26.4.2024 | Svátek má Oto


BLSOD-ÝK: Asi už tušíte...

13.10.2017

Minulý týden jsem prožila s hlavou jako balon a nosem jako řepa a papírové kapesníky jsem vyměnila za roli - několik rolí - kuchyňských papírových utěrek. Mimochodem, ty mohu jedině doporučit - vydrží rozhodně víc než jedno kýchnutí.

Vždycky v takových chvílích marně vzpomínám, jak to bylo: rýma se má krmit, horečka vyhladovět, anebo naopak? Debloda sdoubala a gočgy brodesdovaly brodi gýchádí. To prý nemají ve smlouvě!

Do dodo!

Nemohla jsem sáhnout po receptu z dětství - teplá vincentka s teplým mlékem, protože mám vyzkoušeno, že mléko u mně všechno zhorší.

Jakže to píšou v amerických povídánkách pro duši? Že slepičí polévka?

Vyštrachala jsem kuřecí skelet a dala ho pomalit do hrnce, vývar se krásně táhnul snad osm hodin.

Dezabral. Dechud-dal, bídág!

Dag debib.

Když mám rýmu a současně horečku, zřejmě nastává neřešitelná situace: ani vyhladovět, ani krmit. Cucat snad jen acylpyrin?

Můžete mi poradit? Co vaříte, jíte, připravujete při chorobách horních a jiných cest dýchacích? Já vím, že rýma trvá sedm dní tak nebo onak, ale co vám chutná, jaké jídlo vám udělá fakt dobře, když máte nos jako řepu a rtuťový teploměr přesně šplhá k devětatřiceti?

Budu fakt vděčná za tipy a rady.

A svěřte se, co chystáte dobrého na zítra.

Lika Neviditelný pes