Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996
25.4.2024 | Svátek má Marek
MLSOTNÍK: Letní varianta kotlet
22.7.2022
Opět na cibuli. Používání cibule je většinou důležité při vaření téměř všeho slaného, v tomto případě je jí potřeba opravdu hodně.
Suroviny
- vepřové kotlety
- žampiony
- rajčata
- sýr strouhaný, možno i plátek (množství a druh dle libosti)
- cibule
- sůl nebo polévkové koření, pepř, používám i trochu drceného kmínu
- sádlo
Postup
- kotlety naříznout 2x šrekem, vzniknou na nich kosočtverečky, do zářezů nasypat sůl a koření
- nechat třeba 1 – 2 h. odležet
- nakrájet hodně cibule nejlépe na půlměsíčky, nechat na sádle zesklovatět a vyložit jimi zapékací nádobu, trochu si odebrat pod žampiony
- žampiony nakrájet na kousky a s odloženou cibulí podusit aspoň 10 min.
- rajčata pokrájet na plátky
- kotlety rozložit do zapékací nádoby na cibuli
- na kotlety naskládat upravené žampiony a na ně plátky rajčat
- trochu podlít vývarem nebo jen vodou
- přikrýt a péci cca 45 min.
- poté vyndat a bohatě posypat sýrem
- a nezakryté zapéci ještě alespoň 15 min., aby sýr zezlátnul
Když se k tomu budou podávat nové brambory a příp. i salát - dobré jídlo.
Event. dobrou chuť!
Foto: Nelina
M. Crossette
Nelino, díky za další zajímavý recept. Takhle prokrájet kotlety mě nikdy...
16:47
22.7.2022
Z. Nelina
Vegetarián rozhodně nejsem, jen někdy upouštím od masa když mám momentálně...
13:28
22.7.2022
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku
!