Diskuse
MLSOTNÍK: Chutná plíseň aneb S Nivou (a žampiony) jde všechno líp
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Jojin
Úžasné
Podobně to probíhalo u mě,bohužel se později ukázalo že Nivu nesmím neboť obsahuje příliš plísňových spor které jako astmatim bych neměl,nebojte hřežím....je to neodolatelné.
Jakub S.
Ahoj, už su tady.
Jak sem vyrozuměl, jde o to, je-li hnusnější krevní pudink s cukrem nebo buchtičky se šodó a nivó. Prosím vás, aseretivně (mně se tam udělalo e, doktore Freude - !) - já su přesvědčený, že bych okamžitě blil z obojího, takže plichta. Na ty dukátové buchtičky se ovšem názoru mohou různit: jedni budou tvrdit Škoda toho šodó, druzí Škoda toho rokfóru...
Aseretivně. Dobrý, ne? Skoro jako svými větvy jasan. Na to budu hrdej, Slávku.
Jakub S.
A slyšeli ste pana dr. Š. řvát( a to vše při akademickém vzdělání - !):
...buchtičky - se šodó - za-pí-jel jsem je vodó...
baty
Re: A slyšeli ste pana dr. Š. řvát( a to vše při akademickém vzdělání - !):
pečené bravčové, sežrali ho bačové
štětinka
OT- papriky
Máte někdo zkušenost s pěstováním semenáčků paprik? Letos jsem to zkusila poprvé do perlitu, ale nevím, kdy přesadit do zeminy, zdá se mi, že se nějak dlouho nehýbou (mají stále jen děložní lístky)..
L
Re: OT- papriky
My je přesazujeme ve chvíli, kdy se začínají dělit, kdy už to není jen klíček, ale jsou rozeznatelné lístky. Takhle se to špatně vysvětluje.
Judith Saebel
Sýrové lahůdkové kuličky
Přísady: 100 g nivy, 50 g másla, 50 g tvrdého sýra, 10 g sardelové pasty, pepř, 50 g strouhaného kokosu
Postup: Nivu utřenou s máslem rozmícháme se strouhaným tvrdým sýrem, sardelovou pastou a pepřem. Tvoříme kuličky, které obalujeme ve strouhaném kokosu. Dáme vychladit.
štětinka
já dělám buchtičky se šodo
což není zrovna mé oblíbené jídlo. Ale děti zase neradi nivu, že bych to nějak zkombinovala? Jenže to bych musela nakoupit... nemám suroviny, ale sliny se mi sbíhají!
Zdena b.p.
Re: já dělám buchtičky se šodo
Jééé, buchtičky "se šodou". To když se vořilo na takovém soukr. dětském táboře v Českém Dubu, tak tohle papání bylo překřtěno na dubihadi. Prostě, místo jednotlkivých buchtiček si kuchařky usnadnily práci a dělaly malé promazané válečky na šířku pekáče. Tam se lidi vyblbli. A jelikož to nebyl ofiko tábor, ale v soukr. chatě spřátelená děcka a vedoucí měli dovolenou, tak nebyli svázáni předpisy. "Hyenu" by vezli nohama napřed, ale děcka i "personál" byli šťastní.
alimo
Niva
na všechny způsoby a i jiné sýry bez ohledu na "vůni", to my můžem Nechám se inspirovat, niva u nás nesmí v lednici chybět, i kdyby z ní byla jen pomazánka, nebo jí moje maličkost zbodne jen tak - na chuť.
Vavísku, receptíky jsou krásně zabalené do milého povídání, děkuju, hezky se to četlo
zkumbabka
Vavísku,
už sem si to natiskla,tohle mi chybí do repertoáru..To je pořád jen samá svíčková,roštěná,bifteky a už to nemůžu ani vidět! Dáme hezky těstovinky a to určitě a asi i hnedka.
aida
Vave,
moc pěkné a od pohledu chutné recepty, dík za ně.
Akorát ten kečup... Pokud nemusím, tak ho do hotových jídel nedávám, nějak mi připadně, že se tím všechno zkazí. Rajčata z konzervy jsou lepší. A přes léto jsou samozřejmě nejlepší ta čerstvá.
štětinka
Re: Vave,
že jo! Taky radši používám rajčata, kečup je moc sladkokyselej
A manža si ho leje na jídlo po litrech. Já kulinářsky dochutím jídlo, nazdobím ho na talíři a on ho zaleje červenou jednolitou hmotou...
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz