Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
JEN TAK: Nejlepší brambory jsou ty přeměněný na prase (2)
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L. Písařík 9.9.2022 7:43Opékání na rožni bývá věc značně nejistá, dokonce pro kvalitu pečínky nebezpečná a skutečně maso kolem rožně obvykle nedopečené. Snad by bylo lepší opékat kusy vepřového - u nás máme na verandě něco na způsob kovářské výhně se sběračem kouře z měděného plechu, součástí toho je i rožeň. Obvykle pečeme krkovici a to tak, že ji nejprve v troubě udusíme do měkka a teprve potom napíchneme na rožeň, ovážeme provázkem a pečeme před plameny pouze sálavým teplem. Výhoda? Malí nedočkavci nemusí tak dlouho čekat a pečínka je bezpečně propečená. |
D. Uhlár 9.9.2022 8:55Což ovšem vypovídá jen o tom, že to moc neumíte. Jinak, u rožnění masa s velkou kostí se běžně odřezává propečená vrchní vrstva a dál pokračuje v rožnění. Ale pokud Vám Váš způsob vyhovuje, proč ne. |
L. Písařík 10.9.2022 7:35Máte pravdu, já skutečně kosti nejím. Občas, když se nás sejde více, opékáme celé šunkové stehno, to pak okrajujeme popsaným způsobem a kost dostanou pejsci. |
J. Hudec 9.9.2022 3:05Kdysi, před lety skoro třiceti, nám v čínském Kantonu přinesli k poctě jako specialitu krásné maličké upečené "kostkované" selátko. Ono kostkování představovala jeho nakrájená propečená kůžička ve velikosti dílků asi 5 x 5 centimetrů. Každý z nás dostal na talíř jeden ten kousek a zbytek selátka zase odnesli. Rozkousat se to moc nedalo, spíš tak nějak rozžužlat. Kolega Jarda Ira to komentoval slovy: "Tak vidíš, u nás z toho kruponu děláme aktovky, a oni si na něm pochutnávají".
|