Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
JEN TAK Rychlý z žinčice
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
R. Polášek 16.11.2022 13:15Já jsem si na brynzu zvykl za socíku. Tehdy byla brynza v obchodech v dost velkém dostatku skoro pořád, aspoň si to tak pamatuji. A nebyla nijak drahá. Prodávala se v kostkách, rozměrově shodných s kostkami másla, jen v jiném a jinak barevném obalu. Halušky jsme nevařili, brynzu jsme jedli s chlebem a máslem. A jím ji tak dodnes. Na dobrém chlebu a s dobrým máslem to byla lahoda. Akorát tehdy nebyla bryzna občas mikrobiologicky dost dobře "vyřešená" byla často taky "rychlá". A taky se poměrně rychle kazila, plesnivěla. |
![]() |
R. Polášek 16.11.2022 13:24Akorát teď si uvědomuji, měli jsme místní "západobeskydskou" nebo lašskou obdobu halušek, uvařené ve vodě a pouze omaštěné omastkem vypečeným špekem. Špek musel být kvalitní, dobře solený, měkký, a tak akorát opečený, aby se kostičky špeku se špekomasovou chutí tak akorát s těmi haluškami rozplývaly na jazyku. To byla taky dobrota. Na sladko byly s rozpuštěným máslem, cukrem a tvarohem. Další lahůdka. |

