Čtvrtek 12. září 2024, svátek má Marie
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.

Využijte nejrychlejší přístup do diskuse pomocí přihlášení přes Bankovní identitu.

Přihlásit / Registrovat

Foto

Ta polívka vypadá dobře. Teď teda ještě tu cuketu...

ŠM

cukety mám nyní ve třech provedeních, žluté,pruhované a tmavě zelené...když to nakrájím na dlouhé plátky a vypotí se, poskládám je s bramborami stejně pokrájenými a mrkví a lilkem, cibulí a prosypu naplátečky pokrájeným česnekem, vznikne zeleninový koláč..zapéká se to v troubě se smetanou a vejcem, na řezu to vypadá luxusně a chutná to moooc dobře...do cuketové polévky mixuju i tu slupku,je pak krásně zelená...

Foto

L81i60k33a 65L18i83k92a

19. 7. 2024 7:21

S patizonem mám špatnou zkušenost - dostala jsem ho darem a klasicky byl přerostlý a tudíž tvrdý jak štolverk. Snažila jsem se s ním poprat, ale uznala jsem porážku a vyhodila na kompost, kde neporušen trůnil hodně dlouho. Osmažuji spíš celer, baklažán nebo cuketu. A ta polévka vypadá moc dobře

ŠM

patizon šel koupit i nakládaný..maličký patizonečky, jako sluníčka - Ukrajinci tomu říkali Zolušky...byl moc dobrej...

ZM

Z88. 28M52a49t23y79l56d77a

19. 7. 2024 7:00

Tak už tu máme zase období cuket a patizonů... ta druhá zelenina je snad na zpracování zapeklitější než ta první

Foto

S patizony se to má tak, že musí být mladé, nehtem z něj kus uškrábneš, pokud jsou to ty klasické bílé, tak mají ještě zelenkavý nádech. V tu dobu se dají zpracovat celé, nemají semena a nemusí se loupat. Když zbělejí nebo mají smetanový nádech, tak už jsou k ničemu, plné semen, podivně zapáchajím, tvrdá slupka. Asi nejradši hodit do kompostu nebo slepicím. Bohužel v té zralosti ho většinou dostaneš.

Foto

hezký mlsný pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům

když já tu vařenou (smaženou, dušenou) zeleninu moc nemusím - a když, tak klasiku (květák, dušenou mrkev). Zeleninu já ráda syrovou

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz