29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

GLOSA. Škraloup

Když ještě bylo mléko mlékem, udělal se na něm po svaření a vychladnutí škraloup tvořený sraženými bílkovinami (nahoře) a tukem (vespod). Začal se tvořit velice záhy a brzo se dal vzít mezi palec a ukazováček. Po zvednutí se vytvořilo něco jako zmoklý padák, Po odcáknutí přebytečného mléka se pak člověk zaklonil a padák si spustil do útrob.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Xeelee 10.12.2005 20:54

Omyl

tady se nebavime o tom sajrajtu kterej vznikne po prevareni kupovanyho mlika!!! tenhle skraloup ma chut podobnou smetane (ale je mnohem lepsi) neznam nikoho komu nechutna smetana:) zajedte si na venkov!
Konvalinka 13.11.2005 14:28

Žblaňa

Asi je kvalitnější mléko se škraloupem, ale taky jsme ho nemuseli. A nejhůř, když ji někdo pěkně rozmíchal - tu žblaňu.
Jaroslav 7.11.2005 2:28

bleeee

uz od skolky se mi ze skraloupu chce blejt... fujtajx
KOKO 3.11.2005 14:18

me se skraloup hnusi

mily Gentlemane, se zajmem jsem si precetlo vasi impresi o skraloupu. ale trochu se mi pritom zvedal kufr.