Sobota 7. prosince 2024, svátek má Ambrož, Benjamin
  • Premium

Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

• schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.

Využijte nejrychlejší přístup do diskuse pomocí přihlášení přes Bankovní identitu.

Přihlásit / Registrovat

MC

Je to podrobně popisované přímo v Muskově biografii (můžeme se dohadovat, nakolik si autor mohl vymýšlet) a těch výpadků bylo mnohem více než jenom ten Krym.

Citace: Když se ukrajinské vodní drony s výbušninami přiblížily k ruské flotile, „ztratily spojení a vyplavily se na břeh“, popisuje Isaacson ve výňatku, který ještě před zveřejněním knihy získala americká CNN.

Citace: Koncem loňského roku (2022) nastaly na Ukrajině výpadky služeb Starlink, což SpaceX nevysvětlil. V únoru pak společnost oznámila, že podnikla kroky k tomu, aby ukrajinské armádě zabránila využívat systém k ovládání bezpilotních letounů.

Citace: K vypnutí Starlinku došlo loni v září a v říjnu, což způsobilo přerušení ukrajinského útoku z 30. září. „Ovlivnilo to veškeré snahy Ukrajinců posunout frontu,“ uvedl pro CNN zdroj obeznámený se situací. „Starlink je hlavním způsobem komunikace,“ dodal.

Ukrajinci nebyli o výpadcích nijak informováni, uvedl další zdroj, který dále prohlásil, že tehdy bylo potřeba při každé ofenzivě o zapnutí Starlinku zvlášť požádat.

Placení je jiná věc, Musk to skutečně ze začátku poskytoval zdarma, pak se udělala dohoda, kde mu za to platí USA a mám pocit, že i EU.

Zajímalo by mě, jak si Vy představujete ty humanitární účely na frontě - jako že se vojáci budou dívat na Netflix, ale nebudou Starlinky používat k vojenské komunikaci? Z toho, co se odehrávalo, je očividné, že poté, co mu začali za to platit, přestal výhradně humanitární využívání požadovat - protože jinak by stačilo vypnout Starlinky v okolí fronty komplet a nemuseli bychom nyní řešit, že je používají Rusové.

To řešení, které hledají, podlev všeho spočívá v tom, že se snaží odhalit ty ruské. Což je šíleně neefektivní, protože Rusové se je snaží registrovat na ukrajinská telefonní čísla a na frontě je to tak blízko, že to podle pozice rozlišit nejde.

ŚS

O dohodách Muska s Pentagonem víme prd, jsou tajné. Biografie není autorizovaná. Jak já si představuji humanitární využití Starlinku je jedno, důležité je jak si to představoval on. Asi nemá cenu se dál dohadovat. Pro Vás je Musk zlo a tak to zůstane.

MC
Ś14á61r23k57a 90S39v42o81b33o35d93o79v45á:

Jestli je pro Vás Musk dobro nebo zlo, nechám na Vás, stejně tak Vy nevkládejte mě do úst, za co ho považuji já. Děkuji.

ŚS
M68a49r63t18i89n92a 14C60h32l50u66p93o13v69á:

Za co ho považujete je zcela jasné.

MC
Ś66á15r66k59a 51S25v22o83b71o84d88o52v62á:

To je Vaše interpretace.

Foto

Já osobně mám pouze částečnou představit o tom, jak jsou organizovány presidentský volby v USA.

Ale i tak mám neblahých pocit, že petice a vlastní volební akt jsou velmi odlišné věci. Natolik odlišné, že výsledek voleb je na počtu petentů zcela nezávislý. Volitelé jsou (až na tuším dvě výjímky) vázáni výsledky voleb v konkrétním státu, takže petice vlastně není určena nikomu. Má podobnou hodnotu, jako předvolební billboard, který na vlastní náklady vyvěsí soukromník. V legislativě USA, jak státní tak federální se vyznám ještě méně, nežli v jejích volebním systému (o tom se člověk každých pár let pár maličkostí dozví), ale když to zkusím po našem, mám pocit, že jediným problémem něčeho takového v ČR by mohl být zákon o loteriích.

MC

To jste bohužel nepochopil podstatu věci, o co v tomto případě jde, a který USA zákon to porušuje. Včera už toto Muskovo počítání bylo zažalováno a jsou toho plné všechny americké noviny. Tj. najít si podrobné informace je velmi snadné. Anebo pokud Vás to nezajímá a nechcete si nic zjišťovat, pak netuším, proč to komentujete.

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz