Dnes bude prajednoduché „kari“, a to z jednoho hrnce.
Nebojte, recept může být s masem, ale moje pohnutky k tomuto Mlsotníku byly jiné. Mám doma totiž vodnici:
A jelikož jsem se dočetla, že se výborně hodí do kari, hned jsem po této šanci skočila.
Kdo vodnici nemá, použije kuřecí maso, s nímž ostatně původní recepis počítá (zdroj uveden na konci článku).
Takže suroviny podle původního receptu:
A jedem:
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a necháme na trošce oleje pomalu zesklovatět, na mírném ohni, a to pět minut. Trochu posolíme a opepříme. Kdo jste jako já, rozprostřete to po pánvi v rovnoměrné vrstvě a necháte to těch pět minut být, bude to akorát.
Pak přidáme rajský protlak a kari, promícháme. Pokud jako já přidáváte koncentrovaný rajský protlak, budete asi muset přilít trošku vody. A opět pomalíme pět minut, občas promícháme.
Pak přihodíte kuřecí maso, nakrájené na menší kostky a trochu osolené a opepřené. Kdo jste jako já, místo masa použije vodnici :-) Promícháváme dvě minuty.
Nakonec přilijete smetanu. Promícháme a provařujeme ještě pět minut. Díky šlehačce to zhoustne. Pokud jste jako já a místo šlehačky použijete kokosové mléko (doporučuji co nejvíc procentní), výrazné zhoustnutí se nekoná. Ale i tak to vyšlo akorát.
Bylo to fakt moc dobré i bez masa. Přílohu volte dle chuti – klasicky rýži, klidně i brambory.
Anebo když kromě kuřete přihodíte i tu vodnici, nemusíte přílohu řešit.
Anebo když budete mít kari jen vodnicové, můžete nakonec přimíchat cizrnu z konzervy (určitě slijte nálev, prosím), anebo vařené fazole ze včerejška (jako já :-)
Tedy, nečekaně jsem si pošmákla. Vodnice se nijak nerozpadala, zůstala příjemně chrumkavá a opravdu dobře chutnala. Takže doporučuji. Doporučuji rovněž prostudovat pytlík s kari, jestli tam není nápis „hot“. Ať nejste překvapení jako já :-)
Kratičké inspirativní a neukecané video najdete zde.
Přeji dobrou chuť, ať už budete vařit cokoliv.
Foto: Lika