6.12.2022 | Svátek má Mikuláš


Diskuse k článku

JEN TAK – Balada o „volském oku“ a vlašském salátku s rohlíčkem (3)

Stejně tak jako k snídani, ani u moře se člověk prý nemá cpát. Tak jsme si dali pod stromy v restauraci u pláže s krásným výhledem na moře v jihokrétském městečku Preveli jen něco lehkého. Salát. Když nám jej přinesli a už, už jsme se do něj chtěli pustit, zarazil nás majitel restaurace. Abychom počkali.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Polášek 7.9.2022 8:32

Jinak pomazánky bylo dříve běžné jídlo socialistické hromadné kuchyně. Třeba v mateřských školkách nebo na pionýrských táborech. Snídaně, ranní svačinka, odpolední svačinka, to byly běžně chleby namazané nějakou pomazánkou. Z masa, pečeného nebo uzeného jako recept uváděný v článku, rybí buď z uzených ryb nebo i podle chuti běžných konzervovaných rybiček, vajíčková .... Něco hodně podobného dnes je takzvaná čajovka, případně se tomu chutí blíží některé nahrubo umleté játrovky. Tehdy rozemletá nahrubo byla akorát vajíčka. Maso a ryby byly rozemleté spíš najemno.

R. Polášek 7.9.2022 8:15

Jestli jsou "baltické rybičky" šproty, tak ty se za posledních 5 - 10 let velmi zhošily. A zmenšily. dříve to byly běžně ryby o velikosti 15 centimetrů a možná i víc a tučné a velmi dobré a dnes to jsou "chvístky" tak sotva 10 centimetrů. navcí ty vypadá, že se na jejich chuti podepisuje i znečištění Baltu.

J. Hudec 7.9.2022 8:03

Tzatiky a tvaroh. To je hrdelní tresný čin!

R. Tesařík 7.9.2022 11:17

Taky bych řek.