Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
VÍKENDOVINY: Kdo rád jí, ať zvedne ruku (12. )
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
kočka 3.7.2006 14:15vážení labužníci dneska tady stačí přikusovat suchej chleba . Chudáci vegetariáni proti takovýmu článku nemůžou mít obranu ti se osypou ze všeho tohoo masa. |
jarda 30.6.2006 18:38Sakra hlad No abych si šel udělat něco k jídlu. Dal bych si pečené koleno. |
Komik 30.6.2006 22:45Re: Sakra hlad To jste můj člověk, já je taky miluju. |
Pavel Pávek 30.6.2006 23:22Re: Re: Sakra hlad Pánové, asi mi to nebudete věřit ale já ho měl k obědu.Společně s našim malým psíčkem Bonnyí jsme sežrali celé grilované koleno s hromadou krémžské hřčice, chlebem se šetřilo. |
Jojin 1.7.2006 20:44Re: Re: Re: Sakra hlad ...správně,na chleba se těžko vydělává. |
JAPA 30.6.2006 17:17biftek Hovězí plátky rozmydli (nasekej tupou stranou nože), posypej solí, pálivou paprikou, pepřem, kmínem a na tři - 7 dní ponoř do kaše z cibulí a česneku. Po třech dnech jsou plátky tak macerované, že je stačí jen málo opéci, Jestli nevěříte že se to dá jíst, přesvědčte se. |
spaldings 30.6.2006 12:15Hlavně pozor na specialitu v Rusku BIFŠTĚKS přepsáno z abzuky - zpravilda unknown MJASO, prošlé MJASORUBKOJ |
Pamětník I. 30.6.2006 11:59Steak nebo biftek? Ono se v článku ani v diskusi nerozlišuje mezi steakem a biftekem, který je též steakem, ale zásadně ze svíčkové. Udělat z ní příčný řez o váze nad 400g ještě zpracovatelný na pánvi je téměř vyloučené, proto je největším biftekem Chateaubriand, uvnitř velmi krvavý a jen vlažný. Podává se proto ke stolu pod šturcem na speciálním prkénku se žlábkem na zachycování krvavé šťávy. Doxa má proto pravdu, že v mikrovlnce se dá svíčková jen lehce srazit a chuťově se zase tak moc nestane, protože ta lahodná propečená kůrčička u rychlých vysokých bifteků je většinou tenká. U argentinských a texaských steaků se vesměs jedná o rumpsteaky nebo T-bone steaky, což jsou vlastně hovězí kotlety obsahující i svíčkovou pod žebrem. Ty se ovšem z kvalitního masa dají připravit i obrovské a propečené dle libosti. |
ptakopysk 30.6.2006 11:14Tatarský biftek V dávných pradávných dobách, kdy se uklidňovala situace po provedené měně, a soudruzi zjistili, že levněji a efektivněji vyjde odměnit pracující lid stylem chléb a hry, tedy po dobírce v JZD výlet na estrádu, si vyjel pan Josef a paní Anežka s družstevníky do světa. Tedy do Prahy. Neboť do Prahy se jezdívalo jednou, dvakrát do roka na nákupy. Porvat se v Bílé Labuti o jinej svetřík, než jaký měly všechny baby ve vsi a na vokrese, kouknout se do masny na Václaváku a koupit dětem domů dvacet deka šunky a sklenici znojemskejch okurek atd. atd. Večer se zarazilo do nóbl dvouhvězdičkový restaurace. Josef s Anežkou chtěli dokázat, že nejsou žádný vidláci a chudáci a objednali si biftek. Protože z filmů věděli, že biftek si dávají lidé movití. Bohužel nevyhodnotili správně název. Ten biftek byl tatarskej. Ostatní požírali knedlovepřozélo, svíčkovou a další známé pochutiny, neb lid vesnický je konzervativní. Anežka s Josefem čekali a čekali, až jim ofrakovaný číšník postavil na stůl kýženou krmi. Oba s úžasem zírali před sebe. Místo talíře s flákotou, brambory a velkou oblohou, které vídali ve filmech, jim na stole přistála ošatka s topinkama a na Josefa i Anežku mdle zíralo z kopičky čehosi nevábného syrové