Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
kočka
vážení labužníci
dneska tady stačí přikusovat suchej chleba . Chudáci vegetariáni proti takovýmu článku nemůžou mít obranu ti se osypou ze všeho tohoo masa.
jarda
Sakra hlad
No abych si šel udělat něco k jídlu. Dal bych si pečené koleno.
JAPA
biftek
Hovězí plátky rozmydli (nasekej tupou stranou nože), posypej solí, pálivou paprikou, pepřem, kmínem a na tři - 7 dní ponoř do kaše z cibulí a česneku. Po třech dnech jsou plátky tak macerované, že je stačí jen málo opéci, Jestli nevěříte že se to dá jíst, přesvědčte se.
spaldings
Hlavně pozor na specialitu v Rusku
BIFŠTĚKS přepsáno z abzuky - zpravilda unknown MJASO, prošlé MJASORUBKOJ
Pamětník I.
Steak nebo biftek?
Ono se v článku ani v diskusi nerozlišuje mezi steakem a biftekem, který je též steakem, ale zásadně ze svíčkové. Udělat z ní příčný řez o váze nad 400g ještě zpracovatelný na pánvi je téměř vyloučené, proto je největším biftekem Chateaubriand, uvnitř velmi krvavý a jen vlažný. Podává se proto ke stolu pod šturcem na speciálním prkénku se žlábkem na zachycování krvavé šťávy. Doxa má proto pravdu, že v mikrovlnce se dá svíčková jen lehce srazit a chuťově se zase tak moc nestane, protože ta lahodná propečená kůrčička u rychlých vysokých bifteků je většinou tenká. U argentinských a texaských steaků se vesměs jedná o rumpsteaky nebo T-bone steaky, což jsou vlastně hovězí kotlety obsahující i svíčkovou pod žebrem. Ty se ovšem z kvalitního masa dají připravit i obrovské a propečené dle libosti.
ptakopysk
Tatarský biftek
V dávných pradávných dobách, kdy se uklidňovala situace po provedené měně, a soudruzi zjistili, že levněji a efektivněji vyjde odměnit pracující lid stylem chléb a hry, tedy po dobírce v JZD výlet na estrádu, si vyjel pan Josef a paní Anežka s družstevníky do světa. Tedy do Prahy. Neboť do Prahy se jezdívalo jednou, dvakrát do roka na nákupy. Porvat se v Bílé Labuti o jinej svetřík, než jaký měly všechny baby ve vsi a na vokrese, kouknout se do masny na Václaváku a koupit dětem domů dvacet deka šunky a sklenici znojemskejch okurek atd. atd. Večer se zarazilo do nóbl dvouhvězdičkový restaurace. Josef s Anežkou chtěli dokázat, že nejsou žádný vidláci a chudáci a objednali si biftek. Protože z filmů věděli, že biftek si dávají lidé movití. Bohužel nevyhodnotili správně název. Ten biftek byl tatarskej. Ostatní požírali knedlovepřozélo, svíčkovou a další známé pochutiny, neb lid vesnický je konzervativní. Anežka s Josefem čekali a čekali, až jim ofrakovaný číšník postavil na stůl kýženou krmi. Oba s úžasem zírali před sebe. Místo talíře s flákotou, brambory a velkou oblohou, které vídali ve filmech, jim na stole přistála ošatka s topinkama a na Josefa i Anežku mdle zíralo z kopičky čehosi nevábného syrové vejce. Ostatní vesničané začali cosi tušit, přestali jíst svá knedlovepřozéla a svíčkové a se zájmem hleděli ke stolu oněch dvou nešťastníků. Hluk v restauraci postupně umlkal. Anežka si dodala odvahy, vzala vidličku, kousek oné hromádky vložila do úst a.... zaječela na celý sál: "Pepo!!! Dyť je to syrový!!!" Mohutný výbuch smíchu jim byl odpovědí. I když se pan vrchní nabízel, že jim tatarák připraví, odmítli, zaplatili a šli se na Václavák nakrmit opečeným liberečákem s chlebem a hořčicí. Je to už skoro padesát let, Josef s Anežkou už jsou dávno na pravdě boží, ale pověst o jejich kulinářském výzkumu překročil hranice tisíciletí. A jak praví klasik ptakopysk: "Žijeme tak dlouho, dokud si o nás lidé povídají..."
Fallowa
Re: Tatarský biftek
Jo,jo,tenkrát naštěstí lidi nevěděli o nemoci šílených krav,o salmoneloze
,kterou by mohli dostat ze syrovýho žloutku a tak tatarský biftek měli na jídelníčku v každý restauraci
...
RobertR
Na biftek je třeba biftekové maso.
Na biftek je třeba biftekové maso. A toho se u nás nedostává. Steak je nejlépe dělat z osmnáctiměsíčních volků, krmených pouze jadrným krmivem doplněným o anabolika. Z takového zvířete se pak dá 24 oz. fillet mignon krájet vidličkou.
Kdo si ho ale dá udělat well done je barbar.
kája
V Pardubicích je stejkárna - Steak Station
fakt dobrá, dělají tam 200g, 300g, 500g z argentinského masa, ale člověk si to tam musí většinou zarezervovat předem. Doporučuji.
spaldings
Re: V Pardubicích je stejkárna - Steak Station
no, vypadá to pěkně, ale mÝchaný salát, no nevím
kik
Vynikajici
Mel jsem to stesti, ze jsem pri jedne sluzebni ceste do Londyna narazil na jednu argentinskou restauraci. Jakkoliv jsme byli s kolegou vyhladli, tak jsme tu porci malem nezvladli. Vsechna jidla mela minimalne tech 500g masa. Kolega mel "well done", ja "medium" a byla to lahudka. A argentinsky pivo taky nebylo spatny.
m
zalezi kdo jste
nektery USA-mani se budou bit dokrve za ty jejich, cisty argentinsky (jak pisete nazvy hospod a mest) jsem nemel, nemohu porovnat, ale ty z Texasu jsou naprosto famozni tez... a pod 400 gr. vam ho prinesou jen kdyz priznate na celou hospodu ze jste "child":-)
spaldings
Re: zalezi kdo jste
jojo, pravda Texas, to jo, Walkera Rangera jsem nepotkal, ale steaky jim jdou, to jo
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz