31.7.2021 | Svátek má Ignác


Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Crossette 4.6.2021 16:35

Liko, další skvělý recept. Tyhle červené "ledvinkové" fazole máme moc rádi, v zimě jsem s nimi několikrát dělala chili con carne a tohle je velice zajímavé další použití. Navíc krásně názorný obrázkový postup. Všechny přísady (tedy i plechovku fazolí) mám doma - jen začít. :-)

V pondělí jsme měli k večeři tvoje maďarské kotlety. Rozmrazila jsem tři a abych se (jako ježibaba) ujistila, že maso bude "měkkoučké, křehoučké" tak jsem je pokrájela na silnější proužky. Do omáčky jsem kromě žampionů ještě přidala i vlastní houbový prášek, takže byla opravdu mňam. Maso tak bylo nejen krásně měkké, ale pokrájením "nabylo", takže zbylo ještě na další večeři ob den. Tu mexickou smetanu jsem zatím nekoupila, ale přilila jsem half&half co si dávám do kafe (se špetkou mouky) a bylo to také dobré. V obou případech jsme k tomu měli výborné zelené, křehké fazolky, které právě hojně rodí a přímo ze záhonu jsou nejlepší. Prvně jsem k masu udělala rýži, knedlíky jsem nestihla. Ale byly pak k té druhé večeři a pokusně jsem do vody přidala lžičku br. moučky (tedy zde kukuřičné). A ono to fakt pomáhá, budu od teď aplikovat:-). Také mám (bílé, normální) knedlíky občas olezlé ale tyhle byly perfetně pevné, jen trošku víc kluské:-). A voda při vaření více pěnila s vzdouvala se, musela jsem u hrnce stát a hlídat. Zbylé opražené knedlíky jsme měli včera s vajíčkem a k nim zase hromadu výborných fazolek (mám žluté a zelené) protože takhle mladé a křehké jsou jak mandle, potřebují jen pár minut povařit (a kousek másla) a škoda je připravovat jinak:-)

Z. Lika 4.6.2021 17:46

Maričko, díky za pokus se škrobem do vody při vaření knedlíků, tohle si budu pamatovat a používat, bezva.

Ty fazolky rovnou ze záhonu přávidím, nasela jsem si je aspoň do truhlíku na balkon a už lezou - budu jich mít trošičku, spíš tak na chuť, ale jakou chuť R^