vejce. Ostatní vesničané začali cosi tušit, přestali jíst svá knedlovepřozéla a svíčkové a se zájmem hleděli ke stolu oněch dvou nešťastníků. Hluk v restauraci postupně umlkal. Anežka si dodala odvahy, vzala vidličku, kousek oné hromádky vložila do úst a.... zaječela na celý sál: "Pepo!!! Dyť je to syrový!!!" Mohutný výbuch smíchu jim byl odpovědí. I když se pan vrchní nabízel, že jim tatarák připraví, odmítli, zaplatili a šli se na Václavák nakrmit opečeným liberečákem s chlebem a hořčicí. Je to už skoro padesát let, Josef s Anežkou už jsou dávno na pravdě boží, ale pověst o jejich kulinářském výzkumu překročil hranice tisíciletí. A jak praví klasik ptakopysk: "Žijeme tak dlouho, dokud si o nás lidé povídají..." |
Fallowa 30.6.2006 15:55Re: Tatarský biftek Jo,jo,tenkrát naštěstí lidi nevěděli o nemoci šílených krav,o salmoneloze,kterou by mohli dostat ze syrovýho žloutku a tak tatarský biftek měli na jídelníčku v každý restauraci... |
RobertR 30.6.2006 9:34Na biftek je třeba biftekové maso. Na biftek je třeba biftekové maso. A toho se u nás nedostává. Steak je nejlépe dělat z osmnáctiměsíčních volků, krmených pouze jadrným krmivem doplněným o anabolika. Z takového zvířete se pak dá 24 oz. fillet mignon krájet vidličkou. Kdo si ho ale dá udělat well done je barbar. |
kája 30.6.2006 9:31V Pardubicích je stejkárna - Steak Station fakt dobrá, dělají tam 200g, 300g, 500g z argentinského masa, ale člověk si to tam musí většinou zarezervovat předem. Doporučuji. http://katalog.seznam.cz/detail/674561-restaurant-steak-station-pardubice.html |
spaldings 30.6.2006 12:53Re: V Pardubicích je stejkárna - Steak Station no, vypadá to pěkně, ale mÝchaný salát, no nevím |
ptakopysk 30.6.2006 13:03Re: Re: V Pardubicích je stejkárna - Steak Station kuchař je zřejmě drsňák a do salátů jde tvrdě :o) |
kik 30.6.2006 9:15Vynikajici Mel jsem to stesti, ze jsem pri jedne sluzebni ceste do Londyna narazil na jednu argentinskou restauraci. Jakkoliv jsme byli s kolegou vyhladli, tak jsme tu porci malem nezvladli. Vsechna jidla mela minimalne tech 500g masa. Kolega mel "well done", ja "medium" a byla to lahudka. A argentinsky pivo taky nebylo spatny. |
m 30.6.2006 8:51zalezi kdo jste nektery USA-mani se budou bit dokrve za ty jejich, cisty argentinsky (jak pisete nazvy hospod a mest) jsem nemel, nemohu porovnat, ale ty z Texasu jsou naprosto famozni tez... a pod 400 gr. vam ho prinesou jen kdyz priznate na celou hospodu ze jste "child":-) |
spaldings 30.6.2006 12:10Re: zalezi kdo jste jojo, pravda Texas, to jo, Walkera Rangera jsem nepotkal, ale steaky jim jdou, to jo |
PS 30.6.2006 8:46omyl kdybyste chtěli po Slotovi, aby mluvil česky - omyl - maďarsky! |
Fallowa 30.6.2006 8:28Já nevím, ale jsem asi dost neznalá mezinárodních kuchyní - správný biftek se dělá z pravé hovězí svíčkové,může být krvavý,nebo uvnitř růžový,nebo zcela propečený a je vynikající,pokud ho vyloženě nespálíte.Měla jsem za to,že krávy mají stejnou svalovinu všude na světě - taky stejně vypadají - tak proč Argentinské maso?Jsou argentinské krávy krmeny něčím speciálním,nebo název vznikl nějakou speciální argentinskou úpravou? |
Jirka 30.6.2006 8:36Re: Já nevím, je to asi o něco jiné plemeno, obvykle je z mladšího masa a teoreticky Ty krávy běhaj po pampě nikoli stojí na roštu v chlívě... je větší pravděpodobnost kvalitnějšího masa onehdá jsem si dával argentinskou roštěnku a bylo to opravdu krásné světlé maso a taky ten způsob přípravy (žhavé uhlí apod.) dělá hodně nicméně je to trochu póza, samozřejmě |
Jarmila B. 30.6.2006 16:21Re: Re: Já nevím, Tak předně nejedná se o krávy, ale o býčky, mladé a krmené speciálně na maso. Z těch je potom biftek nejlepší, ovšem něco takového jsem neochutnala. Nikdy. |
tulak 30.6.2006 10:24Re: Já nevím, u toho masa jde nejen o to, že ten biftek se v klidu pase na na dobré píci, ale i způsob porážky a následné zpracování. vše se děje přímo na pastvině, maso se nezamrazuje, ale jen schladí a pak se hned přepravuje ke konečnému zpracování. do evropy se schlazené dopravuje letecky........ dát tohle maso do mikrovlnky je barbarství. ježiš já bych si dal 1/2 kg medium ...... :-) |
DJing cheb pako 30.6.2006 11:01cim se krmi dobytek z ktereho se delaji (nejen) steaky ma na kvalitu masa podstatny ucinek. Jak pro lidi, tak pro kravy plati - you are, what you eat... |
Michal 30.6.2006 22:17Re: Já nevím, Přál bych vám ochutnat králíka v americe, já to omylem udělal. Ona totiž do masa "prosákne" chuť krmení, no a ten králík byl asi na nějaké specielní bylinkové dietě. Voněl děsně, jak výprava sovětských turistů. Steak v americe se dělá z masa tukem prorostlého, čím mramorovanější tím lepší ( a dražší), a na suché litinové pánvi, ne-li na grilu. Maso se přitom mastí samo zevnitř. Kdysi jsem takhle z neznalosti připravil steaky ze svíčkové a řeknu vám, smrková prkna jsou křehčí a snáze stravitelná. |
pvb 1.7.2006 20:02Re: Re: Já nevím, Nevim,nevim, s tou litinovou panvi, asi jsem v jine Americe-pokud teda nemluvite o te jizni. S tou prorostlosti mate pravdu, az na jednu vyjimku-a to je prave svickova. Z ni udelany "biftek"=Fillet Mignon je opravdova lahudka. Musite na to mit ovsem vhodne maso - ceska svickova se opravdu nehodi. Ale klidne uz svickova (=tenderloin) od ceskeho reznika v Americe |
VG 30.6.2006 8:11Nechci dělat reklamu, ale nikde jinde jsem pravý biftek z argentinského masa sice nejedl, tak nemohu srovnávat, ale U Anděla je restaurace kde podávají biftek "jen" 350 g a jedl jsem ho taky dvě hodiny. Nevím jestli máte tutéž zkušenost, ale u opravdu dobrého jídla přetrvává chutˇ ješte několik hodin, řekl bych, že čím je jídlo lepší, tím déle máte chuť v ústech, u tohohle zázraku jsem si vybavil - to není přesné, prostě ta chuť v ústech JE a nejen chuť ale i vůni ješte, celý druhý den. |
astro 30.6.2006 10:14Re: Nechci dělat reklamu, ale To nebude reklama, jen informace - ve které hospodě u Anděla? Nebo se jmenuje U Anděla? Kde to přesněji je? Já do těchto končin Prahy zabloudím jen zřídka, ale na kus dobrého masa bych si i zajel. |
Alk 30.6.2006 10:44Re: Re: Nechci dělat reklamu, ale Takhle velké kusy masa dávají v restauracích Pravěk. Ta je na Andělu, někde v Nuslích, na PAlmovce a ješt někde. Když je to ve večerních hodinách, je třeba se objednat. Jednou jsem tam byla a s postupem doby se na stolečky okolo pokládala cedulka reservé až nakonec zbyl jen ten náš stůl bez cedulky. |
VG 30.6.2006 18:51Re: Re: Nechci dělat reklamu, ale Omlouvám se , myslel jsem stanici metra, je tam mexická?, restaurace. |
doxa 30.6.2006 1:25Biftek z mikrovlnky Nikdo tomu nevěří, ale ono to funguje: Maso nakrájet na plátky, nenaklepávat, jen nařezat okraje. Mikrovlnku na 3/4 výkonu, 3 minuty po jedné straně, obrátit, 2 minuty po druhé straně. |