Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Vepřové na houbách a bůček na víně
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Yga 22.1.2021 8:13Při prvním náhledu na fotky v záhlaví článku jsem si říkala ....ááá bude buchta! A ono prt, je buček - a mezi námi děvčaty, takový pečený bůček lepší než pečený dort, co si budeme namlouvat! To vepřové na houbách mne teda velice láká, akorát ta rýže by se musela zaměnit - myslím, že klidně i za brambory! Ještě k té maizeně - a když se to přihřívá, nezřídne ta omáčka? Ten bůček musí být lahoda lahodná. Možná, že je to konečně recept, kterým bych mohla vyzkoušet ten můj pomalý hrnec, co mi trčí v regále. Akorát s vínem je u nás problém - teda ne že by nebylo! Samosebou je, ale červené (takový blauberger - och, och, nebo dobré svatovavřinecké, i ten merlot se dá, když se podaří), maximálně tak rosé - no tak asi bych tam vrhla to roséčko z frankovky . P.s. - včera jsem poslala Jeníka pro krkovičku a on mi donesl kotletu! A to se mu stalo již podruhé! Prý - mě se zdálo, žes říkala svíčkovicu. . Takže na hříbkách nebude, budou bifteky... |
Š. Matyášová 22.1.2021 8:37Ege, já nevim, ono nezbylo, tak nestihlo seřidnout...a rejži nahraď čím chceš..jde k tomu brkaše, knedle,těstoviny.... |
M. Skálová 22.1.2021 10:55těstoviny jsou k tomu moc dobré, děláme si s Janou ty dlouhé z Lidlu /nazývají to špecle/ otecko je nejí tak má k tomu brambor ale to už není ono. právě ty ryzce nebo lišky mají takovou specifickou chuť. |
Z. Matylda 22.1.2021 13:06Když chci zaprášit šťávu k masu něčím jednoduchým a rychlým, co nezřídne, tak na to mívám pytlík instantní kaše. Třeba rýžové nebo pohankové Takové té, co se do ní musí dát mlíko a nemá žádnou příchuť |
M. Skálová 22.1.2021 20:55Já mám pro tu potřebu instantní bezlepkovou jíšku, je sice trochu dražší ale já ji používám opravdu jen občas. Moukou zavařené nemám ráda. |
Š. Matyášová 22.1.2021 8:39roséčko bude dobré...já to chci zkusit i na červeným, tak dám vědět.... |
Z. Yga 22.1.2021 8:47Chuťově to asi nebude špatné, ale ta barva je někdy taková nehezká - ale třebas hovězí na červeném dělám, tam se to ztratí... |
Š. Matyášová 22.1.2021 9:01bude to tmavší, s tím počítám a jiná chuť...uvidíme... |
J. Fialová 22.1.2021 8:46Pomalý hrnec je fajná věc, hlavně že se v něm nic nedá připálit, doporučuji ho odtrčet Bůčku momentálně doma nemaje - že bych učinila experiment? Prasečí koleno v mrazáku maje, tak koleno na víně? Šárka mě prokleje |
Z. Yga 22.1.2021 8:51Já myslím, že dobrým vínem nemožeš nic zkazit, ale musíš si nechat aj neco na zapití |
Š. Matyášová 22.1.2021 9:02neprokleju, ty vrstvy jsou prakticky stejný.... |
J. Fialová 22.1.2021 9:04A co spáchat to místo na víně tak na pivě? Mě napadlo, když Yga píše o tom zapíjení - že pivo by na zapíjení bylo lepší |
Z. Yga 22.1.2021 9:16A je ti jasné, že už vaříš úplně něco jiného?! |
J. Fialová 22.1.2021 9:21To se mi stává víceméně vždycky |
Š. Matyášová 22.1.2021 9:39jiná chuť , jiný jídlo |
Z. Xerxová 22.1.2021 6:50hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům O víkendu jsou v plánu houby - vytáhnu z mrazáku "základ" a pro houbožravce bude k pečenému kuřeti i smaženice. Maso na houbách (často mix, jindy na bílých hřibech a jindy liškách) je u nás často... protože jsou zdroje. Namraženo i nasušeno je dost. |
Š. Matyášová 22.1.2021 7:16já mám v plánu odzkoušet něco, co jsem objevila na netu..když to dobře doopadne, bude další Mlsotník |
M. Skálová 22.1.2021 8:22a na ryzcích - to je taky dobrota. Jenže ryzce se málokdy podaří nasbírat. |
L. Blaza 22.1.2021 6:42Už teď mám na to chuť! |
Š. Matyášová 22.1.2021 7:14už máš stát u řezníka |
J. Fialová 22.1.2021 9:06Máš dát vědět, den dva předem |
Š. Matyášová 22.1.2021 9:41dneska koupíš, přes noc upečeš.... |
Z. Lika 22.1.2021 10:25Tohle noční pečení čehokoliv má tu výhodu, že pak vstáváš do naprosto luxusních vůní :-) |
Š. Matyášová 22.1.2021 10:29v tomto případě, se probudíš nalitá :-D |
A. Alimo 22.1.2021 11:45Neprobudíš, protože neusneš . Před troubou bude bivakovat zoufalej pes a kníkat a kvílet. Když něco pomalím přes noc, nesmíme zapomenout zavřít dveře do kuchyně, protože Darek je děsnej. Ono to je trošku cítit i tak, ale už to není tak výrazné a to neřeší. |
Š. Matyášová 22.1.2021 13:11leda by Lika hlídala troubu před Frantou |