Neděle 8. prosince 2024, svátek má Květoslava
  • Premium

Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

• schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.

Využijte nejrychlejší přístup do diskuse pomocí přihlášení přes Bankovní identitu.

Přihlásit / Registrovat

MC
P25e52t67r 37H49á85k:

Víte, co mě zaráží - než abyste věnoval pár sekund vlastnímu ověření, tak raději napíšete takový dlouhý, zbytečný text. Nyní už snadno dohledáte i zprávy, že už ho za to zažalovali: https://www.theguardian.com/us-news/2024/oct/28/election-elon-musk-petition-giveaway-lawsuit

A prosím, ověřte si nejdříve tu informaci na jakémkoliv serveru, kterému Vy věříte, než se zase začnete rozepisovat o tom, kterým zdrojům mám věřit či nikoliv. Pokud se Vám podaří dokázat, že to není pravda, napište, v takovém případě budu zpytovat svědomí já. Předem děkuji.

PH

P19e89t82r 64H22á91k

29. 10. 2024 9:58
M36a15r38t77i35n62a 16C26h15l26u76p93o40v65á:

Paní Chlupová, já po Vás chtěl zamyšlení, ne vzteklou tirádu. Nehádal jsem se Vámi o konkrétní článek.

A ano, máte pravdu, je vidět, že můj text byl zbytečný.

MC
P45e26t14r 68H76á95k:

Pane Hák. Omluvím se Vám za jednu věc - v tomto diskusním sofware bohužel nevidím, že nejste tentýž, na koho jsem reagovala původně. Proto jsem myslela, že mluvím se stejnou osobou, na kterou jsem reagovala já.

Co se týče druhé části - uvědomujete si, že v daném kontextu skutečně vaše "zamyšlení" vypadá jenom jako další vehementní snaha popřít věrohodnost mnou uvedené informace? Pokud se podíváte na celou konverzaci, minimálně dva reagující začali zpochybněním zdroje, aniž by se obtěžovali si na Google (nebo jinde) ověřit, jestli je uvedená i v jiných, pro ně věrohodnějších, zdrojích.

Pokud dávám do svého textu link, znamená to, že jsem si informaci už ověřila z více zdrojů, a pouze jsem vybrala ten odkaz, kde je to formulované nejsrozumitelněji. Řada lidí ale, místo aby si informace skutečně ověřovali, zpochybní věrohodnost uvedeného zdroje informace jako záminku k jejímu odmítnutí, protože se jim do jejich světonázoru nehodí. Proto reaguji tak, jak reaguji.

Pokud jste to Vy tak nemyslel, možná se pro příště více zamyslete nad kontextem a formulací Vašeho komentáře tak, aby byla větší jistota, že bude správně pochopen. Děkuji.

PH

P24e83t91r 30H80á50k

29. 10. 2024 10:58
M22a97r47t50i60n54a 55C53h75l50u24p52o72v54á:

Paní Chlupová, psala jste něco o googlení. Nevím, jaký máte diskuzní software, to je Vaše věc, ale podívat se, kdo píše, jistě netrvá ani tak dlouho, jako googlit zdroje ) Osoba tak vysoce inteligentní jako Vy pak jistě nedá na to, jak reakce vypadá, ale přečte si, o čem se v ní píše.

Děkuji Vám za cenné rady a přeji Vám pěkný den.

MC
P50e39t49r 30H87á77k:

Netuším, jaký diskusní software zde používáte Vy jiný, než "přijde mi email, kliknu na odkaz" - kde vidím pouze příchozí zprávu a pole pro zadání odpovědi, nikoliv zprávy ve vláknu předcházející (má původní reakce je v emailu, ale bez informace, na koho jsem reagovala). Pokud je tu něco přehlednějšího, než scrollovat pokaždé celou diskusí, budu ráda, když mě poučíte.

FDW

A odkud to mají ty lidovky? Snad si nemyslíte, že to vypátraly samy nebo si to ověřovaly samy.

MC
F38i21l12i46p 11D93e 64W93i65n97t11e38r:

Zopakuji: "Vygooglení tohoto tématu a ověření by Vám trvalo kratší dobu, než napsání komentáře."

TH

T50o79m81á42š 53H85r86a59j

29. 10. 2024 9:02

No, zapomněla jste zmínit, že Musk na Ukrajině ten starlink promptně zprovoznil, když válka začala. Byla to veliká a nezištná pomoc. Dělal to totiž za drmo(!). Když po několika měsících řekl, že už to dál platit nebude (tj. vypne to), ledaže by to platil někdo jiný (logicky vláda USA), tak byl oheň na střeše, jaký je ten Musk hrozný a jak Ukrajincům vyhrožuje (!!!).

Ano, snaží se vehementně ovlivnit volby a dělá to otevřeně (pomocí apelů a peněz). A z big tech je opravdu jediný. VŠICHNI ostatní totiž podporují Demokraty a to penězi a vlivem neskonale větším. Vzpomeňme jen na Zuckerberových 400 MUSD(!) na "podporu voleb a jejich férovosti" nebo jak to znělo.

MC

Ano zprovoznil a ano, nechává si za to platit. A přesto, že mu za to je placeno, tak ho vypíná, jak se mu zdá vhodné. Plus se nabízí otázka - platí mu za používání na frontě Rusové?

Co se týče ovlivnění voleb, uniká Vám zásadní pointa - konkrétně způsob s onou "loterií" a bonusy pro voliče z důležitých swing states je na hraně, možná už za hranou zákonů v USA. Už na toto počínání byla podaná žaloba, a pokud Trump nevyhraje, může mít Musk velmi vážné problémy, včetně hrozby vězení.

ŚS

Ano, stačí vycházet z faktů a neopisovat z Novinek. Na úvod:

mluvčí Space X : "Dohoda o poskytnutí Starlinku mezi SpaceX a Ukrajinou se týkala humanitárních účelů, jako je poskytování širokopásmového internetu nemocnicím, bankám a rodinám zasaženým ruskou invazí."

Musk: " roční náklady cca 200 mil. $. Platím ze svého."

Píšete o útocích, ale jenalo se o jeden útok:

Musk: "Starlinky nad Krymem jsem nevypnul, nebyly zapnuté. Odmítnul jsem je zapnout". viz. Dohoda.

Co se týče "jednoduchého" přeregistrování UA jinam, na problému pracují týmy Muska i Pentagonu, řešení hledají. Tak že to asi tak jednoduché nebude.

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz