28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

105 PLUS: Vajíčka

Vajíčka, jak je vaříš, naměkko, nebo natvrdo? Toť otázka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Matyášová 1.7.2021 10:40

to s tím nemá nic společného, to je o fyzice...nikdy nemáš stejně velký vejce..ale musí mít pokojovou teplotu, od ní se to odvíjí....;-)

Z. Lika 1.7.2021 10:31

Jenny, měla sis brát vzor z Anity Ekberg :-)

Z. Jenny 1.7.2021 10:10

Po odeslání příspěvku se mi napřed objevila hláška " napiště číslo" , no totok,se asi nějakej ajťák v nosi zkouřil.;-D

Z. Jenny 1.7.2021 10:06

Máš pravdu, vnučka baletila a dodnes je to a i bude vidět, na držení těla. Já jsem se hrbila od té doby,co se mi dosti vyvinul hrudník,styděla jsem se za to. :-)

Z. Lika 1.7.2021 9:50

Přesně. Ve Francii je nějak samozřejmostí, že holčičky chodí pár let do baletu bez ohledu na netalent, bere se to jako součást průpravy do života.

Z. Lika 1.7.2021 9:49

No ano, jsi známá kuchařka R^

Z. Lika 1.7.2021 9:48

A tak to je pořád ještě kanón oproti jinému expertovi, co se o něm traduje, že ať vařil vejce dlouho, jak chtěl, pořád byla tvrdá...

Z. Jajka 1.7.2021 9:07

Co krása, ale hočičky, které projdou baletem, si nejspíš po celý život udrží krásné držení těla. Viz dcery máminy kamarádky, dnes 60+. Závidím...

Š. Matyášová 1.7.2021 8:46

za ta leta pokusů a omylů už to mám namakaný...;-)

L. Blaza 1.7.2021 8:34

Vejce mám ráda vařená natvrdo, třeba v koprovce raději, než maso. Vajíčkovým chlebíčkem nepohrdnu nikdy a volské oko spíš víc prosmažené. :-)

J. Fialová 1.7.2021 8:05

Je tomu už hodně dávno - jeden kamarád doma týden hospodařil sám, když jeho rodiče odjeli na dovolenou. I ptal se: "Holky, jak vaříte vajíčka natvrdo? Já je mám po 10 minutách měkká." Kroutily jsme hlavami, přesvědčovaly ho že za 10 minut musí být tvrdá... Pak se dlouze zamyslel a vznesl dost zásadní dotaz: "Těch 10 minut počítáte až od té doby, kdy voda začne bublat?"

Z. Lika 1.7.2021 7:43

Uvařit vejce naměkko je docela kumšt.

Z. Lika 1.7.2021 7:43

Vejce natvrdo s dobrou černou kávou (může být brazilská :-) a trochou pomerančového čerstvého džusu - to je můj spolehlivý držák na celé dopoledne, pokud musím mít svěží hlavu na práci.

Přeborníci na úpravu vajec jsou i Japonci https://www.youtube.com/watch?v=NTIcJ_tdEJM

a samozřejmě Julie Child - od ní jsem se naučila francouzskou omeletu https://www.youtube.com/watch?v=AySmkqTlrVA

Znám člověka, který má spíš opačný problém než Vave - nesnese strukturu uvařeného bílku, má pro něj spoustu barvitých výrazů a jíst ho nedokáže. ;-D

Z. Lika 1.7.2021 7:30

Vy máte doma baletku! To musí být krása V

Š. Matyášová 1.7.2021 6:47

miluju vejce na měkko a nejlépe 3 vejce do skla, pěkně s máslíčkem, troškou čerstvě namletého pepře a lžičkou hrubozrnné nebo kremžské hořčice..k tomu čerstvý rohlík nebo opečený suchý toast...a dobře vychlazené mléko... ;-)

Z. Xerxová 1.7.2021 5:13

hezký čtvrtek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

Vajíčka míváme jen domácí - od šťastných slepiček pasoucích se venku. Miluju je - a je jedno, jestli vařená, smažená, pomazánková či omeletová... Jen já tedy raději žloutek...

Dneska mi začíná dovolená - a přijede vnouček (sám samotinký autobusem), neb jeho sestra se bude baletosoustřeďovat. Takže budeme mít veselý týden.