Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
VÍKENDOVINY: Kdo rád jí (11.)
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF 23.6.2006 8:40Re: Bejvávalo... Pravda. Topinky v sádle jsme na letišti dělali také a mohu prohlásit, že už nikdy mi žádné tak nechutnaly. |
ptakopysk 23.6.2006 9:07Re: Re: Bejvávalo... v osmdesátejch letech už byl k sehnání jenom ztužený tuk Iva. Topinky na tom šly sice dělat taky, ale pěkně to ničilo žaludek. |
Yarda 23.6.2006 9:46Sádlo přece bylo vždycky. A pokud nebylo škvařené tak se koupillo syrové a vyškvařilo se doma a byly i čerstvé škvarky. To bylo bááááječně nezdravé. To si ty tepny libovaly jak se jim to kornatí. |
ptakopysk 23.6.2006 9:54Re: Sádlo přece bylo vždycky. doma jo, ale my tady řešíme vojenskej magacín a tam sádlo v osmdesátejch letech opravdu nebylo. I když kecám - bylo - každej čtvrtek v tzv guláši, což byla naběračka červeného roztoku obsahující jednu ovařenou kostku sádla na osobu. |
Yarda 23.6.2006 10:14Re: Re: Sádlo přece bylo vždycky. Aha tak to mi nedošlo. |
kik 23.6.2006 10:52Re: Re: Sádlo přece bylo vždycky. Mel jsem stesi, ze jsem byl v te dobe ve Valmezu, kde sidlila vojenska stredni skola a proto i jidlo bylo ponekud lepsi. Parada ale byla, kdyz jsme byli na stavbe mimo utvar, protoze to lampasaci meli stejnou stravu jako my. Takze byval smazeny kvetacek, veproknedlozelo, opravdovej gulasek apod. Jedinej problem byvala nedelni snidane, jejiz kvalita zavisela na tom, jak moc se kuchar vecer predtim ozral, takze obvykla, takze obcas bylo okoli tabora poseto vyhozenymi michanymi vajicky. |
cipísek 23.6.2006 9:20Re: Re: Bejvávalo... Jo,pamatuju.A když nebylo sádlo,tak k zahození nebyl ani posolený chleba s nakrájenou cibulí.Nezapomenutelné ! |
Yarda 23.6.2006 0:41Ten tři dny starý chleba se v armádě údajně jedl proto, aby u útvaru bylo jídlo na tři dny, takže když se přivezl čerstvý chleba, tak se uložil jako zásoba, uložený už byl chleba ze včerejška, předvčerejška a ten z předpředvčerejška se vydal ke spotřebování. |
cca1 23.6.2006 8:10Re: Ten tři dny starý chleba právě - jediné co se v kuchyni kradlo byl čerstvý chléb a čaj |
VL 23.6.2006 9:16Re: Re: Ten tři dny starý chleba Ještě líp se znárodňoval rovnou z pekařského auta při službě na bráně, čerstvý, ještě teplý chleba se solí o půl čtvrté ráno bylo ideální zpestření noční služby. |
autor 23.6.2006 0:30ty rybičky v konservě se jmenovaly "Bički" psáno azbukou a nějak se to z textu vypařilo.Račte doplnit. |
JAG 23.6.2006 0:47Re: ty rybičky Už to tam je, Vašku. To jsem přehlíd. |
ptakopysk 23.6.2006 7:46Re: ty rybičky těm rybičkám v tomatě jsme říkali "krámovky". Absolutně nepoživatelné. Ještě mám před očima vojína Maliňáka, jak smíchal krabičku "krámovek", velkou cibuli, půl pixly hořčice, dva taveňáky a sůl, že "vraj to bude dobré". Pak na tu hmotu chvíli zíral, otevřel okno a vyklopil to do civilu na chodník. Leželo to tam dost dlouho, neb ani kolemjdoucí psi to nežrali. |
Pamětník I. 23.6.2006 9:17Re: ty rybičky Ty bičky v tomatě nebyly sovětské, ale polské a prodávaly se i v civilu bez azbuky. Plete vás ten universální azbukový nápis pro KDčka. Já to musím vědět, protože jsem žral KDčka 8 let, která jsem strávil v kasárnách ačkoliv mám modrou knížku. Matka totiž vedla ARMU a KDčka byla universální platidlo s pohyblivým kurzem. |
krmič 23.6.2006 14:00Re: Re: ty rybičky Ano, já mám dojem, že si pamatuji bički spíš z civilu a že snad nebyly tak špatné. Z vojny si je nějak nepřipomínám. Zato nezapomenu na ty sýrové konzervy, to byla opravdu síla. Věřili jsme, že je v tom jako plnidlo použitý kaolin (kvůli zvýšení váhy). |
cipísek 23.6.2006 9:23Re: ty rybičky Hoši (ti starší) , pamatujete v KD na jakýsi rajský protlak,zvaný lidově "Ančapička" ? |
J. Mach 23.6.2006 10:26Re: Re: ty rybičky No samozřejmě cipísku, že pamatujeme. Ale mám pocit, že to nebyl rajský protlak, ale nějaký vitaminový protlak, byly v tom i šípky. Ale jíst se to nedalo, na rozdíl od těch zmiňovaných rybiček, které se jíst daly, ale musel být moc velký hlad. Bylo to součástí válcových kádéček, kde byly i jiné dobroty, jako vepřové maso, nebo tvarohový desert. |
Drobek 25.6.2006 3:04Re: Re: Re: ty rybičky Ale jasne si pamautju, oficielne se to jmenovalo ABC pomazanka a nikdy jsme neprisli co s tim, aby se to dalo spolknout. Hlad je sice nejlepsi kuchar, ale ma taky sve slabiny. Tohle se proste nedalo. |
cca2 23.6.2006 9:38Re: ty rybičky když se v kuchyni vybíjeli šváby a byl sanitární den tak jsme fasovali místo KáDéček "krůtí maso s vejci" z toho je mi nablití dodnes |
Jojin 23.6.2006 10:53Re: Re: ty rybičky My jsme zase na péešce v Liberci(5.rota)fasovali do stráže KD sušenky.Jelikož tam tenkrát stálo jídlo za prd tak jsme i to pozřeli.Chutnalo to dost divně ale velkým překvapením pro mne bylo když přítel mojí dcery mě nabídl nějakou sušenku z USA která byla určena pro sportovce jako vitamínovo-proteinová ňamka a chutnalo to dost podobně! |
kik 23.6.2006 10:55Re: Re: ty rybičky My jsme zrali jatrovou pastiku 4 mesice denne ke svacine. Proviantak si chtel usetrit starost s vyberem. Dodnes tuto konzervu moc nemusim - domaci pasticka je ale neco uplne jineho. |
fojt23 23.6.2006 12:49Re: Re: Re: ty rybičky Jo Májka z darů naší země - kyž tu reklamu vidím, je mi šoufl ještě teď - taky jsem se jí najedli více než je zdrávo. |
ptakopysk 23.6.2006 12:58Májka z darů naší země když si uvědomíte, že země nikdy nikomu nic zadarmo nedala, tak se nemůžete divit :o) Já tyhlety paštiky taky nějak nerad. Zejména od té doby, co se stalo módou mlít do nich vepřový kůže i se štětinama. Socialistický mlejnky byly nejspíš tupý, takže štětiny zůstaly v původní dýlce a po namazání paštiky na chleba rozkošně trčely z hmoty ven, jako by tomu chlebu byla zima. Eště teď se mi dělá blbě, když si na to vzpomenu... |