27.7.2021 | Svátek má Věroslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Když zabečí jehněčí

Jediná zvířátka, se kterými se na Beaveru příliš nekamarádím, jsou Plyšáci. Snažím se jim vyhýbat a nepojmenovávat je. Proto mám pro ně ten stádní výraz – Plyšáci. A ano, je to proto, že z jejich masa připravuji velice dobrá jídla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Crossette 21.5.2021 17:11

Šarko, pod tvým minulým Mlsotníkem jsem odpověděla na tvůj komentář ohledně jehněčího. Jen jsem špatně psala o jehněčím, ale měla na mysli skopové maso (to z Australie). Vlastně ani nevím, jestli jsem jehněčí (vlastně ani kůzlečí) kdy jedla, nevybavuji si kde by to bylo. A teď už roky jsem na tom jako Jenny :-) Dříve jsem v rest. jedla (a občas sama kupovala) i telecí, už ho nejím (důvody nebudu rozvádět).

Ovšem je mi jasné, že koza, nebo ovce nemohou za to, jaké pohlaví mláďat se jim narodí a v chovu holt pak bývá beránků a kozlíků přebytek - co s nimi ? Takže, když už se musí zabít, tak alespoň jejich maso nepřijde vniveč a chutně se připraví , jako to na Beaveru děláš ty :-)

M. Crossette 21.5.2021 18:13

A když už je tu vaření, včera jsem strávila velkou část dne mícháním sirupu z kosmatic (květ bezinky), nastříhaných dva dne před tím. Sirupu mám rovných 16 litrů, je polohustý, krásně zlatavé barvy a výýbornýý. Máme o šťávu jistě až do podzimu postaráno :-) Naštěstí mám ten veliký smaltovaný český hrnec (snad na 50litrů), co má Šárka na jedné fotce. Jinak nevím, jak bych byla takové množství vařila :-)

Jestli take děláte sirup s květů - svařujete ho na mírné zhoustnutí, nebo jen rozpustíte cukr, zahřejete a sléváte ???

Z. Lika 21.5.2021 21:07

Maričko, sirupy dělávala máma, a pamatuji si, že byly dost husté, sice ne že by v nich stála lžíce, ale ani žádná "vodička".

Na vůni kvetoucího bezu se moc těším.

Š. Matyášová 22.5.2021 6:29

Na Beaveru vari stavy Alenka a ma je husty jako Maricka..a dobry..bezovou, salvejovou...

Š. Matyášová 22.5.2021 6:27

Ty smaltovany velky hrnce jde jeste u nas koupit, ale ten velikej je okolo 1500 a poklicka za 1000...

Š. Matyášová 22.5.2021 6:26

Ja vim Maricko, cetla jsem... a mas pravdu, s tema pohlavima...je to tak