28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Jen tak o koření

Koření používám ráda. V jídelně visí česká polička s kořenkami, v kuchyni pod linkou mám ještě dvě velké krabice plné skleniček a sáčků s jednotlivými druhy koření.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Verenková 14.2.2020 19:13

Marička bezvadný voňavý článok.Presne tak to mám aj ja,sú korenia,ktoré užívam často-paprika výborná pravá kalocsajská,korenie 4 farieb a kmín.No ale kupujem všetko nové a hlavne podľa obalov,hromadí sa mi to v skrinke na koreniny a ja hľadám a hľadám...

Niečo Vám ale poviem o solení.O škodlivosti nadmerného používania soli pre srdcovocoevny aparát vieme všetci.A lekári varujú a dvíhajú prsty.Od strašne prísnych/teda nesoliť,používať len bylinky/ až po benevolentných.Môj kardiolog/starý múdry pán-teda vrstovník/ mi ale povedal,obmedz trochu solenie,ale hlavne odlož zo stola soľničku a nedosálaj!!-to dokonale stačí.A má pravdu,dodržujem to.

M. Crossette 15.2.2020 21:36

Verenko, tvůj dr. má pravdu s tou solí. Jak jsem napsala, já na stole sahám po mlýnku s pepřem, po slánce jedině na ty pečené brambory (při pečení celých v troubě se přisolit nedají). Ale zase v parném létě, když dělám buď rajčatový, nebo okurkový salát (a nosím ho ven, kde ho v chládku jíme), tam naopak solím dost. Úplně cítím, jak si tu venku vypocenou sůl tělo potřebuje nahradit.