Neděle 13. července 2025, svátek má Markéta
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kočka

3. 7. 2006 14:15
vážení labužníci

dneska tady stačí přikusovat suchej chleba  . Chudáci vegetariáni proti takovýmu článku nemůžou mít obranu ti se osypou ze všeho tohoo masa.

0 0
možnosti

jarda

30. 6. 2006 18:38
Sakra hlad

No abych si šel udělat něco k jídlu. Dal bych si pečené koleno.

0 0
možnosti

Komik

30. 6. 2006 22:45
Re: Sakra hlad

To jste můj člověk, já je taky miluju.

0 0
možnosti

JAPA

30. 6. 2006 17:17
biftek

Hovězí plátky rozmydli (nasekej tupou stranou nože), posypej solí, pálivou paprikou, pepřem, kmínem a na tři - 7 dní ponoř do kaše z cibulí a česneku. Po třech dnech jsou plátky tak macerované, že je stačí jen málo opéci, Jestli nevěříte že se to dá jíst, přesvědčte se.

0 0
možnosti

spaldings

30. 6. 2006 12:15
Hlavně pozor na specialitu v Rusku

BIFŠTĚKS přepsáno z abzuky;-) - zpravilda unknown MJASO, prošlé MJASORUBKOJ ;-)

0 0
možnosti

Pamětník I.

30. 6. 2006 11:59
Steak nebo biftek?

Ono se v článku ani v diskusi  nerozlišuje mezi steakem a biftekem, který je též steakem, ale zásadně ze svíčkové. Udělat z ní příčný řez o váze nad 400g ještě zpracovatelný na pánvi je téměř vyloučené, proto je největším biftekem Chateaubriand, uvnitř velmi krvavý a jen vlažný. Podává se proto ke stolu pod šturcem na speciálním prkénku se žlábkem na zachycování krvavé šťávy. Doxa má proto pravdu, že v mikrovlnce se dá svíčková jen lehce srazit a chuťově se zase tak moc nestane, protože ta lahodná propečená kůrčička u rychlých vysokých bifteků je většinou tenká. U argentinských a texaských steaků se vesměs jedná o rumpsteaky  nebo T-bone steaky, což jsou vlastně hovězí kotlety obsahující i svíčkovou pod žebrem. Ty se ovšem z kvalitního masa dají připravit i obrovské a propečené dle libosti.

0 0
možnosti

ptakopysk

30. 6. 2006 11:14
Tatarský biftek

V dávných pradávných dobách, kdy se uklidňovala situace po provedené měně, a soudruzi zjistili, že levněji a efektivněji vyjde odměnit pracující lid stylem chléb a hry, tedy po dobírce v JZD výlet na estrádu, si vyjel pan Josef a paní Anežka s družstevníky do světa. Tedy do Prahy. Neboť do Prahy se jezdívalo jednou, dvakrát do roka na nákupy. Porvat se v Bílé Labuti o jinej svetřík, než jaký měly všechny baby ve vsi a na vokrese, kouknout se do masny na Václaváku a koupit dětem domů dvacet deka šunky a sklenici znojemskejch okurek atd. atd. Večer se zarazilo do nóbl dvouhvězdičkový restaurace. Josef s Anežkou chtěli dokázat, že nejsou žádný vidláci a chudáci a objednali si biftek. Protože z filmů věděli, že biftek si dávají lidé movití. Bohužel nevyhodnotili správně název. Ten biftek byl tatarskej. Ostatní požírali knedlovepřozélo, svíčkovou a další známé pochutiny, neb lid vesnický je konzervativní. Anežka s Josefem čekali a čekali, až jim ofrakovaný číšník postavil na stůl kýženou krmi. Oba s úžasem zírali před sebe. Místo talíře s flákotou, brambory a velkou oblohou, které vídali ve filmech, jim na stole přistála ošatka s topinkama a na Josefa i Anežku mdle zíralo z kopičky čehosi nevábného syrové vejce. Ostatní vesničané začali cosi tušit, přestali jíst svá knedlovepřozéla a svíčkové a se zájmem hleděli ke stolu oněch dvou nešťastníků. Hluk v restauraci postupně umlkal. Anežka si dodala odvahy, vzala vidličku, kousek oné hromádky vložila do úst a.... zaječela na celý sál: "Pepo!!! Dyť je to syrový!!!" Mohutný výbuch smíchu jim byl odpovědí. I když se pan vrchní nabízel, že jim tatarák připraví, odmítli, zaplatili a šli se na Václavák nakrmit opečeným liberečákem s chlebem a hořčicí. Je to už skoro padesát let, Josef s Anežkou už jsou dávno na pravdě boží, ale pověst o jejich kulinářském výzkumu překročil hranice tisíciletí. A jak praví klasik ptakopysk: "Žijeme tak dlouho, dokud si o nás lidé povídají..."

0 0
možnosti

Fallowa

30. 6. 2006 15:55
Re: Tatarský biftek

Jo,jo,tenkrát naštěstí lidi nevěděli o nemoci šílených krav8-o,o salmoneloze:-(,kterou by mohli dostat ze syrovýho žloutku a tak tatarský biftek měli na jídelníčku v každý restauraci:-)...

0 0
možnosti

RobertR

30. 6. 2006 9:34
Na biftek je třeba biftekové maso.

Na biftek je třeba biftekové maso. A toho se u nás nedostává. Steak je nejlépe dělat z osmnáctiměsíčních volků, krmených pouze jadrným krmivem doplněným o anabolika. Z takového zvířete se pak dá 24 oz. fillet mignon krájet vidličkou.

Kdo si ho ale dá udělat well done je barbar.

0 0
možnosti

kája

30. 6. 2006 9:31
V Pardubicích je stejkárna - Steak Station

fakt dobrá, dělají tam 200g, 300g, 500g z argentinského masa, ale člověk si to tam musí většinou zarezervovat předem. Doporučuji.

http://katalog.seznam.cz/detail/674561-restaurant-...

0 0
možnosti

spaldings

30. 6. 2006 12:53
Re: V Pardubicích je stejkárna - Steak Station

no, vypadá to pěkně, ale mÝchaný salát, no nevím ;-D

0 0
možnosti

kik

30. 6. 2006 9:15
Vynikajici

Mel jsem to stesti, ze jsem pri jedne sluzebni ceste do Londyna narazil na jednu argentinskou restauraci. Jakkoliv jsme byli s kolegou vyhladli, tak jsme tu porci malem nezvladli. Vsechna jidla mela minimalne tech 500g masa. Kolega mel "well done", ja "medium" a byla to lahudka. A argentinsky pivo taky nebylo spatny.

0 0
možnosti

m

30. 6. 2006 8:51
zalezi kdo jste

nektery USA-mani se budou bit dokrve za ty jejich, cisty argentinsky (jak pisete nazvy hospod a mest) jsem nemel, nemohu porovnat, ale ty z Texasu jsou naprosto famozni tez...  a pod 400 gr. vam ho prinesou jen kdyz priznate na celou hospodu ze jste "child":-)

0 0
možnosti

spaldings

30. 6. 2006 12:10
Re: zalezi kdo jste

jojo, pravda Texas, to jo, Walkera Rangera jsem nepotkal, ale steaky jim jdou, to jo ;-)

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz