Pondělí 24. března 2025, svátek má Gabriel
  • Premium

Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

• schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

100 DNŮ NA UKRAJINĚ: 54 880 padlých, 2309 kusů zničené těžké techniky

Sovětský svaz utrpěl v osmdesátých letech v Afghánistánu těžké ztráty, které vedly v roce 1987 k rozhodnutí tehdejšího sovětského vedení stáhnout svá vojska z této země. Ztráta prestiže spolu s vysokými ztrátami na životech byly jednou z hlavních příčin rozpadu sovětského impéria v roce 1991.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

PH

P29e83t91r 94H67á34k

22. 1. 2023 9:35

Pane Lukavský, já hodnotím to, co je tady, jakou úroveň mají pisatelé s plnými ústy demokracie a Havla. To nelze porovnávat s nejhorší diktaturou v dějinách lidstva, jak to asi vidíte Vy.

Podle Vašeho názoru jste nekonečně lepší než oni. Vymlouvat se na to, že "voni takýýý", je pak ubohost.

Že Vám některé etnické nadávky nevadí, jsem už pochopil. Rovněž jsem pochopil, že Vy byste nenávist na své straně neviděl, ať by se dělo cokoli.

0 0
možnosti
JL

"Podle Vašeho názoru jste nekonečně lepší než oni." Děkuji za kompliment, to by mě nikdy nenapadlo. No jetli jsem lepší nekonečně nevím, ale určitě jsem nikoho nazabil, ani neposílal zabíjet, znám několik Rusů kterých si vážím, ale je fakt, že recentně jsme se o politice nebavili.... etnické nadávky mi vadí, nicméně chápu, že si o ně některá etnika přímo koledují. J.L. end

0 0
možnosti
PH

P57e18t17r 92H24á79k

20. 1. 2023 20:17

Jen pro ilustraci, tentokrát 2021, náhodně vybráno:

L. Machala 5.6.2021 9:30

Ve velkoruské Říši Zla pod vládou kremlofašistického diktátora Putina nic nezapomněli a nic nového se nenaučili - stále jen vyhrožují, pletichaří, lžou, podvádějí, kradou, utiskují, vězní, mučí a vraždí!

0 0
možnosti
JL

Což samozřejmě není pravda a každý Čech se tomu jen shovívavě usměje že? Vždyť my přeci známe úplně jiné Rusko, prosperující, demokratickou, svobodnou zemi, kde je radost žít a kam se proto hrnou tisíce a tisíce lidí ze Západu. To "hlasování nohama" je docela názorné, nemyslíte. Na internetu najdete všelicos, zkuste si najít nenávistné komentáře na USA, ze stejné doby kupř. J.L. end

0 0
možnosti
PH

P64e87t30r 88H35á67k

21. 1. 2023 14:01

Jo tak, Vám tenhle příspěvek přijde normální, příčetný, kultivovaný.

Tak to jsem vám psal zbytečně.

0 0
možnosti
MT

A ten vývoj od roku 2014 vám nevadil? Zajímavé. Jen mě připadá, že je cíleně vybuzovaná. Toť vše. Neznamená to, že bych je měla ráda.

0 0
možnosti
JL

"A ten vývoj od roku 2014 vám nevadil?" Myslíte to "Připojení Krymu do RF? Následované "referendem"...? Ano, to bylo to obsazení Sudet Hitlerem, které mu prošlo. Ale ne všichni si říkali "no je to daleko, je to tam stejně samej Rus..." tak co se vzrušovat. J.L. end

0 0
možnosti
MT

A proč k tomu došlo, to vás nezajímá? To chcete říct, že jednoho rána se Rusové probudili a rozhodli se, že chtějí Krym. Všechno má své souvislosti, ale ty vás zřejmě nezajímají. Ale hlavně, když do toho zase zapletete Sudety. nezdá se vám, že doba pokročila?

0 0
možnosti
JL

"A proč k tomu došlo, to vás nezajímá?" Zajímá a myslím, že to bylo kopie problémů se Sudety. Tam žili Češi a Němci dlouho, jistě nikoli bez problémů jako v každé rodině. Vyhrocovat se to začalo až když Hitler do toho začal šťourat a přikládal pod oheň. Přesvědčil 80% Sudetských Němců, že je učiní vládci světa a proto volili Henleina. No a pak směli jejich synové umírat pro Vůdce u Stalingradu, V Africe, Normandii... no a nakonec se splnilo jejich přání "jeden jazyk, jeden Vůdce, jedna Říše...". Jistěže soužití Ukrajinců a Rusů nebylo bez problémů, ale řekl bych, že bez "zahraniční podpory od souseda" by se zase tak moc nedělo. No a teď mohou Rusové z Krymu, Dombasu .... jít do Speciální mírové vojenské operace. Nebo ti nemusí? No když připojovali Krym k Ukrajině tak nikoho ani nenapadlo, že SSSR se jednou sesype. J.L. end

0 0
možnosti
JL

"nezdá se vám, že doba pokročila?" V čem pokročila? V technice, medicíně ano. Ale v chování lidí? Historia magistra vitae - historie učitelka života. A ty samé situace se opakují a opakují... už staří Římané lecos zaznamenali a je to houbelec platný. Člověk opakuje ty samé chyby jako před stoletím. J.L. end

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz