Neděle 16. listopadu 2025, svátek má Otmar
  • Premium

Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

• schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

HISTORIE: Vznik Izraele je projevem dekolonialismu

Zkreslené vyprávění o Izraeli jako o „zemi kolonistů“ je podlá lež.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

MZ

Ja hovorím o modernej histórii a vy spomínate 9. storočie. A tak je to celé s vašou popletenou argumentáciou.

0 0
možnosti
HL

Jenže historie nezačíná 19. stoletím, ale pokud vím, tak stvořením světa... v sekulární historii tedy pravěkem...

1 0
možnosti
MZ

Stvorenie sveta začína v sekulárnej histórii pred miliardami rokov, nie pravekom.

Vy ste kreacionistka?

0 0
možnosti
HL

Víte, že ani, nevím, možná. Existenci Boha nevylučuji. Pro věřící Židy a možná i křesťany začíná svět stvořením světa tak i tak, pro ostatní lidi pravěkem... Teda dějepis na školách začíná dějinami pravěku.

0 0
možnosti
MZ

Pani Lukešová, vy ste úplne popletená.

Existencia vesmíru a nám známe dejiny ľudstva sú dve rozdielne veci v sekulárnnom chápaní (presnejšie - dejiny ľudstva sú časovo takmer neznateľným kúsočkom času v nám známej histórii vesmíru alebo i histórii Zeme). Školský dejepis sa vyjadruje iba k dejinám ľudstva tak, ako ich poznáme. A preto začína pravekom, ktorý začína sa vznikom/prvými nálezmi človeka (okolo 2,5 miliónov rokov pred Kr), a už tento časový údaj je v rozpore s kreacionistickým videním sveta podľa doslovného chápania Biblie - toľko k vašej scestnej argumentácii dejepisom.

Okrem dejepisu máte aj predmety, ktoré sa učia tiež na školách, i keď vyšších ako základných - geológia, fyzika, ktoré sa vyjadrujú na základe overiteľných faktov k histórii Zeme a histórii vesmíru.

Máte našprtanú sionistickú propagandu a ovládate históriu Židov, ale inak ste extrémne nevzdelaná, čo sa týka vášho všeobecného rozhľadu. A pritom by stačilo trochu zagoogliť, aby ste nepísala také bludy....

0 0
možnosti
HL

Ne, pane Zabanovaný, mám naučená fakta z části židovské historie, pravda, židovská tématika mě vždy zajímala a zajímá, zabývám se jí, sice nemám vystudovanou hebraistiku na vysoké škole, ale jsem taková amatérka, tj. že si studuji to, co mě baví a zajímá. Ne vždy se mi chce gůglit.

Já bych vás mohla na druhé straně obvinit, že píšete jen palestinskou propagandu.

Ano, jsem sionistka, své postoje a názory nikdy nezměním, ani vy mě nezlomíte, nikdy, tak, jak já asi nezlomím vás. Mějte si své názory, ale nesnažte se mě obracet na svůj postoj, či spíše víru.

0 0
možnosti
MZ

História existencie Zeme sú exaktné, overiteľné fakty, nie viera. S dĺžkou exstencie vesmíru je to podoné. No a s tým dejepisom sa mýlite tiež, stačí googliť heslo dejepis škola.

Vy máte slepú, iracionálnu vieru podoprenú bludnými a úplne mylnými teóriami (viď vaše scestné tvrdenie o praveku v dejepise), ja argumentujem overiteľnými faktami.

0 0
možnosti
HL

Já jsem psala o kolaboraci muslimů s nacisty, to je ověřitelný fakt, pak jsem psala o tom, že řada Židů bojovala ve spojeneckých armádách, to je také pravda, další pravdou je, že více než polovina izraelských Židů má sefardský a orientální původ, který nemá nic společného s Evropou, USA a Západem. A také Irena Kalhousová, odbornice na BV sama uvedla, že Izrael je již více blízkovýchodní stát, než evropský stát.

No a dále existence židovských království ve starověku je také nade vší pochybnost nevyvratitelným faktem.

Takže já si nikdy nic nevymýšlím, vše mám ověřeno buď z internetu, nebo literatury. Nedovolila bych si napsat nepravdy, či otevřené lži.

0 0
možnosti
VP

V43a38ň22u80r25a 62P92e57t12r

23. 10. 2024 16:02

Takže, jak dlouho musí někomu země patřit, aby měl na ni nárok?

Židé obývali Izrael od roku 1200 před Kristem (nejstarší psané zmínky) a nikdy ho úplně neopustili. Arabové ho dobyli roku 638 po Kristu. Dnešní Izrael existuje od r. 1948 a část území dobyl roku 1967, což je už 57 let.

Takže podle Vás je vlastnictví když to vlastní mezi 1400 a 57 lety?

Co bylo před 1400 lety se nepočítá a 57 let je podle Vás málo???

Tady je mapa bilického Izraele, není tam Gaza, ale část Jordánska a skoro celý Libanon.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a...

1 0
možnosti
MZ

Ako dlho musí zem niekomu patriť, aby mal na ňu nárok?

Tak Arabi tam žili nepretržite vyše tisíc rokov, spolu so Židmi a kresťanmi. Arabi boli výrazne početne najviac zastúpení. Potom tam prišli sionisti a povedali, pred 2500 rokmi tu mali naši predkovia nejaké kráľovstvá. Toto je naša zem. To vám príde normálne, toto je oprávnený nárok? A Gaza Židom nepatrila nikdy, tak čo do nej lezú?

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz