26.2.2020 | Svátek má Dorota


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Jen tak o koření

Výpis zvoleného vlákna. Zobrazit celou diskusi podle vláken, času
počet příspěvků: 2, poslední: 17.2. 2020 6:24, přehled diskusí

V. Verenková 14.2.2020 19:13

Marička bezvadný voňavý článok.Presne tak to mám aj ja,sú korenia,ktoré užívam často-paprika výborná pravá kalocsajská,korenie 4 farieb a kmín.No ale kupujem všetko nové a hlavne podľa obalov,hromadí sa mi to v skrinke na koreniny a ja hľadám a hľadám...

Niečo Vám ale poviem o solení.O škodlivosti nadmerného používania soli pre srdcovocoevny aparát vieme všetci.A lekári varujú a dvíhajú prsty.Od strašne prísnych/teda nesoliť,používať len bylinky/ až po benevolentných.Môj kardiolog/starý múdry pán-teda vrstovník/ mi ale povedal,obmedz trochu solenie,ale hlavne odlož zo stola soľničku a nedosálaj!!-to dokonale stačí.A má pravdu,dodržujem to.

M. Crossette 15.2.2020 21:36

Verenko, tvůj dr. má pravdu s tou solí. Jak jsem napsala, já na stole sahám po mlýnku s pepřem, po slánce jedině na ty pečené brambory (při pečení celých v troubě se přisolit nedají). Ale zase v parném létě, když dělám buď rajčatový, nebo okurkový salát (a nosím ho ven, kde ho v chládku jíme), tam naopak solím dost. Úplně cítím, jak si tu venku vypocenou sůl tělo potřebuje nahradit.