Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Bramborová tortilla
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M. Crossette 30.4.2021 18:43Hihi, omaštěné jablko, tomu říkám podstrojovat psu |
M. Crossette 30.4.2021 18:41Ano Liko, naše Trixie sladké br. milovala. Vždy, když je teď peču a vyhazuji slupky, na Trixie se vzpomenu - ta je zblajzla jako nic a já schválně loupala tak, že oloupané byly někdy skoro stejně tlusté, jako slupky A v lednici zbyly křížaly ze sl. brambor, které jsem dělala jen a jen pro ní, ale pak sama ten zbytek dojedla. U normálních v troubě pečených brambor (byly zrovna včera), slupky jíme, slupky z upečených sladkých brambor moc dobré nejsou - tedy Trixie by nesouhlasila, ale pro mne jsou na jídlo tuhé. |
Z. Lika 1.5.2021 0:05Maričko, poprvé jsem vyzkoušela batáty v páře v papiňáku - a zblajzla jsem je i se slupkou!! Ruth opravdu věděla, co dělá, když Scarlett nabádala k větší spotřebě sladkých brambor. Pochoutka, která zasytí, a přitom se neusadí |
M. Crossette 1.5.2021 1:17Liko, choť první velkou krabici batátů koupil už někdy na podzim na zdejším trhu (u stejných lidí už po několikáté), později ještě další. První už jsme snědli, v druhé je necelá polovina. Veliká výhoda batátů je, že fakt dlouho vyrdží a když už, tak hodně pomalu klíčí. Tedy pokud jsou uloženy v chladnu a suchu, nevlhnou. Pak spíše začnou sesychat, než aby se kazily. Já je tedy jedině peču. Předem, za horka oloupu a později před večeří rozmačkám rovnou v pekáčku na "drsnou" kaši + pepř, sůl,muš. oříškem a kousky sádla vše prohřeji v troubě. Buď s opečenými plátky šunky, nebo s volskými oky, nebo oboje, podle toho, co je doma. |
Z. Matylda 30.4.2021 7:32Taky často nahážu na pánev co je a zaleju vajíčkem... k tomu zelenina čerstvá nebo naložená a rychlá večeře je na světě. |
Z. Xerxová 30.4.2021 6:22hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům "zbytkové pánvičky" mám ráda - včera jsem s obědem spěchala a tak byly knedlíky s vajíčky. Knedlíky byly v mražáku (ještě po Trpajzličím omáčkovém jídelníčku - nikdy neodhadnu množství), cibulka, vajíčka a kousek uzeniny byl v ledničce... a oběd byl hned. |
T. Zana 30.4.2021 11:54Řekla bych, že kdyby měl Franta říct top 10 svých oblíbených jídel, tak se knedlíky s vajíčky umístí . U mně možná ne, já bych dala přednost zlehka osmaženým zbylým bramborovým knedlíkům (bez vajec). |
A. Bytová 30.4.2021 12:01Jsem v jednom týmu s Frantou. |
Z. Xerxová 30.4.2021 12:42i zbylé bramborové jsou v mražáku - a houskové taky... Klidně přijeďte na večeři Dělám oboje "od oka" a ne vždy množství odhadnu. A hlavně někdy Trpajzlíci si dají "dva knedlíčky" a jindy jich "sež..rou sedm"... a dopředu se to nepozná |