MLSOTNÍK: Frankfurtská polévka
Frankfurtská polévka foto: Nelina, Neviditelný pes
Ono se určitě ochladí a přijde čas na hutnější polévky i jídla. Narazila jsem na doma uzené párky, s úžasnou vůní, hned mě napadla frankfurtská polévka, ta a dršťková, s pečivem, byly u nás doma oblíbené. Když se tzv. uleží do druhého dne, je aromatičtější, stejně jako je to třeba s chutí guláše.
Suroviny
(množství je tak na 4 talíře nebo 2 větší misky, pokud by to mělo být s přílohou hlavní jídlo)
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- 4 – 6 nožiček párku (podle velikosti)
- 4 brambory
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hl. mouky
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 l hovězího vývaru
- 1 dcl smetany přes 30%
- 1 lžička majoránky
- sůl a pepř
Příprava
- 1 velkou nebo 2 střední najemno nakrájené cibule nechte pomalu změknout na sádle, přidejte kolečka kvalitních párků a ještě chvíli opékejte,
- zasypte moukou a chvíli restujte, pak přidejte nasekaný (nebo sušený) česnek a papriku (možno přidat i trochu pálivé),
- hned přilejte vývar (třeba i z kostky) a přidejte na kostičky nakrájené brambory, vařte dokud brambory nezměknou,
- vmíchejte smetanu, podle chuti sůl a pepř a nakonec majoránku.
Foto: Nelina