Od 24. září do 23. října probíhá u nás v botanické zahradě akce Dýňový podzim. Soukromě tomu říkám dýňové šílenství – na fotkách je vidět důvod. Je to velmi barevné a bujné šílenství; vždycky obdivuju, jak báječně i ty nejobyčejnější kusy ve správném aranžmá vypadají.
Vzhledem k tomu, že tenhle článek má být Mlsotník, dávám v plen svůj oblíbený recept. Je tedy cuketový, ale cuketa je taky dýně, i když tak docela nepochází ze Střední Ameriky jako její předkové. Cuketa je evropského původu, vznikla šlechtěním v Itálii – odtud to jméno, že.
Cuketová nádivka od Fčelky
Množství je cca pro dvě osoby, dávám k tomu rajčatový salát.
Všechno to spatlám dohromady, čímž vznikne velmi nevzhledná směs, která moc nedrží formu. Nasypu to do vymazané a vysypané formy, dám do studené trouby a peču na 220 cca hodinu.
A proč je to nádivka od Fčelky? Inu, to je jedna taková výrazně pilná kolegyně...
Foto: autorka
Další fotografie si můžete prohlédnout přímo zde na Rajčeti.