28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Bramborová tortilla

Jednoduše bramborová omeleta. Bramborových jídel není nikdy dost, jak je vidět i dále.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Zana 30.4.2021 18:47

Velmi důležité O.T. - dámy, nezapomeňme, co na nás dneska čeká R^. Pokud byste snad některá nebyla řádně připravena, nabízím návod na poslední chvíli: https://1url.cz/8KeIZ

;-)

Z. Lika 30.4.2021 19:18

Jdu vyklepat z koštěte babouky ;-)

Z. Jenny 30.4.2021 19:45

Už jsem na Petrákách. A bez roušek všechny,přes ty frňáky to nedrží! ;-D;-D

J. Fialová 30.4.2021 20:04

Tě vidím! Já si ještě obkroužím Praděd, než půjdu na přistání :-)

Z. Jenny 30.4.2021 20:27

Tak nahladko,jó! R^V ;-D

Z. Lika 30.4.2021 20:22

Už jsem to asi někdy psala, ale otec mi jako malé vysvětlil, že ta červená pohyblivá světélka na večerní obloze jsou čarodějnice letící na Petráky ;-D

Z. Jenny 30.4.2021 20:28

R^V;-D ..... a měl pravdu ! :-)

T. Zana 1.5.2021 11:22

U nás se lítalo do Brd ;-).

M. Crossette 30.4.2021 18:31

Nelino, fascinuje mě tak krásná dvojpánev, vůbec (jako Lika) jsem nevěděla, že něco takového existuje. A navíc se dají oddělit držáky, takže velmi skladné nádobí :-) Děláš v nich třeba prskance? Protože - jako i palačinky - druhá strana placek nikdy není tak hezky téměř stejnoměrně opečená, jako ta první. Na tvé pánvi by to možná vyšlo hezky na obou stranách.

Jinak nedávno jsem sice nedělala br.tortillu, ale podobnou směr, ze zbytků v lednici. Hrubě jsem nastrouhala brambory, na tenké kratší plátky zbylých pár plátků šunky, tvrdého sýra, jedno zbylé rajče a kopeček šnitlýku ze záhonu. V míse promíchala s vajíčky a na pávniče udělala smaženici (takové míchané CCD). Moc dobré to bylo.

Tvoji kocourci (asi hlavně Černoch) jsou věrní dohlížeči, naše kočky se mi při vaření umí akorát nebezpečně motat kolem kotníku (hlavně Ginger) a žadoní si o nakopnuí či přišlápnutí (párkrát se nevyhnutelně stalo, ale v obou případech jen jemně).

T. Zana 30.4.2021 18:49

Já tyhle "omelety " taky dělávám, ale z vařených a tudíž nesmažených brambor. To má vždycky úspěch :-).

J. Pernicová 30.4.2021 14:14

Jsem tu nová, resp. četla jsem, ale nepřispívala. Vaření a zvířata miluju, tak jsem konečně poslala ,,otisk" OP.:-) Této omoletě jsme kdysi říkali Studentská, ještě za Husáka.  Jelikož se starám o nezletilou a seniorku, tahle jídla ,,co dům dal" teď vařívám často a tady nacházívám, inspiraci. Díky.

Z. Xerxová 30.4.2021 14:55

vítáme novou Zvířetnici :-) Zdraví obluda Night

Z. Jenny 30.4.2021 16:30

R^VPřijďte pobejt co nejčastěji.:-)

T. Zana 30.4.2021 17:47

Ahooooj ;-D!

M. Crossette 30.4.2021 18:35

Také vítám, bude nás víc, nebudeme se bát vlka nic :-)

Z. Lika 30.4.2021 19:21

Pěkně vítám, hodně pište a hlavně, hlavně se sem přihlašujte pouze ze stránek Neviditelného psa nebo Zvířetníku - pro jistotu, jinak by to mohlo prudit.

Děkuju, že sem chodíte a čtete, prima :-)

J. Fialová 30.4.2021 13:04

Dočetla jsem se, že v rýžovaru se dá udělat i vaječná omeleta. Tak bych mohla podle Tvého receptu zkusit rýžovou tortillu? Akorát něco mi říká, že 3⁄4 kg rýže by bylo přespříliš ;-D

Z. Jenny 30.4.2021 18:36

Hlavně si dej bacha ať nemáš brzo šikmý oči. ;-D

A. Bytová 30.4.2021 11:59

Mně se zas líbí ta vychytávka se samoobalováním neb se vše rovnoměrně problemtá a už použitá mísa se tímto samovytře.

Z. Nelina 30.4.2021 14:16

Opravdu je rozdíl když se brambory nasypou do rozšlehaných vajec a promíchají než vajíčka klepnout navrch.

A. Bytová 30.4.2021 15:40

Dík, určitě vbrzku ozkouším.

Z. Jenny 30.4.2021 16:31

Ráda Ti věřím.R^VV Kuchařinko naše milá.:-)

T. Zana 30.4.2021 11:53

Bramborová jsem dodnes, i to škrábání do toho investuju ;-D. Ale tady se mi zdá, že je to na můj žaludek moc smažení najednou. Asi kdyby toho člověk měl kousek 5 x 5 cm, ale co potom s tím zbytkem, že :-P.

Každopádně díky za pěkný článek a fotodokumentaci.

Z. Nelina 30.4.2021 14:21

Vzít si třeba menší pánev a udělat si množství tak akorát?

Z. Lika 30.4.2021 8:05

S tou dvojitou pánví je to dobrá vychytávka, netušila jsem, že něco takového existuje.

Brambory u mě také vedou, snažím se je teď kupovat co nejvíc, tedy ty české, když se málo prodávaly zásoby.

No, a dostávám hlad. Že bych si udělala něco bramborového k snídani? A nazvala to brunchem?

J. Fialová 30.4.2021 9:02

Bramborová jsem byla velmi dlouho, hlavně když je dělala horkovzdušná fritéza. Ale od doby, kdy tu nějaká dobrá duše napsala slovo "rýžovar", preferuji rejži, neb rejži netřeba škrábat ;-D Neodolala jsem a rýžovar zakoupila. Během chvilky bezpracně a nepřipáleně je příloha pro dva lidi i dva psy - to fakt nemá chybu ;-D

Z. Lika 30.4.2021 13:04

Určitě jsem byla mezi těmi, kdo pro rýžavar horoval - pro mě to byl životní objev - a to mám jen ten nejjednodušší. Rýže z něj je opravdu mňam.

Ve fritéze můžeš dělat plátky nebo hranolky z batátů - ty se nemusejí škrábat. A pěstují se už i u nás. A Marička dosvědčí, že ohromně chutnají psům ;-D

J. Pernicová 30.4.2021 14:00

Všem ne.:-) Jeden z mých je milovník vší zeleniny, druhý nesežere ani omaštěné jablko. Uvažuju, že batáty zkusím pěstovat.

A. Bytová 30.4.2021 15:46

Jeden z mých psů vždy pečlivě vybral všechny kousky zeleniny, zejména hrášek, a kladl je pečlivě leč opovržlivě do řady vedle kastrolu. ;-D

Z. Jenny 30.4.2021 20:29

R^;-D