Diskuze
AUSTRÁLIE: Špekáčky.
Děkujeme za pochopení.
M46a89r45i14č65k37a 42C28r36o40s56s45e66t62t86e
Hezký článek Jirko a je fajn, že už máte velevýběr, co se evropského jídla týče. Mně tu nejvíc chyběl žitný chleba, už roky si ho peču a stále ho mám k snídani nejraději. Pamatuji se, jak jsem v Am. třeba marně hledala kávu namletou jemně "na turka". Má ho rád i manžel, v Čechách jsem kdysi koupila i moc hezké malé hrníčky. Stále se mi totiž z domova vybavoval pocit ještě teplého sáčku čerstvě namleté kávy (tiskla jsem si ho k tváři), který provoněl celý nákup. I tady v obchodech mají mlýnek snad na 10 hrubostí a jemností, kde si každý může koupenou zrnkovou kávu sám hned umlýt. Jenže i nejjemnější možnost byla na turka - tak aby zůstalo bahýnko,lógr - moc hrubá (a mě bylo jen doporučeno, ať zkusím mletí zopakovat). Ano, dělala jsem pro naší odpolední kávičku "hrubého turka", ale nebylo to ono. Až po letech tady a díky internetu jsme si tureckou kávu objednávali v plechovkách přímo z tur. obchodu a byla výborná. Jenže jsme měli Trixie, která s námi venku každé odp. sedávala. Turka sice nepila, ale aby nepřišla zkrátka, dostávala příděl několika větších sušenek, což se po čase projevilo na její váze. Do roka se nám ji sice podařilo zeštíhlet, i proto, že my se kvůli tomu vzdali posezení u kávy (přestali ji na netu kupovat). Pak Trixie umřela, ale my už jsme se k pití turka nevrátili, nějak jsme odvykli, nechybí nám.
Z10v37í58ř33e15t92n54í36k 94J37i97t70u83r
Prohlédla jsem odkazy a jistě je moc příjemné, mít, kam zajít, pro oblíbené dobroty!
T21v55í94ř69e37t91n11í95k 62Z11a25n15a
Hezky jsem si početla. A vzpomněla, že jakási neobyčejně vzdálená příbuzná taky v ́68 odešla do Austrálie a byla z toho, co George popisuje, úplně groggy. Nevydržela s nervy a po čase se přesunula do Ameriky, kde se po ní kloboček nevyžadoval .
Š14á74r57k18a 10M49a27t86y48á33š69o74v39á
Jiří,uklidnil jsi mne, ono je to u Klokanů už podobné i Kotlince..tedy jídlem..takže nevím, po čem by se mi stejskalo..možná po kváskovém chlebu od Dymáka z Heřmaňáku nebo po věnečcích paní Slovíkové z Kozašic, vysočinkách z Bylan u Chrudimi a skvělé mortadele z naší kantýny...možná po kysaném zelí,doma krouhaném a naloženém..po Pramenu zdraví z Posázaví..po karlovarském loupáku a pardubickém perníku..po naší klasické dršťkové polévce,ovaru s křenem a kroupovém jelítku..po obložených chlebíčcích..a taky po lidech,po tom našem skuhrání,ironii, humoru...po kytkách...
Z84v70í43ř65e49t70n10í48k 54X84e43r58x56o24v21á
hezké australské úterý všem Zvířetníkům a zvířátkům
jojo - chuťové buňky nelze obelstít... a takový dobrý buřtík se šunčičkou...
L64i93k37a 97L35i68k10a
Přeji krásné ráno! Stejně je zajímavé, jak chutě z dětství člověka provázejí. Nejčastěji jsem se tedy setkala s chutí chleba, jako s nejhledanější. A špekáčky - nejen na opékání, ale takový buřtguláš, to je něco! Ještě jednou přeji co nejlepší den
Vyhledávání
Lidovky.cz
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz