Pondělí 8. prosince 2025, svátek má Květoslava
  • Premium

Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

• schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ignacy M.

14. 7. 2006 13:06
Pane Lahav,

díky za článek, držte se. Stydím se, že tolik mých pošahaných spoluobčanů považuje Izrael za nepřítele, když nasazuje krk částečně i za Evropu. Mnichovský jed asi otravuje celou Evropu ještě po sedmdesáti letech.

0 0
možnosti

Sch.glosátor

14. 7. 2006 13:46
Izrael nenasazuje krk za Evropu. To je nám jenom předkládáno, abychom si to mysleli.

Izrael chrání výlučně své zájmy a bojuje výlučně za sebe. K tomu manipuluje ostatními tak, aby jeho zájmy vzali za své a v domnění, že hájí vlastní zájmy, hájili zájmy Izraele. Pokud dojde k reciprocitě,  jde jen o obchod vždy  výhodný pro Izrael. Izraelští politici jsou placeni tamními daňovými poplatníky aby prosazovali zájmy vlastního národa. Ne Evropy, lidstva nebo celého vesmíru.

0 0
možnosti

Mysch

14. 7. 2006 13:56
to je v poradku,

ovsem jen tak zlehynka bych podotknul, ze spoluverici jsou rozseti po celem svete.

takze by se dalo diskutovat i o tom, ze chrani zajmy celeho sveta. jen mi neni jasne uz proti komu.

0 0
možnosti

Sch.glosátor

14. 7. 2006 14:41
Jirásek to napsal.

Proti všem !

0 0
možnosti

Ignacy M.

14. 7. 2006 14:10
Re: Izrael nenasazuje krk za Evropu. To je nám jenom předkládáno, abychom si to mysleli.

No tak dobře, tak hájí vlastní zájmy. Ale vedlejším účinkem hájení vlastních zájmů je hájení našich zájmů. Koneckonců Američané ve WW2 taky hájili především vlastní zájmy. Jiná věc je ta, co Evropa za svůj zájem považuje. Jestli je dneska "in" nadávat na Izrael a Ameriku, tak asi nám bude pod islámem opravdu líp a nic jiného si nezasloužíme. Na Západě v tom mají tradici, kdysi se říkalo "raději rudý než mrtvý". No, já už se toho nedožiju. Ale jestli budou za převládající mínění obyvatel Evropy jednou považovány Vaše "glosy", tak zdechnu uprostřed zdechliny Evropy docela rád. Co bych tady taky dělal.

Víte, Schumi, obrací se mi žaludek. Ale budiž. Možná by mi pro začátek stačilo, kdyby se tzv. Evropa o své zájmy brala alespoň ze čtvrtiny tak jako Izrael za své.

0 0
možnosti

Mysch

14. 7. 2006 14:16
raději rudý než mrtvý

teda aby se to rymovalo, lieber rot els tot. no tohle se nerikalo na zapade, ale tohle heslo si vymyslela zelena petra kelly a general bastian, kdyz se kvuli sovetskejm ss20 zacalo jednat o stavbe zakladny pro pershing II u mutlangen.

a pochybuju, ze za rynem uz o tomhle hesle nekdo slysel.

0 0
možnosti

Mysch

14. 7. 2006 14:18
jo a jeste bych dodal,

ze jestli jste starsi, tak 40 let rot  jste prezil.

kdybyste byl tot, tak nam tu psat nebudete.

takze vlastne meli pravdu.

0 0
možnosti

Ignacy M.

14. 7. 2006 14:27
Re: jo a jeste bych dodal,

1. Za upřesnění hesla děkuju. Co se tím ale na základním problému mění? 2. Co jste přidala ve druhém příspěvku, je asi na úrovni mojí dcery, která na otázku "Cože?" odpovídala "Vidličky a nože." Asi máte pocit, že jste mě utřela. Je Vám přáno.

0 0
možnosti

Mysch

14. 7. 2006 14:35
na zakladnim problemu

se meni to, ze kdybyste byl tot, tak nebudete mit ani tu dceru, ani tu nebudete psat.

chapete uz ze ona ta petra kelly mela pravdu?

a jeste az se budete priste o tomto hesle zminovat, vam prozradim jak to s obema skoncilo. kdyz se ty rakety zacaly opravdu instalovat, spachali spolecne sebevrazdu.

to je pointa, co?

0 0
možnosti

Ignacy M.

14. 7. 2006 14:50
Re: na zakladnim problemu

Ano, je to pointa jak z Járy da Cimrmana. Kdybych byl mrtvý..atd, to je jasné, nepsal bych tu. Petra Kelly měla pravdu. Vděčím za svůj život Petře Kelly? Vděčil bych, kdyby prosadila nepostavení raket a díky tomu se Západ nechal dobrovolně obsadit sovětskými vojsky, byl by rudý, ovšem živý. Jenomže P.K.neprosadila postavení raket. Naopak sama se zabila, když se začaly stavět. Kvůli těm raketám (mimo jiné) nebyl obsazen Západ a já jsem mohl přestat být rudý. (=vyrudnout). Žiju ovšem také. Za co tedy vděčím P.K., v čem měla P.K. pravdu a co z toho vyplývá pro postoj Evropy k Izraeli? Jestliže měla PK pravdu, proč se zabila? Jestliže pravda PK se vztahuje i na vztah Izraele k Arabům, má se Izrael dobrovolně vzrušit? Pokud to udělá, bude pouze islámský nebo i mrtvý? V roce 1967 se z arabské strany celkem nedvojsmyslně ozývaly věty o nahnání do moře.

A otázka nakonec: Jest rádium těžší než olovo?

Musím odejít od příjemného rozhovoru se vzdělanými lidmi. Večer nakouknu, co nového se tu semlelo. Zdravím.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz