Středa 10. prosince 2025, svátek má Julie
  • Premium

Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

• schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

STARSHIP: Přistání do kovové náruče

SpaceX připravila tuto neděli pátý pokusný let nové rakety Starship.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

RL

No, ale pokud jste měl doma přístroj...

Nic nového.

0 0
možnosti
ZL

Prozkoumáno jest. Přichází čas komercionalizace, a ta potřebuje spolehlivou, ideálně přes e-shop sehnatelnou dopravu, samozřejmě za přiměřené peníze. Na tom dělá v Americe Musk, v Evropě - je mi líto - nanejvýš Rusové a v Číně - je mi tuplem líto - je takových podniků povícero.

Příklady? Marco Polo šel do Číny buhvíjak dlouho (roky? Pravda, asi zas tak moc nespěchal), dnes se do východního Mongolska dostanete autem za nějakých 5 dní (v podstatě nonstop) autem; Čínu, zdá se, Google neumí.

Podobně Amerika: po Kolumbovi se konaly výpravy v odstupu roků (technologie pro zámořské plavby byla, ale při jejím použití šlo o život), první kolonizátoři (Mayflower) vyrazili v r. 1620 a počítám, že už během. Což mi nehraje s informací, že Francis Drake v Karibiku řádil už v r. 1571, protože v Americe bylo tak bohato, že se mu vyplatilo jet tam z Evropy na lup. Dnes tam autem sice nedojedete, leda snad přes led Beringovy úžiny, ale vsadím se, že když řeknu teď, budu z Prahy do 24 hodin v New Yorku.

K té Číně přednáška Pátečníků: https://www.youtube.com/watch?v=ezRZ5_KtJ4I&t=...

0 0
možnosti
VP

V81a10ň63u23r75a 82P50e98t98r

17. 10. 2024 17:20

To vy vyžadovalo poslat humanoidy konečně k lopatě a nenechat je řídit státy!

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz