Úterý 8. července 2025, svátek má Nora
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

MLSOTNÍK: Chlebánek sladký Pepánek

V naší rodině se s oblibou pečou různé druhy chlebů. Každý z nich má svůj specifický název např.: Chlebánek Pepánek, Chlebíček Pepíček, Pepa z depa apod. Proto i níže uvedený recept má jméno Chlebánek sladký Pepánek, tak jak je uvedeno v záhlaví. Je to "chlebánek" pro víkendové či sváteční chvíle.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

htffggz

11. 4. 2008 16:57
ghjdrtfghv

;-P

0 0
možnosti

JoVo

23. 6. 2006 21:33
Celaskon Pro M a R i ostatní zájemce MLSOTNÍKU.

:-DTen Celaskon (kyselina askorbová) se přidává do kynutých těst jako oxidant.Účinek oxidantů spočívá ve zpevnění lepku (obilní bílkovina) a zvýšení jeho schopnosti zadržovat kypřící plyny. Dávkuje se do 0,02 %. Vitamin C je vhodné použít zejména do mouk se slabým lepkem a pro zlepšení vaznosti čerstvých (nevyzrálých) mouk, které špatně poutají vodu. Není to z mojí hlavy, ale vyčteno z moudrých knih.;-)Pro zájemce o pečení z kynutého těsta, doporučuji tyto brožury: Pečeme z kynutého těsta a Pečeme chléb a housky doma a na chalupě.Podtitul obou příruček je:Pavla vaří a peče zdravě. Obě tyto příručky vydalo nakladatelství Pavla Mončilová, jako sešity zdravého vaření, svazek č. 16 a č. 20. Adresa nakladatelství: V zahradách 146, 251 70 Čestlice.(Rok vydání 1997 a 1998). Hodně úspěchů při pečení přeje JoVo.;-P

0 0
možnosti

Hanako

23. 6. 2006 19:12
RECEPT PROSIM

Prosim prosim nebyl by nejaky receptik i na normalni chlebik...pekarnu jen tak neporidim. Dik Hanka

0 0
možnosti

JoVo

23. 6. 2006 19:24
Re: RECEPT PROSIM

:-DDnes jsem byl mimo bydliště. Nějaký recept vyšťourám.:-D

0 0
možnosti

possum

23. 6. 2006 17:30
JoVo,

to vypada mooooc dobre.  :-P  Tu uzenou babovku jsem uz delala 3x. V pekarne. Je to tedy cihla a ne babovka, ale chutna to.  :-P   A ja ted jdu hlady spat. ;-(

BTW. Slibuju, ze povede-li se chlebanek v pekarne, bez dovoleni neopisu. ;-)

0 0
možnosti

JoVo

23. 6. 2006 19:30
Re: JoVo,

:-DOpisování je povoleno, nemám na to „Copyright“ ©.:-D

0 0
možnosti

possum

23. 6. 2006 17:25
to RenataE,

prosim te, jestli chlebanka Pepanka vyzkousis v pekarne, dej vedet. Ja se k tomu nedostanu driv jak v utery.

0 0
možnosti

RenataE

25. 6. 2006 22:46
Re: to RenataE,

Budu zkoušet, ale až výhledově. Zkusím ubrat trochu tekutiny, celaskon nahradím jablečným octem. Do úterka to rozhodně nestihnu, ještě jsem ani nekoupila rum na rozinky :-)

0 0
možnosti

tojefuk

23. 6. 2006 11:46
Hloh mně připomněl!

Včera jsem se ve jménu informovanosti ( prokazatelné, né jak doufám úlet se šarkou  ) Zvířetníků obětoval, z práce místo domů v hicu po venku šmejdil a po klokočí pátral!  Zvítězil jsem, našel jsem, jen plšíci tentokrát nebyli! Nemůžu taky mít všechno, že áno! Klokočí jsem tosce poslal, tosca se vším praštila a klokoč přednostně na Hadopasi do kytek vložila! Děkuju, tosco!

0 0
možnosti

zana

23. 6. 2006 13:39
Re: Hloh mně připomněl!

díky Tosce i Tojefukovi, jsou tam. Plšíky si představuju:-).

