Úterý 25. března 2025, svátek má Marián
  • Premium

Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

• schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

100 DNŮ NA UKRAJINĚ: 54 880 padlých, 2309 kusů zničené těžké techniky

Sovětský svaz utrpěl v osmdesátých letech v Afghánistánu těžké ztráty, které vedly v roce 1987 k rozhodnutí tehdejšího sovětského vedení stáhnout svá vojska z této země. Ztráta prestiže spolu s vysokými ztrátami na životech byly jednou z hlavních příčin rozpadu sovětského impéria v roce 1991.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Foto

My , kteří jsme se plazili na Náměstí bojovníků za mír (jaký paradox) v r.1968 pod sovětskou palbou po dláždění, máme jasno. Rus, sovět, bolševik (nehodící škrtněte) vždycky lhal a lhát bude. Z některých příspěvků je mi zle.[UA]

0 0
možnosti
ZL

A bylo by po válce 8-o? Proč tedy Rusové útočili na Kyjev? Proč bombardovali Lvov? Proč útočí směr Oděsa?

Nota bene - když bez odporu obsadili Krym, na jak dlouho bylo po válce? To si fakt necháte souseda nastěhovat do obýváku s vírou, že když tomu nebudete bránit, nebude chtít do ložnice?

0 0
možnosti
MT

Krym neobsadili, to byla autonomní oblast a bylo tam referendum. A tak, jak byl Majdan, tak chtěli svrhnout toho herce. Prostě nechtějí mít amíky u svých hranic.

0 0
možnosti
ZL

Ale no tak. Krym před r. 2014 nebyl součástí Ruska, po něm je součástí Ruska; tvrdí Rusové. On to tedy ne každý uznává, ale fakticky se tak všichni chovají. Říkejte si tomu, jak chcete.

A že nechtějí Rusové Američany u svých hranic? Já zas nechci je, tedy Rusy u svých hranic. Mám tedy na Ukrajinu zaútočit z druhé strany? Nebo raději na Polsko, skrzevá Kaliningrad?

0 0
možnosti
MT

Ale on se stal součástí Ukrajiny až v roce 1954, když jim ho věnoval Chruščov. Předtím, tuším od roku 1794 po porážce Osmanů byl Ruský. Ale v té době se takto rozšiřovaly prakticky všechny státy v Evropě. Nejen Rusko.

0 0
možnosti
ZL

Couvat samozřejmě muzeme až do dob Kolchidy nebo jak se to území jmenovalo v době výpravy za zlatým rounem. Cestou bychom potkali mj. Kateřinu Velikou a její dva, první byl neúspěšný, pokusy připojit Krym k Rusku, ale má to smysl?

Navíc, o Krym momentálně opravdu nejde, tam je, aspoň si myslím, hotovo.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz