Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
JEN TAK: Není nad rybu v troubě
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
K. Vengi 29.11.2022 15:39Asi budu bloud, ale rajskej protlak dávat do guláše, je zvrhlost. "Ninzen gulyas, minden perkelt". |
![]() |
R. Dubravský 29.11.2022 16:10Ale tady je řeč o přípravě ryb... BTW český recept na hovězí guláš skutečně obsahuje rajský protlak. |
![]() |
L. Písařík 29.11.2022 15:36Kuchyně mé matky byla na sádle, olej používala pouze do majonézy a v 50tých letech byl těžko k sehnání. Pokud se sladkovodních ryb týká, považuji za nejlepší rybu candáta, ale i jiné, dobře upečené na kmíně chutnaly, byl jsem v mládí rybářem, tím, co chytí už nepustí, tehdy ovšem byla trofejní rybou štika, ale její maso je suché, opravdu chce máslo. Pokud se týká ústřic zasyrova, chutnal jsem dvakrát a moho říci, že nejlepší technika je sousto zapít větším množství šampaňského aby snadněji vklouzlo do krku, raději nežvýkat, a tak vůbec nevíte jak chutná. To takové slávky vařené ve víně to je opravdu pochoutka. Tak, a teď si půjdeme dát držťkovou. Jo, a ty slávky vařte napřed ve vodě, teprve až se otevřou, vodu slijte a zalejte vínem - suchým. |
![]() |
K. Vengi 29.11.2022 14:05Ale ryba se musí péct "na másle", nikolivěk "na kunerolu". Pak je to ňamka, i sós v pekáči se vytře chlebíkem. |
![]() |
R. Polášek 29.11.2022 15:15Houby. Pořeže se to na kusy, posolí a pokmínuje drceným kmínem, naskládá do pekáče, poleje troškou oleje a peče. Je li ta sladkovodní ryba dobrá, a to jsou skoro všechny, je potom dobré i maso i sós. Olej je myslím nejlepší slunečnicový. |
![]() |
H. Kotaz 29.11.2022 8:09Takto jednoduše " ukuchtěná " ryba, bývá nejlepší. |

