24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Bramborová tortilla

Jednoduše bramborová omeleta. Bramborových jídel není nikdy dost, jak je vidět i dále.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Crossette 30.4.2021 18:43

Hihi, omaštěné jablko, tomu říkám podstrojovat psu ;-D

M. Crossette 30.4.2021 18:41

Ano Liko, naše Trixie sladké br. milovala. Vždy, když je teď peču a vyhazuji slupky, na Trixie se vzpomenu - ta je zblajzla jako nic a já schválně loupala tak, že oloupané byly někdy skoro stejně tlusté, jako slupky :-) A v lednici zbyly křížaly ze sl. brambor, které jsem dělala jen a jen pro ní, ale pak sama ten zbytek dojedla.

U normálních v troubě pečených brambor (byly zrovna včera), slupky jíme, slupky z upečených sladkých brambor moc dobré nejsou - tedy Trixie by nesouhlasila, ale pro mne jsou na jídlo tuhé.

Z. Lika 1.5.2021 0:05

Maričko, poprvé jsem vyzkoušela batáty v páře v papiňáku - a zblajzla jsem je i se slupkou!! Ruth opravdu věděla, co dělá, když Scarlett nabádala k větší spotřebě sladkých brambor. Pochoutka, která zasytí, a přitom se neusadí R^

M. Crossette 1.5.2021 1:17

Liko, choť první velkou krabici batátů koupil už někdy na podzim na zdejším trhu (u stejných lidí už po několikáté), později ještě další. První už jsme snědli, v druhé je necelá polovina. Veliká výhoda batátů je, že fakt dlouho vyrdží a když už, tak hodně pomalu klíčí. Tedy pokud jsou uloženy v chladnu a suchu, nevlhnou. Pak spíše začnou sesychat, než aby se kazily. Já je tedy jedině peču. Předem, za horka oloupu a později před večeří rozmačkám rovnou v pekáčku na "drsnou" kaši + pepř, sůl,muš. oříškem a kousky sádla vše prohřeji v troubě. Buď s opečenými plátky šunky, nebo s volskými oky, nebo oboje, podle toho, co je doma.

Z. Matylda 30.4.2021 7:32

Taky často nahážu na pánev co je a zaleju vajíčkem... k tomu zelenina čerstvá nebo naložená a rychlá večeře je na světě.

Z. Xerxová 30.4.2021 6:22

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

"zbytkové pánvičky" mám ráda - včera jsem s obědem spěchala a tak byly knedlíky s vajíčky. Knedlíky byly v mražáku (ještě po Trpajzličím omáčkovém jídelníčku - nikdy neodhadnu množství), cibulka, vajíčka a kousek uzeniny byl v ledničce... a oběd byl hned.

T. Zana 30.4.2021 11:54

Řekla bych, že kdyby měl Franta říct top 10 svých oblíbených jídel, tak se knedlíky s vajíčky umístí ;-D. U mně možná ne, já bych dala přednost zlehka osmaženým zbylým bramborovým knedlíkům (bez vajec).

A. Bytová 30.4.2021 12:01

Jsem v jednom týmu s Frantou. :-)

Z. Xerxová 30.4.2021 12:42

i zbylé bramborové jsou v mražáku - a houskové taky... Klidně přijeďte na večeři :-P Dělám oboje "od oka" a ne vždy množství odhadnu. A hlavně někdy Trpajzlíci si dají "dva knedlíčky" a jindy jich "sež..rou sedm"... a dopředu se to nepozná ;-D