Neděle 13. července 2025, svátek má Markéta
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

MLSOTNÍK: Chutná plíseň aneb S Nivou (a žampiony) jde všechno líp

Když jsem jako dítě chodívala do mlékárny v přízemí našeho domu a čekala ve frontě, až paní prodavačka s krajkovým vějířkem ve vlasech přepočítá makové a slané housky, prohlížela jsem si vystavené zboží ve skleněné vitríně.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jojin

9. 3. 2008 15:18
Úžasné

Podobně to probíhalo u mě,bohužel se později ukázalo že Nivu nesmím neboť obsahuje příliš plísňových spor které jako astmatim bych neměl,nebojte hřežím....je to neodolatelné. ;-)

0 0
možnosti

Jakub S.

7. 3. 2008 22:55
Ahoj, už su tady.

Jak sem vyrozuměl, jde o to, je-li hnusnější krevní pudink s cukrem nebo buchtičky se šodó a nivó. Prosím vás, aseretivně (mně se tam  udělalo e, doktore Freude - !) - já su přesvědčený, že bych okamžitě blil z obojího, takže plichta. Na ty dukátové buchtičky se ovšem názoru mohou různit: jedni budou tvrdit Škoda toho šodó, druzí Škoda toho rokfóru...

Aseretivně. Dobrý, ne? Skoro jako svými větvy jasan. Na to budu hrdej, Slávku.

0 0
možnosti

Jakub S.

7. 3. 2008 22:47
A slyšeli ste pana dr. Š. řvát( a to vše při akademickém vzdělání - !):

...buchtičky - se šodó - za-pí-jel jsem je vodó...

0 0
možnosti

baty

7. 3. 2008 22:49
Re: A slyšeli ste pana dr. Š. řvát( a to vše při akademickém vzdělání - !):

pečené bravčové, sežrali ho bačové

0 0
možnosti

štětinka

7. 3. 2008 15:25
OT- papriky

Máte někdo zkušenost s pěstováním semenáčků paprik? Letos jsem to zkusila poprvé do perlitu, ale nevím, kdy přesadit do zeminy, zdá se mi, že se nějak dlouho nehýbou (mají stále jen děložní lístky)..

0 0
možnosti

L

7. 3. 2008 21:03
Re: OT- papriky

My je přesazujeme ve chvíli, kdy se začínají dělit, kdy už to není jen klíček, ale jsou rozeznatelné lístky. Takhle se to špatně vysvětluje.

0 0
možnosti

Judith Saebel

7. 3. 2008 14:05
Sýrové lahůdkové kuličky

Přísady: 100 g nivy, 50 g másla, 50 g tvrdého sýra, 10 g sardelové pasty, pepř, 50 g strouhaného kokosu

Postup: Nivu utřenou s máslem rozmícháme se strouhaným tvrdým sýrem, sardelovou pastou a pepřem. Tvoříme kuličky, které obalujeme ve strouhaném kokosu. Dáme vychladit.

0 0
možnosti

zana

7. 3. 2008 20:47
Re: Sýrové lahůdkové kuličky

Tohle vypadá DOBŘER^

0 0
možnosti

štětinka

7. 3. 2008 11:20
já dělám buchtičky se šodo

což není zrovna mé oblíbené jídlo. Ale děti zase neradi nivu, že bych to nějak zkombinovala? Jenže to bych musela nakoupit... nemám suroviny, ale sliny se mi sbíhají!;-P

0 0
možnosti

Zdena b.p.

7. 3. 2008 12:45
Re: já dělám buchtičky se šodo

Jééé, buchtičky "se šodou". To když se vořilo na takovém soukr. dětském táboře v Českém Dubu, tak tohle papání bylo překřtěno na dubihadi. Prostě, místo jednotlkivých buchtiček si kuchařky usnadnily práci a dělaly malé promazané válečky na šířku pekáče. Tam se lidi vyblbli. A jelikož to nebyl ofiko tábor, ale v soukr. chatě spřátelená děcka a vedoucí měli dovolenou, tak nebyli svázáni předpisy. "Hyenu" by vezli nohama napřed, ale děcka i "personál" byli šťastní.

0 0
možnosti

alimo

7. 3. 2008 10:42
Niva

na všechny způsoby a i jiné sýry bez ohledu na "vůni", to my můžemR^ Nechám se inspirovat, niva u nás nesmí v lednici chybět, i kdyby z ní byla jen pomazánka, nebo jí moje maličkost zbodne jen tak - na chuť.

Vavísku, receptíky jsou krásně zabalené do milého povídání, děkuju, hezky se to četloVV

0 0
možnosti

zkumbabka

7. 3. 2008 10:34
Vavísku,

už sem si to natiskla,tohle mi chybí do repertoáru..To je pořád jen samá svíčková,roštěná,bifteky a už to nemůžu ani vidět! Dáme hezky těstovinky a to určitě a asi i hnedka.:-D:-D:-D

0 0
možnosti

abyt

7. 3. 2008 10:25
***

S Nivou na věčné časy a nikdy jinak!:-)

0 0
možnosti

aida

7. 3. 2008 9:28
Vave,

moc pěkné a od pohledu chutné recepty, dík za ně.

Akorát ten kečup... Pokud nemusím, tak ho do hotových jídel nedávám, nějak mi připadně, že se tím všechno zkazí. Rajčata z konzervy jsou lepší. A přes léto jsou samozřejmě nejlepší ta čerstvá.

0 0
možnosti

štětinka

7. 3. 2008 11:23
Re: Vave,

že jo! R^ Taky radši používám rajčata, kečup je moc sladkokyselej

A manža si ho leje na jídlo po litrech. Já kulinářsky dochutím jídlo, nazdobím ho na talíři a on ho zaleje červenou jednolitou hmotou...:-/

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz