25.10.2020 | Svátek má Beáta


Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Nelina 16.10.2020 18:23

Bez chuti našeho chleba je těžko žít.

Mám knihu "Vůně chleba" od Mirky van Gils- Slavíkové (vedla s Maršálkem hodnocení v pořadu TV o pečení). Jsou tam uvedeny snad desítky receptů, ledacos jsem vyzkoušela, ale to je tak na změnu, na trvalé pojídání je hold jen ten náš základní recept.

Liko, občas upeču z podobných surovin jak uvádíš, ale míchám pšeničnou, žitnou a trochu celozrnné, ale v pekárně, a chutná mně jen ten den kdy voní po celém domě. Většinou tak činím při náhlé zvýšené spotřebě.

Trvale zůstávám u koupi kvasového chleba, je opravdu výběr.

Z. Lika 16.10.2020 20:24

Teď je opravdu výběr v chlebech, a velmi dobrých, velký. Ale když si ho upeču doma, je tam ta přidaná hodnota ohromné vůně.

Z. Nelina 16.10.2020 20:34

Ano, tu přidanou hodnotu vůně právě oceňuji jen ten den.