28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Těstoviny po římsku

S cizrnou a moc dobré, protože od mlsného Itala.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Zemanová 14.8.2022 10:12

To vypadá dobře, jsou tam samé dobré věci. Ančovičky jsem kdysi už zkoušela a bylo to dobré; hmmm, nevím vůbec, proč jsem je pak zase opustila. ;-)

Miluju jídla z jednoho hrnce! ;-)

Z. Lika 14.8.2022 11:44

Člověk většinou vaří tak, jak je dlouhodobě zvyklý, u nás se taky ančovičky vůbec nepoužívaly. Ale na dobré se zvyká rychle :-)

A. Bytova 12.8.2022 13:07

Cizrnu nemám, zkusím bez, ančovičky cpu léta do ledasčeho. :-)

A není dnes svátek všech Zuzanek? Tak Zano - vše NEJ.

T. Zana 12.8.2022 13:08

Byl včera, ale děkuju, Abyt :-)

A. Bytova 12.8.2022 13:26

Promiň. :-P Ovšem, jak krásné je žít bez kalendáře, čtvrtek sem, pátek tam.

T. Zana 12.8.2022 12:31

Hmm, to bych mohla někdy zkusit. Ančovičky taky nemám vyzkoušené, ale když říkáte, že je to dobrý ;-)

Z. Lika 12.8.2022 12:57

Fakt je. Vyzkoušela jsem to jen kvůli Zvířu (a díky Sharce, která se kdysi o ančovičkách pod maso pochvalně zmiňovala), a nelituju ;-D

Z. Jenny 12.8.2022 12:14

Liko fajn základ, něco k tomu časem domatlu, akorát bez cizrny. Včera jsem vytáhla namleté maso a mám ještě jednoho už vyplakaného cuketového obříka. Možná zítra zpracuji tu druhou půlku na Tvůj dnešní způsob. :-)R^V

Z. Lika 12.8.2022 12:56

Tvořivosti se meze nekladou R^

Z. Yga 12.8.2022 8:38

Hele hele hele - zrovna dneska tak nějak netuším, co vařit, neb maso jsem si nevytáhla z mražáku a tady takový bezmasý skvost. Asi k večeru vyzkouším na Jeníkovi ;-D.

Z. Lika 12.8.2022 9:06

Tak to mám radost :-)

J. Bu 12.8.2022 8:20

Tak to určitě zkusím, vše tam obsažené mám ráda! Těstoviny vařené dohromady s omáčkou občas dělám, hlavně v karavanu na cestách a je to vždy úspěch :-)

Z. Lika 12.8.2022 9:07

Bezva. Mě překvapilo, kolik chuťové muziky nadělá kousek ančoviček R^

J. Bu 12.8.2022 10:01

no ony ančovičky obsahují chuť umami, stačí trochu a jídlu dodají šmrnc, já je kupuji v lidlu a strkám do dost jídel:-)

Z. Lika 12.8.2022 10:03

Přesně, stal se ze mě fanda ančoviček. Dosud jsem je jedla samostatně jako chuťovku a žila v domnění, že pokud je přidám do základu třeba pod roštěnky, bude to jako v rybárně. A asi nebude R^

E. Beranová 12.8.2022 11:04

nebude... roštěná na sardeli, starý recept našich babiček;-)

Z. Jenny 12.8.2022 14:37

Koupím teda ančovičky, když všichni tak chválíte,zkusím! R^

Z. Lika 12.8.2022 15:26

Jenny, určitě kup, li*lu jsou za nevelký peníz a vydrží dlouho. A právě že se upotřebí i jinde, cituji z internetu:

Ančovičky jsou skvělé na dochucení omáčky i salátových zálivek. Zvýrazní také pizzu, těstoviny a quiche. Nebojte se je přidat ani do míchaných vajíček, olivové tapenády, do sendvičů nebo jimi ozdobit drobné chuťovky.

Z. Jenny 12.8.2022 19:21

R^V

A. Alimo 12.8.2022 8:03

Hezký den přeju :-) . No, nevypadá to špatně, čerstvých rajčat mám několik habadějů;-D, ale cizrnu moc nemusím, i když ta rozmixovaná.... ale netuším, co by tomu říkal můj žlučník? Co by říkal MLP vím - mňam;-D

Z. Lika 12.8.2022 9:11

Se žlučníkem neporadím. Česnek se tedy vyndavá, a cizrna je luštěnina, vlastně nevím, jak je to s luštěninami pro žlučníkáře... :-/

J. Bu 12.8.2022 10:20

Alimo, to bude dobré i bez cizrny, jen to nebude tak syté.

Z. Lika 12.8.2022 7:26

Přeji hezký den! A třeba někomu přijdu vhod :-)

Z. Xerxová 12.8.2022 7:09

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

koukala bych na to stejně, jako tvoje kočka ;-D

Z. Lika 12.8.2022 7:24

Uznávám, že slaninošunková hora crepes ze včerejší fotogalerie nemá konkurenci ;-D

Z. Janaba 12.8.2022 10:12

:-/I já. Nejsem masožravec, ale tyhlety červený patláma nějak nemusím.

Z. Lika 12.8.2022 10:15

Nejsi prostě omáčková, rozumím.

E. Beranová 12.8.2022 11:06

kočka se dívá na věc dosti jednoznačně ;-D