Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
JEN TAK : Nóbl žranice (2)
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E. Novotny 4.9.2022 1:08https://slavnostichrestu.cz/ |
E. Novotny 4.9.2022 1:27Je tam i dost skvělých chřestových receptů. |
J. David 3.9.2022 11:20Nu, za mého mládí měli vynikající špargl v Plzni v hotelu Slovan. S máslíčkem a jemnou osmaženou strouhankou. Ač masožravec/všežravec, huba se mi leskla vegetariánsky. |
H. Rybnická 3.9.2022 10:49V rodině se zachovaly dvě kuchařské knihy z první poloviny minulého století. Jedna z nich pochází z péra Franze Ruhma (1896-1966) , legendárního rakouského kuchaře (Grandhotel Wien, Wiener Rathauskeller), další dvou neméně významných rakouských mistrů tohoto cechu. V jedné počítám celkem 16 receptů, v další 8 na úpravu chřestu. Přípravě šparglu jak doporučuje pan autor se říká „a la polonaise“ dá se tak připravovat i jiná zelenina. Moc dobrá je ostatně chřestová polévka. A to hlavní: Ten špargl se prý dovážel do Vídně císaři pánu a lepší společnosti z jižní nebo střední Moravy. Myslím že se hovořilo o Ivanovicích |
L. Severa 3.9.2022 11:46Ivančicích. |
H. Rybnická 3.9.2022 13:03Super. Víte o tom více? |
E. Novotny 4.9.2022 0:32Já jen to, že jsem se v Ivančicích narodila a chřest nám rostl přímo ped domem. |
M. Pecina 3.9.2022 9:42Za mne nejlepší je zelený chřest omýt, ulámat tvrdé konce, opepřit, osolit, po třech výhoncích omotat slaninou (1 - 2 plátky), potřít olejem a upéct v troubě nebo na grilu (cca 180 °C, 15 - 20 minut). |
T. Novy 3.9.2022 3:48Přiznám se bez mučení, bílý špargl po německém způsobu s holandskou omáčkou a bramborem si dám maximálně jednou za rok, v sezóně, abych neurazil. Zato zelený osmahnutý křupavý asparagus z asijských restaurací je moje oblíbená příloha. Máme to holt každý jinak a to je dobře. |