a papriku (možno přidat i trochu pálivé),
  • hned přilejte vývar (třeba i z kostky) a přidejte na kostičky nakrájené brambory, vařte dokud brambory nezměknou,
  • vmíchejte smetanu, podle chuti sůl a pepř a nakonec majoránku.

Foto: Nelina

zpět na článek