Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Š. Matyášová 1.7.2021 10:40to s tím nemá nic společného, to je o fyzice...nikdy nemáš stejně velký vejce..ale musí mít pokojovou teplotu, od ní se to odvíjí.... |
Z. Lika 1.7.2021 10:31Jenny, měla sis brát vzor z Anity Ekberg |
Z. Jenny 1.7.2021 10:10Po odeslání příspěvku se mi napřed objevila hláška " napiště číslo" , no totok,se asi nějakej ajťák v nosi zkouřil. |
Z. Jenny 1.7.2021 10:06Máš pravdu, vnučka baletila a dodnes je to a i bude vidět, na držení těla. Já jsem se hrbila od té doby,co se mi dosti vyvinul hrudník,styděla jsem se za to. |
Z. Lika 1.7.2021 9:50Přesně. Ve Francii je nějak samozřejmostí, že holčičky chodí pár let do baletu bez ohledu na netalent, bere se to jako součást průpravy do života. |
Z. Lika 1.7.2021 9:49No ano, jsi známá kuchařka |
Z. Lika 1.7.2021 9:48A tak to je pořád ještě kanón oproti jinému expertovi, co se o něm traduje, že ať vařil vejce dlouho, jak chtěl, pořád byla tvrdá... |
Z. Jajka 1.7.2021 9:07Co krása, ale hočičky, které projdou baletem, si nejspíš po celý život udrží krásné držení těla. Viz dcery máminy kamarádky, dnes 60+. Závidím... |
Š. Matyášová 1.7.2021 8:46za ta leta pokusů a omylů už to mám namakaný... |
L. Blaza 1.7.2021 8:34Vejce mám ráda vařená natvrdo, třeba v koprovce raději, než maso. Vajíčkovým chlebíčkem nepohrdnu nikdy a volské oko spíš víc prosmažené. |
J. Fialová 1.7.2021 8:05Je tomu už hodně dávno - jeden kamarád doma týden hospodařil sám, když jeho rodiče odjeli na dovolenou. I ptal se: "Holky, jak vaříte vajíčka natvrdo? Já je mám po 10 minutách měkká." Kroutily jsme hlavami, přesvědčovaly ho že za 10 minut musí být tvrdá... Pak se dlouze zamyslel a vznesl dost zásadní dotaz: "Těch 10 minut počítáte až od té doby, kdy voda začne bublat?" |
Z. Lika 1.7.2021 7:43Uvařit vejce naměkko je docela kumšt. |
Z. Lika 1.7.2021 7:43Vejce natvrdo s dobrou černou kávou (může být brazilská :-) a trochou pomerančového čerstvého džusu - to je můj spolehlivý držák na celé dopoledne, pokud musím mít svěží hlavu na práci. Přeborníci na úpravu vajec jsou i Japonci https://www.youtube.com/watch?v=NTIcJ_tdEJM a samozřejmě Julie Child - od ní jsem se naučila francouzskou omeletu https://www.youtube.com/watch?v=AySmkqTlrVA Znám člověka, který má spíš opačný problém než Vave - nesnese strukturu uvařeného bílku, má pro něj spoustu barvitých výrazů a jíst ho nedokáže. |
Z. Lika 1.7.2021 7:30Vy máte doma baletku! To musí být krása |
Š. Matyášová 1.7.2021 6:47miluju vejce na měkko a nejlépe 3 vejce do skla, pěkně s máslíčkem, troškou čerstvě namletého pepře a lžičkou hrubozrnné nebo kremžské hořčice..k tomu čerstvý rohlík nebo opečený suchý toast...a dobře vychlazené mléko... |
Z. Xerxová 1.7.2021 5:13hezký čtvrtek všem Zvířetníkům a zvířátkům Vajíčka míváme jen domácí - od šťastných slepiček pasoucích se venku. Miluju je - a je jedno, jestli vařená, smažená, pomazánková či omeletová... Jen já tedy raději žloutek... Dneska mi začíná dovolená - a přijede vnouček (sám samotinký autobusem), neb jeho sestra se bude baletosoustřeďovat. Takže budeme mít veselý týden. |