Diskuse
Z DRUHÉHO KOPCE: Klukovské vzpomínky 449
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Hned tři Novákovy reakce :-)
Známá, jménem také Nováková, která si článek také přečetla, napsala panu majiteli (adresa vzata odkudsi ze stránek toho podniku) spíše ze srandy ještě v noci následující email. A hned ráno přišly postupně hned tři odpovědi (rozděleno, vše to jako dlouhý text nebere).
Pán je vskutku komik :-)
A Honoušek půjde bručet!
Re: Hned tři Novákovy reakce :-)
---------- Původní e-mail ----------Od: Jana Novákova xxx@seznam.cz
Komu: Reznik.Uzenar@seznam.cz Datum: 16. 1. 2018 2:56:31
Předmět: Nováku, Nováku.
Neuvažujete o nějakém doučování českého jazyka? Takhle dělat Novákům ostudu. Zpět do tak páté třídy obecné!
Ahoj Homousku,
Ten pan Novák rozhodně nerozumí "businessu" a ještě je to nafoukaný hlupák ! Je dobře, že jsi varoval fajnšmekry.
R. Dubravský
Děkuji za varování,
Klobásový ráj škrtám ze seznamu použitelných podniků.
K. Kubik
Domaci klobasy
Ono udelat dobrou domaci klobasu zas neni tak velka magie. Manzelcina rodina dela klobasy uz desitky let, a naucil jsem se to i ja. Dulezity je vyber masa, musi se smichat tucne a libove ve vhodnem pomeru - cast je bucek, cast je libovejsi maso. Namele se nahrubo, okoreni se paprikou sladkou i palivou a cesnekem, prida se sul (pomery z hlavy nevim, ale mam je nekde napsane), natlaci se do strivek a udi se asi dva dny na beznych pilinach. Udirna je obycejna drevena budka, vypada jako klasicky vesnicky zachod. Po vyuzeni je dobre nechat klobasy nekolik dni vymrznout - a to je vse.
Re: Domaci klobasy
S tím česnekem velmi, velmi opatrně. Když nebude, vůbec nic se nestane.
Opačná zkušenost
Já mám zase úplně opačnou zkušenost. Stalo se to 6. ledna. Dcera se nečekaně vrátila z porodnice a potřebovala nakoupit nějaké maso i vydali jsme se do Valteřic (kousek od Vrchlabí) do řeznictví. V domnění, že mají otevřeno do 12 jsme vyjeli před 11, ovšem ejhle měli jen do 11, my tam byli chvíli po 11. Nicméně nás velice mile obsloužili, zboží sice už schovávali, ale absolutně jim nedělalo problém nám prodat to co jsme chtěli.
Krom toho bylo maso i uzeniny velice kvalitní.
PS. Abych nenavodil pocit reklamy já jsem z Karviné a byl tam poprvé v životě. Takto si představuji přístup k podnikání či přístup k zákazníkovi. A všem, kteří tudy pojedete toto řeznictví doporučuji ( trochu té reklamy si zaslouží).:-))
Pane Čechu,
zkušenost s tímto rájem mám naprosto stejnou z července 2017 při návratu z jihu. Bylo to otřesné a rozhodl jsem se na místě, že jakákoliv upozornění komukoliv jsou naprosto zbytečná. Jediné co mi zbývá je překračovat padesátku v této obci při míjení tohoto podniku při dalších návratech z dovolených.
J. Lepka
Teď jste se odhalil, pane Čechu.
Nejen jako Čech, ale i jako čech nechápající moravská specifika. Že vy budete ten pragocentrista? Vždyť nás už tak pěkně odhalili pánové Škromach s Haškem, ve svém proslulém klipu! To se pak nemůžete divit, když jezdíte autem s RZ obsahující "A" ( už jen to A, proč to není P, které je v abecedě až za B, značící Brno?) a ještě mluvíte pražštinou! Lze se pak jen divit, že vám p. Novák nevmetl oblíbenou větu: Nemám rád pražáci!, se kterou jsem se já, jako cesťák setkal mockrát. (Ovšem musím objektivně dodat, že se podobná velevěta neomezovala jen na území markrabství, bylo to tak 7:3)
P.S. Nelítá náhodou po síti sítí nějaký ten virus prznící češtinu, poslední dobou mám pocit, že se takhle vyjadřují i jedinci honosící se akademickým titulem?
P. Dvořák
Nevím, jestli se odhalil,
ale větu "Nemám rád Pražáci!" jsem už také slyšel, souhlasím se smyslem věty, nicméně na Moravě se přece jenom jaksi říká "Nemám rád Pražáky!"
4. pád vyjádřený vyslovením 1. pádu, se užívá v Čechách.
Bravo, pane Nováku!
Tak se na tu zákaznickou lůzu muší, pana "podňykateli". :-)
P.S. Podobné příhody by byly k smíchu, kdyby nebyly spíš k pláči.
To je dobrá informace
Ten pan Novák (pokud je přepis doslovný, čemuž věřím) má problém nejen se svým krámem, ale i s psanou češtinou. Mno, asi bude dobré se tomu krámu vyhnout.
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz