Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D94a84n57a 22L48a86u80r34e42n46c35i18k93o77v19a
Škoda slov. Seznamte se s událostmi, které válce předcházely, pokud jste tomu dosud nějakým zázrakem dokázal odolat.
Z12v63i39r23e16t42n27i87k 95L22a79p76i16l
No moment, to VY tvrdíte, že tu nebyl žádný konflikt s Ruskem.
D94a97n72a 33L20a17u50r55e33n64c50i58k79o82v49a
Rec byla o Nemecku, ne o tom, jake problemy meli Rus a Ukrajinec v rodine.
Z58v10i92r81e91t55n57i97k 63L43a15p63i77l
No, dejme tomu, že jsem se nechal unést.
Přesto si myslím, že rusko - německý konflikt je na světě a co horšího - že Putinova představa "ideální je stav před rozšířením NATO se bezprostředně týjá ČR, ne však Německa. Takže ano - VY můžete být v klidu.
D95a61n10a 67L20a73u38r44e73n11c97i86k36o63v77a
No vidíte. Stačilo se tomu Putinovi nesmát pod rukou, ale brát ho vážně, když se opakovaně ptal, k čemu, proti komu je třeba stále rozšiřovat to NATO, až k Rusku.... Když už je studená válka vorbei.
Z98v88i63r35e58t76n39i94k 29L97a84p60i47l
Rusko JE imperiální velmoc. Na tom nic k smíchu není.
Jen detail: ČR vstoupila do NATO dřív, než se Putin stal předsedou vlády a posléze, místo formálně stále ještě Jelcina, úřadujícím prezidentem. A USA/NATO během 90. let i později učinilo docela dost vstřícných kroků vůči Rusku (Partnerství pro mír tuším dokonce stále ještě formálně existuje; přesněji - ono existuje a funguje určitě, ale Rusko je členem právě jen a pouze formálním).
A ano - za Jelcina se hospodářství Ruska fakticky zhroutilo a Putin je Ten, který to dal do pořádku.
Já si snad ani nemyslím, že "za všechno může Rusko", ale zrovna tak si nemyslím, že kdybychom "byli na Rusko hodní", že by to dopadlo jinak. Co hůř - já ve skutečnosti nevěřím, že nás jako ČR Rusové berou nějak moc vážně.
Takže: my dva se tu hádáme, jestli je Putin černej klobouk nebo bílej klobouk, kterého k agresi donutili a kdybychom přibrzdili, zjisíme, že je v tom jediné: rozděl a panuj.
Co si budeme namlouvat: kdyby Ukrajina neměla podporu "kolektivního Západu", tak už je Rusko o nějakých 600 000km2 větší; možná jen neformálně na způsob Běloruska. A pokud vím, Rusko se nikdy nezastavilo, pokud vysloveně nemuselo.
D98a18n89a 14L52a71u59r71e64n81c48i15k54o14v84a
Ja jsem videla, jak se na Sicherheitskonferenci v Mnichove panove usklebuji pod rukou nad reci Putina, prestoze pekne zatleskali. Proc bychom meli byt na Rusko "hodni?" Nepsala jsem spis o respektu? Opravdu me pobavilo, ze nas Rusi neberou vazne. Vy berete Fialu, Rakusana, Lipavskeho a podobne veliciny vazne? To snad ani neni mozne.
Rozdel a panuj, to uz de facto probiha. Americky prezident dnes telefonoval hodinu s Putinem. Chysta cestu do Moskvy, tam se s Vladimirem domluvi a pak reknou Volodymyrovi, na cem. Americky ministr obrany uz vyslal malou ukazku: Rusy dobyta uzemi nelze ziskat zpet, zadne clenstvi Ukrajiny v NATO nebude. Mel jste videt ty obliceje Borise Pistoria, nebo ukrajinskeho ministra obrany a dalsich, napr. Marka Rutte, kdyz to ten Amik oznamil. Az mi jich bylo lito.
Jeste na zaver: Kdyby Ukrajina nemela "podporu" kolektivniho Zapadu, drzela by se vic na tepichu a byla by na tom podle meho mineni ted lip. Verim a vzdycky jsem verila, ze se par lidi ma duvod obavat, az na toto prosti Ukrajinci prijdou.
D97a93n93a 64L91a78u97r74e78n78c15i10k66o65v79a
Ten plus, to jsem byla zbytecne moc euforicka. Ale budiz.
D68a35n23a 89L44a64u20r92e44n64c14i16k44o16v25a
Mohl byste mi zde uvest nejakou stranu, ktera oplyva vylucne zdravymi myslenkami a ktere to jsou?
Moc me zaujal dnesni clanek na Novinakach: "Ukrajina by jednou mohla byt ruska", rekl Donald Trump. No neni to ten nejhorsi "rašista"? Navic chce zpatky kazdy dolar, ktery USA do Ukrajiny investovaly. Ted by vsichni "demokrati" meli zvracet proudem, ne?
H14a72n53a 96L34u14k29e67š67o11v42á
A mě navíc nadchlo, že Trump řekl, že pokud Hamás do soboty do 12 hodin nevrátí rukojmí, měl by Izrael zrušit dohodu o příměří, protože ho Hamás nedodržel, když odmítá vydat další rukojmí.
Hamás má obavy. On totiž prvně vydal ženy, které vypadaly trošku lépe v rámci pr propagandy, nyní stav propuštěných dalších třech mužů vypadal strašně, i mně to připomíná výjevy osvobozených vězňů z Bergen-Belsenu..., velmi mě to šokovalo...
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-blizky-a-...
Možná ještě žijící izraelští rukojmí vypadají ještě hůře než propuštění muži, kdoví...bojím se domýšlet.
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz