Středa 21. května 2025, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Pro přispění do diskuse se prosím přihlaste.

Přihlásit se

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

Foto

Pouze v jediném německém pronájmu k bytu patřil i prostorný sklep. Do něho jsme si těch pár let bydlení kupovali od farmáře dva velké pytle brambor. Také jsem pak ke konci hledala jejich různé využití a asi jen opakovala zaběhnutých pár receptů. Zdejší nabídky Mlsotníku by se mi tenkrát hodily.

Recept vypadá zajímavě, určitě vyzkouším. Shodou okolností jsme včera také dojídali brambory spolu s ostatními zbytky z lednice. V lednici jsem našla zasunuté 3 větší - v troubě pečené - brambory, na které jsem zcela zapomněla. Byly už hodně seschlé, ale nezkažené, tak jsem je nechtěla vyhodit. Až pokrájené jsem viděla, jak hodně jsou suché a já je plánovala opéci. Tak jsem v misce kostičky zalila vodou a nechala pár minut bumbat. Skvěle to pomohlo, fakt dostatečně zvláčněly, že jsem je pak na pánvičce mohla krásně opéci (přidaná pažitka). Měli jsme je s dušenými proužky cukety s cibulí a plátky ohřáté šunky. Dobré to bylo.

Foto

Receptů na staré brambory není nikdy dost. Myslím, že už jsem projela celý obvyklý repertoár - no, ještě bramborový knedlík bych měla udělat .

Dnesla jsem byla v tržnici (v Holešovicích) a už nabízeli nové brambory. Teda z nějaké tramtárie, ale stejně.

ZZ

Staré brambory došly minulý týden. No a ty kupované nejsou až tak moc ono. Jenže tenhle víkend bude koprovka a k té brambory rozhodně ano.

ŠM

koprovka u mne taky s bramborama, Leon k ní jí jedině knedlík.

AZ

To už je snad znamení! Zrovna nedávno jsem něco podobného viděla a říkala si, že to musím rozhodně zkusit. Opečené křupavé brambory prostě miluju.

Foto

L20i14k79a 32L95i66k87a

11. 4. 2025 9:43

Škoda, že už "staré" brambory nemůžeme se šlupkama, ty jsou prima.

ŠM

jak zbejvaj loňský brambory...ty už nemáme od ledna....

Tak nakupuju, když zrovna nedělám špagety,rejži nebo luštěniny...případně si nevezmeme ke guláši chleba...

jako podklad to nevypadá špatně..ale já se namlsala těmi Pastýřskými verzemi pájú...asi proto,že brkaše je moje oblíbené jídlo...

AZ
Foto

L25i25k70a 43L55i97k77a

11. 4. 2025 6:54

Přeji krásné ráno, s bramborami nebo bez. Ale ten bramborový základ mě zaujal velice!

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz