24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pozorný čtenář 28.3.2006 20:52

Solnohrad je hlavní město Solnohrad

Ne Hašek, ale E.E.Kisch.
noragh 27.3.2006 18:48

jen jestli

se mladému pánovi nepřihodila nějaká větší katastrofa, než pouhá flatulence. Voni totiž tyhle zrnozobi a zdravojedi, jak nejsou zvyklí na tyhlety přetěžké,přemastné a vůbec celkově nezdravé pokrmy, tak trpí potom sráděrou jak vyšitou.....
Darja 24.3.2006 20:52

*****

Chtělo by to aspoň tři víkendy  týdně.
Jojin 24.3.2006 20:42

:O)))

Chlape,Vás by měli tesat....
míša mýval 24.3.2006 20:37

víte proč jsou pneumatiky černé?

Aby si je vegetariáni nepletli se sojovým masem. To mi vyprávěl jeden známý, že jeho manželce nějaká vegeťačka nakukala, že když udělá guláš ze sojového masa, tak se to ani nepozná. Když kousl do prvního masa, zavrzalo to jak guma od trenek. Hodil to tedy psovi a když tam za hodinu přišel, kostky masa tam byly všechny, olízané že se leskly jak psí kulky. Rozsekal je tedy a hodil slepicím ani ty je nežraly. A pak že je slepice pitomá. Přitom má víc rozumu, než mnoho lidí.
as 25.3.2006 20:43

Re: víte proč jsou pneumatiky černé?

Tak to nebyla chyba sojového masa,ale kuchařky.Myslím,že ten guláš by "vrzal"i z normálního masa.
míša mýval 26.3.2006 22:40

jednou jsem si dal sojové maso

Byl to nějaký salát jako neapolský. Protože to bylo v létě, neměl jsem odvahu si dát rybí s majonézou. Dělali to odborníci a vrzalo to taky.
Petr 24.3.2006 17:37

* * * * *

Vsadím se, že PAN AUTOR nemá s novinařinou nic společného. Něco takového může vytvořit jen normální a inteligentní člověk. Dávám mu 5 hvězdiček a doufám, že bude dlouho a často psát do Psa. P.S.autorovi: Okusil jste někdy sojové "maso"? Pokud ne, tak to raději ani nezkoušejte. K těm Rakušanům: podobné manýry mají Němci, Angličané, Američané i někteří příslušníci naší nové elity. 
tojefuk 25.3.2006 11:54

Re: * * * * *

A proč to sojové "maso" neochutnat? Jako zážitek je úžasné až šokózní, jako varování před vegetariánama nenahraditelné!
František 26.3.2006 18:11

Re: * * * * *

Pokud mohu připojit své skromné poznatky, tak z tohoto schématu se vyřazuje porýní, přesněji oblast, kde se konzumuje KÖLSCH. Tam si libují v cibulačce, rostbífu, stejky 200÷450 dle volby z volků pasených či krmených. Vliv četných Italů a Řeků zavedl skopový hřbet na roštu, protahovaný zeleninou a slaninou. Vliv francouské kuchyně není nutno dokládat. Směrem na jih se to mísí s vlivem Švýcarska ( pstruzi na grilu a hlavně dokřupava dělaní okouni  a sýrová prkénka ), Směrem na východ se to horší. Ve směru na Mnichov přibývá volských kolen. Nejhorší je to směrem na Berlin, kde často bývá kariwurst jedinnou poživatelnou komoditou.
Jana H 24.3.2006 15:19

Jako vždy - prostě skvělé!!!

Pane Vlku, vaše víkendoviny, to je pohlazení a počteníčko, na to se v pátek vždycky nejvíc těším. Dneska obzvlášť, po dobrém obědě, se to skvostně četlo. Pracuji ve velké mezinárodní firmě a naše česká pobočka také pořádá mnohá přátelská posezení, večeře, výjezdy, konference, přednášky.... atd. Měla jsem tu čest se i několika večeří zúčastnit a ve svém lehce večerním lehce svátečním oblečení jsem se tam cítila jak snob! Již podvakráte se šlo do klasické české hospody (ale v centru Prahy, takže drahé a plné turistů a hospoda se honosně jmenovala restaurace), všichni okolo byli v "casual" neboli v pohodlném oblečení pro volný čas (džíny, kožené bundy, sportovní košile bez kravat, trička...) a všichni pili pivo, objednávali si klasickou českou kuchyni. Ne, že bych jí neměla ráda, naopak, ale vzhledem ke své figuře můžu jen něco lehčího, obvykle volím rybu. No, jediná ryba na předkrm byl uzený losos a jediná ryba v hlavním chodu byl steak z čerstvého lososa. K tomu jsem si dala víno. Všechno mi moc chutnalo, ale při pohledu na piva, bůčky, žebra, tataráky, kolena, knedlíky a zelí u spolustolovníků mi bylo fakt trapně. Takže od té doby radši týden skoro nejím, abych si pak s ostatními mohla dát to co oni....
Jaroslav Dršata 24.3.2006 14:53

Kdo rád jí, ať zvedne ruku

Steyer je firma, město se jmenuje Steyr. Solnohrad je hlavní město Solnohrad je z E. E. Kische, nikoliv z Haška
P.M. 24.3.2006 16:42

Re: Christan Morgerstein - HNIDOPISSTVI:

Molekuly v rozbesneni
 
necht at v cokoliv se spoji
 
hnidopisstvi neobstoji
 
svate je jen vytrzeni
Darja 24.3.2006 20:43

Re: Kdo rád jí, ať zvedne ruku

To byste mohl vědět též něco o hrdobcích.
míša mýval 24.3.2006 14:49

nesouhlas

Co se týče živočišného bioplynu, jeho vývin bych nepřikládal zdravé výživě. Jednou jsme se ujali zatoulaného štěněte a ačkoli jsme ho krmili výživou podle všech možných televizních reklam či podle rad pejskařů, tak strašně smrděl, že k nám v době mimo větrací období přestaly chodit návštěvy. Jednou u nás zaskakoval na očkování králíků starý veterinář ze sousedního okresu, a když jsme si postěžovali, řekl: "Je začervenej" a vytáhl z kapsy dvě usmolené tabletky. Během týdne se smrad snížil na zlomek původní hodnoty. Možná by to pomohlo i u zahraniční návštěvy.
ivanaborovková 24.3.2006 14:24

víkendoviny

Je to opravdická pravda s tím ucházením,to mi ani nepřipadá možné.Já myslela,že v žádné společnosti to není in,natož v tak  vysoké.Vy si děláte legraci! a my vám na to skáčem!!Mezi námi prasečí nožičky jsou možná pro chudé,ale docela slušné jídlo,myslím,mně chutnají.Jinak díky ,rozesmál jste mně a to je dnes poprvé. ivana borovková
Hana Dudíková 24.3.2006 11:59

Nááádherné víkendoviny

Pane Vlku,
díky za článek. Již dlouho jsem se takhle nepobavila. Právě jsem přišla ze školní jídelny a o to byl zážitek vyšší. Hezký víkend přeji. Dudíková.
Vaclav Solc 24.3.2006 9:57

pokracovani priste?

Pekny.
Torm 24.3.2006 9:56

Ale tak se nehádejte,

E.E.Kisch skutečně napsal povídku Hlavní město Solnohrad je Solnohrad a Švejk, tuším, kdesi v prvním díle říká že "Solnohrad je hlavní město Solnohrad".
Hlavson 24.3.2006 13:42

Re: Ale tak se nehádejte,

Je to Hašek, jsem si jist na 99%
LJG 24.3.2006 9:56

ale co má znamena ta poslední věta?

"Aby něco někoho nenapadlo, tehdy nikdo ani netušil, že česká armáda bude hledat výrobce bojových vozidel. " ???
 
 
Torm 24.3.2006 10:19

Re: ale co má znamena ta poslední věta?

Steyer (Daimler)(Puch) je, mimo jiné, i zbrojovka :-) Ale v lepších časech dělali i krásná auta - jeden takovejhle (http://www.steyr-puch.de/pictures/fremd07.jpg) byl v lednu k mání v bazaru v Budějicích za dvacet tisíc, málem jsem ho koupil manželce :-)
Heli 24.3.2006 9:55

Díky,

již druhý pátek se u počítače řehtám nahlas. S takovými články se dá přežít i běžné denní zpravodajství.
šťoura 24.3.2006 9:51

Solnohrad je hlavní město Solnohrad

nenapsal Hašek, alepoň o tom nic neví, ale Egon Ervín Kisch.
spaldings 24.3.2006 9:47

K tomu mladému zmrdovi (to není nadávka, to je terminus technicus)

a ostatním zrnožroutům - je známo, že býložraví dinosauři, požírající tuny zeleného, kromě jiného také hrozně prděli.
cca5 24.3.2006 13:25

Re: K tomu mladému zmrdovi (to není nadávka, to je terminus technicus)

a kto kde viděl příp. cítil prdícího dinosaura?
ptakopysk 24.3.2006 13:47

aproximace

býložravci obecně děsně prdí, předpokládá se tedy, že prděli i dinosauři. Je ovšem pravdou, že zkamenělý prd doposud čeká na své objevení...
cca5 24.3.2006 14:40

Re: aproximace

možná by stačilo zjistit jestli prdí členové Rolling Stones, o těch se říká že jsou dinosauři /i když rockový/
ptakopysk 24.3.2006 15:00

Re: Re: aproximace

To se nedá použít. Stouni jsou sice dinosauři, ale určitě nejsou býložravý...
Lucius Malfoy 24.3.2006 18:39

Re: Re: K tomu mladému zmrdovi (to není nadávka, to je terminus technicus)

Nedala by se ta definice použít na Škromacha ?