Hezký víkend všem!!

0 0
možnosti

D. R.

23. 6. 2006 9:39
pro tojefuka zase o radu

Tak jsem se po návratu procházela zahradou a mám dojem, že mi někdo začaroval mladou švestku (strom). Místo švestek má větve plné takových ošklivých nažloutlých plodů, poměrně velkých, vypadajících spíš jako papričky. Protože kvetla (pořádně) teprve prvním rokem, tak vůbec netuším, co jí to popadlo. Někde mezi tím njsou plůdky menší, spíš připomínající švestičky, ale ty se i se stopkou lámou. Nevíte, co to je? Není to ta šárka, nebo o čem jste to mluvil níž v komentáři? Proti pilatce bylo stříkáno. Jinak vedle stojící stejně stará pološvestka (takové ty velké půl švestky, půl blumy) je v pořádku a ovoce má... Moc prosím, co si o tom myslíte?

0 0
možnosti

tojefuk

23. 6. 2006 9:54
Re: pro tojefuka zase o radu

S největší pravděpodobností bohužel šarka - spála růžokvětých. Některé odrůdy a kříženci jsou dost odolní, některým se šarka vyhýbá úplně. Rada je jediná: napadenou vykopat a spálit, u zahradníků by měli poradit vhodnou odrůdu. Nemáte někde poblíž hloh? Pokud se nepletu, je mezihostitelem šarky.

0 0
možnosti

MaR

23. 6. 2006 9:38
Celaskon?

Prosím prosím, jakou funkci plní v této dobrůtce Celaskon??

Souhlasím s předřečníky ... ale ne, předpisateli ... že domácí pekárnička je opravdu holka šikovná, její dílo se ani v tříčlověčí domácnosti nestihne nedojíst. Jen hospodyň nesmí zazmatkovat, že přístroj není v pořádku, byvše připraven do provozu, naplněn příslušnými přísadami, zapnut - a cca 15 minut se nic neděje. Při první aplikaci jsem po zmíněných 15 minutách materiál vyjmula, zpracovala v míse a dala kynout. Přístroj jsem zklamaně vyčistila, naštvala se a dala do něj další várku surovin. Opět stejná situace, až na to, že interval mezi vložením surovin a ztrátou důvěry v přístroj se protáhl, ani už nevím proč. V okamžiku, kdy jsem  zklamaně chtěla přístroj vypnout a materiál přemístit do další mísy, se začalo něco dít. Místo jednoho chlebíčku byly tedy dva - dobré!

0 0
možnosti

tojefuk

23. 6. 2006 10:12
Re: Celaskon?

JoVo tam dává Celaskon za á místo cuket, za bé abysme se měli čemu divit, za cé když se to zvrzne, může tvrdit, že jsme měli vyčichlý celaskon!

0 0
možnosti

zana

23. 6. 2006 9:20
od věci

Hlásím, že u nás už lítají chroustci!! Chichi, u nás je to naopak, mně nevadí a přednosta je nemusí;-D a jak sebou cuká, když na něj vlítnou ;-D ;-D

0 0
možnosti

tojefuk

23. 6. 2006 9:23
Re: od věci

Je to opravdu divný rok! U zany chroustci - ti mají ještě 14 dnů čas, u nás kvete lecha jarní - a ta patří do jarního aspektu! Už by na to měl někdo dohlídnout!

0 0
možnosti

tojefuk

23. 6. 2006 9:17
Jako bych to měl před očima!

JoVo sedí, obložen literaturou na chytání tojefuka na švestkách, Pepánka ve šlehačce máčí, možná i jahody ve šlehačce má, ukusuje a přemýšlí, jak tu dobrotu zvrznout cuketama!

0 0
možnosti

JoVo

23. 6. 2006 20:09
Re: Jako bych to měl před očima!

;-(Protože jsem se dnes pohyboval v Brdech a vrátil jsem se domů až v 19,05 hod., nemohl jsem hned reagovat na zapracování cuket. Ve hlavě mně napadlo, že by se mohla vymačkat šťáva z cuket (nebo co to tam je), nahradit tou šťávou vodu v těstě.:-P:-P:-P:-P:-P

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz